Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 02, 2024

Over een mooi weekend met een verloving te vieren!

Zaterdag

Iedere keer zeggen we vrijdagavond tegen elkaar dat we morgen zullen uitslapen. Ook vanochtend lukt dat toch niet. 

We staan om half acht op, want meer slapen willen of kunnen we niet. Mijn Fitbit zegt dat ik bijna acht uur heb geslapen (en negen uur in bed) dus een prima tijd.

We vertrekken als eerste naar Starbucks en krijgen onze koffies en ontbijt van Frankie. Ik neem vandaag eens boerenkool met paddenstoelen egg bites. 

Vervolgens is de Vienna markt aan de beurt. Ik maak wat foto's, vooral de verschillende kleuren bloemkool vind ik mooi. 

We vergaten ze telkens, maar dit keer hebben we onze scharen en messen mee, zodat we die bij The Roaming Stone kunnen laten scherpen. We moeten ze voor twaalven ophalen, want dan sluit de markt.




Mijn auto was gisteravond al klaar en die gaan we nu van de Nissan garage halen. Ik krijg mijn nieuwe reservesleutel en volgens de medewerkster ga ik echt merken dat er zoveel nieuw en schoon is in de auto. 

Daar krijgt ze gelijk in. De remmen doen het een heel stuk beter, de airconditioning is kouder en ik verbeeld me dat de auto over het algemeen makkelijker rijdt. Opeens vind ik die hoge rekening niet meer zo erg. Het was duidelijk nodig. 

Het dagelijkse fotothema voor juni is deze week "Streetart". Deze maand doen we vier thema's, iedere week een. 

Deze week begin ik met een foto van een nieuw beschilderde putdeksel. Deze schilderingen zijn zo leuk en uniek. Alleen jammer dat ze na een tijdje vervagen. 

Thuis ren ik een half uur op de plaats op het deck. Rick maakt intussen onze vijver schoon. De fontein doet het niet zo goed en daardoor hebben de muggen de kans zich voort te planten. Nu klatert het watervalletje weer als Niagara Falls naar beneden.

Als ik klaar ben met sporten videobel ik even met Fiona. Volgens Katja is zij vandaag een duiveltje en dan helpt alle afleiding. "Prampa" praat ook even met haar. 

Het middaguur nadert snel. We halen de geslepen spullen op van de markt en gaan dan lunch halen. 

Mijn keuze is een poke bowl van Poki DC en Rick heeft uitgevonden dat Shake Shack burgers in sla in plaats van een broodje heeft. We eten het buiten op en maken ons dan klaar om naar de stad te gaan.

Af en toe heb ik enorme zin om naar Washington te gaan. We parkeren de auto met gemak en lopen dan naar de National Mall. Daar wandelen we langs de grote vijver. Die is duidelijk niet bekend bij toeristen, want er is vrijwel niemand.

Het is een heel mooi stukje mini natuur tussen het Washington Monument en Lincoln Memorial in. Het vrijwel onbekende monumentje voor de 56 ondertekenaars van de Onafhankelijkheidsverklaring ligt langs deze vijver.

We zien een prachtige blauwe reiger en je zou helemaal niet zeggen dat we midden in een stad lopen. Dat zien we pas als we het Vietnam Veteranen Monument naderen, want daar is het een drukte van jewelste. 

Het is Honor Flight seizoen wat betekent dat veteranen van over het hele land hierheen worden gebracht om de monumenten te bezoeken. 















Op weg terug naar huis stoppen we nog even bij Total Wine & More voor wat alcoholvrije gin voor mijn gin en tonics. Thuis verkleden we ons in zwemkleding en lopen naar het zwembad. Daar blijven we tot kwart voor vijf lezen. 

Dan kleden we ons voor het avondeten en gaan naar SER, een Spaans restaurant. We krijgen een tafel buiten, want het is voortreffelijk weer. We hebben zin in charcuterie en kaas en bestellen daar een plankje van. 

Daarna smul ik van de paddenstoelen en de gazpacho, beiden heerlijk. Rick is ook zeer tevreden met zijn kroketjes. Dit is altijd weer een goed restaurant. 

En dan nu het grote nieuws! Een aantal dagen geleden kregen we een heel lieve sms van Riley dat hij Saskia vanmiddag ten huwelijk ging vragen. 

Saskia had wel een vermoeden, maar wist het toch niet zeker en was zeer verrast. Riley deed het heel romantisch op Cape Cod aan het water dichtbij waar zijn ouders een huis hebben. Zijn zusje verstopte zich om foto's en video's te maken. Die zullen we binnenkort ook toegestuurd krijgen.

Na afloop gingen ze lekker uit eten en wij kregen foto's van Saskia's prachtige ring. Ze hebben die samen uitgekozen. We zullen er binnen afzienbare tijd dus weer een zoon bij krijgen!



Zondag

De zon is vandaag niet present en misschien is het daardoor dat we wat langer slapen. Half negen is een prima tijd om de dag te beginnen. Ondanks het bewolkte weer is het wel 23 graden.

