Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 02, 2024

Over een vervelend einde van de dag

Rick wil vroeg naar zijn werk dus we staan om zeven uur op. We maken ontbijt wat voor mij een stuk langer duurt dan voor Rick, die een bak cereal met melk eet. Terwijl Rick doucht eet ik het mijne.

We halen koffies van de Starbucks in het Pan Am Center en dan zet Rick mij thuis af en gaat door naar kantoor. Zo vroeg zijn is best fijn, want ik kan nu mijn cardio doen en dan nog ruim de tijd hebben om me klaar te maken voor personal training. 

Terwijl ik op de elliptische machine trap laat Katja weten dat Nico het vannacht toch weer te koud had. Nu mag hij zeker tot maandag niet naar huis. Weer een teleurstelling, maar het is goed dat hij zo in de gaten wordt gehouden.

Kai en Raquel vertrekken naar Istanboel om bij een nicht van Raquel te logeren. Saskia meldt dat Riley en haar kat Pig elkaar enorm hebben laten schrikken. De kat schrok zo dat hij in de lamellen vloog en die moeten nu vervangen worden. En zo houden we elkaar iedere dag op de hoogte van ons reilen en zeilen. 

Omdat het weer zulk lekker weer is fiets ik naar Sharons huis. Daar doen we bovenlichaam krachttraining, maar ik heb telkens enorme pijn in mijn benen. De laatste tien minuten besteden we aan stretchen en Sharon masseert mijn benen met het massage pistool.

Na de personal training fiets ik het centrum van Vienna in. Eerst ga ik naar Greenheart en koop daar twee flessen groentensap. Dan maak ik wat  foto's op de Vienna Town Green en steek over naar Whole Foods. Daar hebben ze mijn favoriete garnalensalade die ik meeneem voor mijn lunch. 




Ik ga de baardirissen missen, zulke mooie bloemen!





Het is alweer 28 graden en met het heuvel op fietsen transpireer ik flink. Thuis neem ik dan ook onmiddellijk een verkoelende douche. Daarna eet ik mijn lunch op het deck. 

Rick heeft gisteren de hot tub schoongemaakt en het lijkt me goed voor de pijn in mijn benen om daarin te gaan bubbelen. Ik besluit er een spa middag van te maken, twintig minuten in de hot rub, een half uurtje lezen in mijn hangmatstoel en dan weer terug in de hot tub. Het is zeer ontspannend en helpt mijn spieren hopelijk. 


Rick komt thuis en we maken wat snacks voor ons happy hour met Chuck en Christine. Dat is weer super gezellig en het uur wordt bijna anderhalf uur. 

Dan bestellen we ons avondeten. Dat van mij wordt bezorgd van Genki. Rick gaat net weg om zijn eten te halen en sms-t dat mijn eten op de stoep staat. Ik open de voordeur en de bezorger van het eten staat er nog. Voor ik het weet schiet Orion langs me heen en begint tegen de bezorger te blaffen.

Het is dan zo moeilijk hem terug te roepen, maar het lukt me uiteindelijk. Helaas hebben Orions tanden de man in zijn zij geraakt met zijn harde geblaf. Het is geen grote wond, maar er is wel wat bloed. 

Hij is een heel aardige man uit Nepal en spreekt niet zo goed Engels. Ik vraag hem wat hij wil doen en gezamenlijk besluiten we de politie te bellen. Die komt niet veel later en maakt een proces-verbaal op. Orion moet tien dagen in quarantaine (mag in zijn bench) en morgen komt de animal control officier langs.

Als de agent vertrokken is geef ik Michael (zijn voornaam, maar we zijn dom genoeg vergeten de rest van zijn gegevens te vragen, gelukkig heeft de politie die) wat natte doekjes om het wondje schoon te maken en een pleister. 

Dan vertrekt hij en wij gaan eten, maar mijn eetlust is helemaal weg. Ik ben enorm geschrokken en kan mezelf wel slaan dat ik Orion niet opgesloten had. We bellen onze verzekering en dat is alles wat we verder vanavond kunnen doen. Hopelijk horen we er niets meer van, maar indien wel dan hebben we de nodige instanties op de hoogte gebracht. 

 

6 reacties:

Marion2 zei

Wat naar, Petra.. Maar je deed het niet bepaald expres en netter dan dit had je het niet kunnen oplossen.
Een voorbeeld voor velen, die zouden zeggen: ‘Normaal doet hij dit niet’.

Petr@ zei

Hier was het ook 28 graden (heerlijk!) Maar vandaag nog maar de helft ervan helaas.
Jammer dat Nico nog niet naar huis mag. Hopelijk maandag wel.
Wat zullen jij en de bezorger geschrokken zijn zeg! Maar je hebt het super netjes afgehandeld, meer kun je niet doen. Hopelijk heeft het verder geen gevolgen.

Anja L. zei

Oh, wat vervelend voor jullie en de bezorger. Maar jullie hebben je best gedaan om het goed af te handelen. Ik hoop dat het verder geen gevolgen heeft.
Jammer dat Nico het weekend nog in het ziekenhuis moet blijven.

Wil zei

Wat zal jij en de bezorger geschrokken zijn van de reactie van Orion. Gelukkig is alles goed afgelopen en heb je dit goed afgehandeld.
Wat jammer dat Nico nog niet naar huis mag . Maar hij is in goede handen en nu maar hopen dat hij snel zijn temperatuur kan vast houden en maandag wel naar huis kan.
Fijn weekend

Carla zei

Wat jammer dat Nico nog niet naar huis mag. Hopelijk maandag wel.
Wat zullen jullie geschrokken zijn van de reactie van Orion..
Je hebt het supernetjes afgehandeld, en gelukkig viel de verwonding bij de bezorger mee.
Fijne vrijdag!

Petra zei

@Marion - Ik schaamde me rot voor Orion! En was boos op mezelf, want ik had eerst moeten checken of de bezorger al weg was.

@Petra - Morgen ook "koud" en regenachtig hier en we hebben een bruiloft buiten dat wordt wat.

@Anja - Ja, echt balen in beide gevallen.

@Wil - Ik denk de bezorger vooral, arme man!

@Carla - Het had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar dat is achteraf gepraat.