Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 17, 2024

Over een dagje genieten van Nico

Voor mijn gevoel is het nog heel vroeg als ik Rick in de badkamer bezig hoor. Maar als ik op mijn horloge kijk blijkt het al acht uur te zijn. We hebben een kamer op de begane grond en daarom de gordijnen helemaal dicht om geen pottenkijkers te hebben. Dat maakt het dus helemaal donker.

Rick gaat koffie voor mij en thee voor hem halen van de ontbijtzaal. Intussen maak ik me klaar voor de dag. Dan neemt Rick zijn douche en gaan we op weg naar Starbucks. Katja heeft haar bestelling ook doorgegeven. 

Met de koffies en ontbijt rijden we naar Katja's huis. Daar treffen we haar en Nico aan. Nico is wakker en heeft wel zin in wat eten. Ik mag hem zijn flesje geven, zodat Katja zich verder klaar kan maken. Zij maakt van ons bezoek gebruik om haar haar te laten doen. 

Nico valt na het flesje meteen weer in slaap. Katja vertrekt naar de kapper en Rick naar het hotel om wat te werken. Ik heb dus het rijk alleen met Nico en Django. Nico slaapt heerlijk in mijn armen, maar helaas gaat mijn schouder pijn doen. Dan leg ik hem maar op zijn matrasje en sla het slapende baby-tje zo gade. 

Het is een rustig jongetje dat wel veel geluidjes maakt. Katja kan er 's nachts zelfs niet door slapen. Ik hoor het ook en denk dat het vooral buikkrampjes zijn. Als ik zijn luier verschoon maak ik fietsbewegingen met Nico's beentjes. Dat schijnt te helpen. 





Rick komt terug met lunch van Comfi. Katja volgt niet veel later en haar haar ziet er prachtig uit. Het was fijn voor haar om even zonder baby voor zichzelf te zorgen. Om de beurt eten we lunch, mijn roergebakken groentes en kip zijn ontzettend lekker.

Eindelijk heeft Rick de kans om Nico vast te houden. Het jochie slaapt heerlijk op Grandpa's schoot. Een kleinzoontje in zijn armen weerhoudt Rick er niet van nog wat werk te verrichten.


Gisteren was Nico alweer een maand oud. Katja en ik leggen de "maand" deken neer en maken foto's. Deze deken heeft ze met Fiona ook gebruikt dus het zal leuk zijn de foto's te vergelijken. 

Het weer is intussen flink opgeknapt en het is erg lekker buiten. Rick en ik gaan een foto sessie doen met Katja en Nico. De foto's zijn erg mooi geworden en Katja is er blij mee. 





Rond half zes komt Kevin thuis met Fiona. Die is weer heel blij om ons te zien. We besluiten naar de Tall Oaks Brouwerij te gaan die op een boerderij is gevestigd. Daar kan Fiona lekker rondrennen, de volwassenen iets drinken en Nico wat frisse lucht happen. 

Fiona is in de "Waarom?" fase. Ik vind het zo grappig dat ieder kind daar doorheen gaat! We moeten eindeloos "Why?" beantwoorden. Het worden een gezellige paar uur en Fiona speelt leuk met haar bal en andere kinderen. 

Iedereen geniet van zijn bier en ik ben helemaal blij, want ze hebben hier een aantal van de blikjes, die ik lekker vind als mocktails. Het is niet zoet en een beetje bitter dus doet wel wat aan bier denken, maar dan met allerlei kruiden. 





De tijd gaat snel en we denken van een nieuw Vietnamees restaurant te bestellen. Daar nemen ze de telefoon echter niet op. Het begint al laat te worden en Fiona's bedtijd. We besluiten dan maar van een Japans restaurant dichtbij te bestellen. 

Katja, Kevin en de kinderen gaan naar huis met helaas een huilende Fiona. Zij was op de heenweg met ons meegereden en wilde weer met Omi naar hondjes op haar telefoon kijken. Dat moeten we morgen dan maar weer doen. Ik vind het wel schattig dat dat Fiona's ding is om in de auto met mij te doen. 

Rick zet mij af bij het hotel en gaat dan terug om op het eten te wachten. Dat komt pas om half tien. We moeten echt een methode vinden om niet net voor we gaan slapen nog te moeten eten hier. Wat dat dan is? Geen idee. 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een heerlijke dag!
Wat lekker voor Katja dat ze even tijd voor haarzelf had, hoe gaat het met haar?
Heel fijn weekend.

Petr@ zei

Fijn om even alleen te zijn met je kleinzoon. Wat een lief ventje is het.
Goed van Katja om even wat tijd voor zichzelf te pakken. Prachtige foto's hebben jullie van haar en Nico samen gemaakt!

Wil zei

Wat een lieve foto´s van Nico. Wat is hij trouwens goed aangekomen de laatste week.
Doet mij zo denken aan de tijd dat mijn kinderen en later de kleinkinderen zo waren. Fijn dat jullie als oma en opa er zo van kunnen genieten.
En Katja straalt !!!!
Fijn weekend

Carla zei

Wat een heerlijke dag hadden jullie en wat zullen jullie genoten hebben van de kleinkinderen.
Erg leuke foto’s hebben jullie gemaakt!
Geniet er nog van dit weekend
Groetjes

Anja zei

Wat een lieve foto's van Nico. Lijkt hij op Fiona?

Petra zei

@Anja - Het gaat heel goed met Katja. Ze is veel relaxter dan met Fiona.

@Petra - Dank je!

@Wil - Ik ben me ervan bewust hoe snel het gaat en dat was ik met de kinderen minder. Dat is wel een verschil in beleving.

@Carla - Het was een heerlijk weekend.

@Anja - Ja, hij lijkt best op Fiona, maar ik denk dat hij een stuk groter gaat worden.