Heerlijk is het om zonder jas en op mijn teenslippers op pad te gaan. We beginnen met Starbucks voor koffies en ontbijt en steken dan over naar de Giant. Daar werken we vlot ons boodschappenlijstje af. 

Bij H Mart koop ik een paar soorten paddenstoelen en daarna is de markt in het Mosaic District aan de beurt. Daar was gisteren een Pride parade en feest. Dat is nog te zien aan de vrolijke regenboogvlaggen overal. 

Bij een van de groentekraampjes koop ik een bakje lekker uitziende aardbeien. Kennelijk is het nog niet de tijd voor de andere bessen, want die hebben ze nog niet. Verder neem ik mijn maitake paddenstoelen mee van King Mushroom. 







Thuis ren ik weer een half uur op de plaats op het deck. Dan haal ik mijn nieuwe ComfortU body kussen uit zijn doos. Zorro neemt meteen de gelegenheid waar in de doos te springen. Dat kussen vervangt mijn oude dat me vele jaren trouwe dienst heeft geleverd. 

De zon schijnt inmiddels mooi en ik doe mijn Duolingo lessen op het deck tot het tijd is lunch te gaan halen. Rick neemt een cava salade en ik de sla wrap met ham en geitenkaas van Sweet Leaf. 

Na het eten maken we ons klaar om een paar uur bij het zwembad te gaan lezen. Het water is maar 23 graden en daar waag ik me niet in. Misschien probeer ik het morgen in mijn shortie wetsuit. Tegen vieren begint het te spatten en lopen we terug naar huis. 

We drinken een drankje, voor mij een alcoholvrije dirty martini, en gaan dan naar The Maple Room om een hapje te eten. 

Aan de bar zijn nog een heel aantal stoelen vrij en Heather is zeer attent. Ik neem het charcuterie plankje en Rick een flatbread. Het is een goede afsluiting van het weekend.

Hieronder nog even een schattige foto van de kleinkindjes. Allemaal een heel fijne week gewenst! 


16 reacties:

Reny zei

Wat een heerlijk relaxt weekend met mooi weer, lekker eten en mooi nieuws (verloving).

Maak er fijne week van.

Anja L. zei

Wat lief dat Riley jullie van te voren verteld heeft wat hij ging doen. Ze stralen op de de foto’s.
Mooi die vijver bij de Mall. Heerlijk zo’n plek die niet super bekend is zodat je echt kan genieten daat.
Inderdaad een schattige foto de kleinkinderen.
Fijne maandag.

Wil Perquin zei

Wat een leuk nieuws van Saskia en Riley.Hij lijkt me
een hele leuke en lieve a.s.schoonzoon.Jullie weekend kan gewoon niet meer stuk.
Trouwens niet verkeerd om regelmatig Washington te bezoeken. Dat had ik vroeger met Den Haag.
Schattige foto's van de kleinkinderen. Ik krijg bijna dagelijks foto's van de jongste hond bij Cathy. Net een paar maanden. Een duveltje maar zo schattig.
Fijne dag.

Petr@ zei

Heerlijk om zo in de stad te wandelen zonder de drukte om je heen.
Wat een geweldig nieuws, de verloving van Saskia en Riley! Mooi om ze zo te zien stralen.

Nel zei

Wat een lieve foto. Hij lijkt volgens mij al heel veel op z'n mamma.

Gefeliciteerd nogmaals met het mooie koppel. Wat bijzonder en lief zo'n sms om het huwelijksaanzoek aan te kondigen

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met de verloving van Saskia! Wat een ontroerend mooi aanzoek
heeft zij gehad. Is het al bekend wanneer de bruiloft is?

Iets heel anders: bij de foto van de bloemkolen vroeg ik me af hoe het kan dat zij
gekleurd zijn. Iets met natuurlijke kleurstoffen?

Tineke zei

Gefeliciteerd met de verloving van Saskia; mooi dat ze ook gelukkig is.
stralend aanstaand bruidspaar; mooie jurk en plaatje

Carla zei

Wat een mooi en leuk nieuws, de verloving van Saskia en Riley. Van harte gefeliciteerd!
Wat heb je weer een mooie,kleurrijke foto’s gemaakt! Ik krijg spontaan heimwee als ik je foto’s zie van Washington…
Lieve foto ook van Fiona en Nico!
Groetjes

Petra zei

@Reny - door zulke weekenden ben ik zo dol op de zomer

Petra zei

@Anja - die vijver was voor ons ook een aangename verrassing

Petra zei

@Wil - is het een bepaald ras?

Petra zei

@Petra - Ja, het is zo'n leuk stel!

Petra zei

@Nel - ik vind Nico ook op Katja lijken

Petra zei

@Marion - dat zijn natuurlijke kleuren bloemkool. Om ze wit te krijgen worden ze overdekt.

Petra zei

@Tineke - het is inderdaad heel fijn Saskia ook gelukkig te hebben. Het was in haar jongere niet makkelijk

Petra zei

@Carla - ik zou veel vaker naar Washington moeten gaan