Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 22, 2024

Over een middagje natuur

De belofte van een warme dag doet me vroeg opstaan. Kwart over zeven is een mooie tijd. Rick is natuurlijk nog eerder en heeft al koffie voor me gezet.

Mijn ontbijt bestaat uit drie verschillende soorten paddenstoelen, mini kerstomaatjes en spinazie. Daarbij het gewoonlijke mini omelet met geraspte kaas. Rick maakt zich intussen klaar en dan gaan we naar Starbucks voor onze koffies.

Het bevalt me altijd prima om vroeg te zijn, want dan kan mijn sporten ook maar gedaan zijn. Rick zet de mini elliptische machine op het deck en ik trap er drie kwartier lang zo snel mogelijk op. Daarna nog iets meer dan een kwartier gewichten en om kwart over tien is het achter de rug. 


De lelies zijn aan de beurt

Na mijn haren gewassen en gedroogd te hebben ga ik een deel van mijn lijstje van vandaag afwerken. Ik ga als eerste door de drive thru van Walgreens om medicijnen voor Rick en mij mee te nemen. Dan steek ik over naar de Safeway en haal wat dingen, die opeens op zijn of zoals Ricks melk zuur.

De volgende taak op mijn lijstje is Orion zijn hartworm, vlooien en teken medicijnen geven. In de winter vergeet ik dat nog weleens, maar in dit seizoen is het zaak het bij te houden. Verder vul ik de kolibrie voeder met verse nectar al heb ik nog geen kolibrie gezien. 

Voor mijn lunch eet ik de halve van gisteravond overgebleven zalmburger en zalmsalade in een tortilla. Ik heb er mini komkommertjes en heerlijke grote bramen bij. Toen ik de beschimmelde bramen gisteren terugbracht kreeg ik er een groter bakje voor terug. 

Om een uur kondigt Rick aan dat hij zijn lunch gaat halen van Yalla Pita. De shawarma ruikt zo lekker! Rick is inmiddels goed bekend bij de eigenaar, die enthousiast vertelt dat hun restaurant al snel open zal gaan. 

Als we thuis komen is de schoonmaakploeg er. Maar goed dat we Orion in zijn bench hadden gedaan. Ik ga meteen door naar Meadowlark Gardens. De entree kost voor iemand van mijn gevorderde leeftijd maar $4. 

Het is heel rustig, waarschijnlijk omdat het 32 graden is en ook wat vochtig. Ik loop de flinke heuvel naar beneden en geniet van de mooie vijvers. Halverwege ga ik op een bankje zitten en de vele vogels gadeslaan. 




Mijn nieuwe Dansko sandalen lopen heerlijk 

Een prachtige roodvleugelmerel


Na een tijdje verplaats ik me naar een meer afgelegen vijver. Hier is het helemaal stil en er is geen bereik. Ik ben dus helemaal een met de natuur en luister naar de brulkikkers en zie de schildpadden zonnen. Ik blijf een tijdje lezen in mijn boek over Suzanne Valadon. 


Een deel van de vogels, die ik vandaag hoorde

Hier had ik nog veel langer kunnen zitten ware het niet dat mijn blaas andere gedachten heeft. Het loopt ook al tegen vieren dus ik klim de heuvel weer op. 

Gelukkig hebben ze in het bezoekerscentrum wel een wc, want het is zo langzamerhand hoge nood.

Op de terugweg bedenk ik me dat ik niet op patronen heb gelet in het park. Ik moet dus nog een themafoto maken voor vandaag. 

Dit weekend is er kermis in Vienna en ik weet waar ze sommigen van de voertuigen parkeren. Daar maak ik een foto van een attractie met een lange draak. 

Met dit lekkere weer hebben we zin om ergens op een terras te gaan eten. Onze eerste keuze is Patsy's maar daar is het enorm druk. 

Dan gaan we naar Ometeo waar ze een bar buiten hebben. Daar vinden we nog twee krukken beschikbaar. 

We hebben begin deze maand bij dit restaurant gegeten en dat beviel heel goed. Het is van Gabe Erales en ik ben nu het seizoen van Top Chef aan het kijken dat hij won. 

Net als de vorige keer bestel ik de quesadilla, die heel anders is dan "normaal" en Rick geniet van de fajita's met garnalen. 




Het is een lekker einde van de dag en voelt al wat als weekend. Dit weer geeft sowieso een vakantiegevoel. 

5 reacties:

Reny zei

Wat een heerlijke dag!

Het wordt tijd dat het hier ook een beetje zomer wordt, de temperatuur is wel OK maar bijna iedere dag regen begint wel te vervelen.

Anja L. zei

Dat was een mooie dag!
Ik ga in de dierentuin in een hoekje bij de giraffen zitten, heerlijk rustig en alleen het geluid van de vogels.
Ik heb nu eindelijk ook een app die vogelgezang kan identificeren dus die gebruik ik daar ook.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Heerlijk zo'n mooie dag in de natuur! Wat je zegt, net vakantie.
Hier is het weer op dit moment wat minder helaas.

Anja zei

In Meadowlark is het altijd genieten, zo mooi en rustig daar!
Ik zou er nog graag eens rondwandelen.
Staan de pioenrozen er al in bloei?

Petra zei

@Anja - Ik heb zulke goede herinneringen aan het Amersfoorts dierenpark!

@Petra - Hopelijk weer snel beter weer voor jullie.

@Anja - Het is echt vroeg dit jaar, de pioenrozen zijn al uitgebloeid.