Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 26, 2024

Over een gezellige Nederlandse eerste ontmoeting

Om zes uur hoor ik Rick opstaan en ik ben ook wakker! Ik probeer nog even wat te doezelen, maar ik heb het warm en wil het bed uit. Het is buiten al 24 graden, geen wonder dat het warm was. 

We eten samen ontbijt en dan moet Rick zich klaarmaken om naar zijn werk te gaan. Zondag is het einde van het fiscale jaar voor Microsoft en eindelijk worden de werknemers eens in het zonnetje gezet. Daarom zal Rick vanavond ook niet thuis zijn voor het avondeten. 

Met dit vroege opstaan is alles ook vroeg gedaan. Ik ben bijvoorbeeld om kwart over acht al klaar met mijn sporten. Even denk ik maar geen nitro brew te gaan halen, maar ik ben te verslaafd en bij de drive thru van Starbucks reikt Frankie me de koffie aan. Hij herkent mij niet, want ik zit altijd een beetje anoniem naast Rick.  

Zorro ligt 's ochtends vaak op mijn stoel

Volgende stop is Whole Foods. Daar koop ik geraspte Goudse kaas en natuurlijk weer een bakje garnalensalade. Ik breng ook een topje terug dat er online geel uitzag, maar beige bleek te zijn. Amazon is zo makkelijk met terugsturen, heel fijn! Verder neem ik geld op bij de kassa. Ik heb morgen weer contant geld nodig. 

Op de terugweg stop ik bij mijn favoriete tuin om te fotograferen. Er zit een bloem in de knop, die een mooie sterachtige vorm heeft. Verder is het druk met bijtjes op de zonnehoed bloemen. En dan vliegt er opeens een monarch vlinder op de vlinderstruik. Die is wel heel vroeg dus ik denk dat hij lokaal "gekweekt" is. Het is mijn favoriete vlinder met zijn zwart wit gestipte lijfje. 







Nu heb ik nog een uur voor ik heb afgesproken bij Cafe de Vienna. Ik besteed het aan mijn Duolingo lessen. Dan rijd ik naar Church Street in Vienna waar het vrij nieuwe Cafe de Vienna ligt. Ik ben hier een keer eerder geweest. 

Hier heb ik om half elf afgesproken met Jeanette, die al jaren vlakbij blijkt te wonen. Zij zag mijn naam op een van de lokale Facebook groepen en vroeg of ik zin had elkaar te ontmoeten. Daar ben ik natuurlijk altijd voor en vanochtend is het zover. 

We bestellen drankjes, hibiscus bramen ijsthee voor mij en een latte voor Jeanette. Dan gaan we aan een van de tafeltjes zitten en hebben meteen een klik. Jeanette is al sinds haar zevende in de VS en vindt het fijn eens Nederlands te praten. Dat gebeurt goed, want voor we het weten loopt het tegen twaalven. 

Voor we afscheid nemen maken we een afspraak om dit volgende maand nog eens te doen bij een ander cafe. Dan haast ik me naar huis, want door het vroege begin van de dag heb ik enorme trek!


Mijn lunch wordt compleet hetzelfde als gisteren, komkommer, garnalensalade en frambozen, bramen en bosbessen. Het is een lekkere zomerse maaltijd. Na het eten verkleed ik me meteen in mijn bikini, spray zonnebrand op en loop naar het zwembad. 

Het is heel erg warm en ik ga dan ook meteen het water in. Dat is verrassend fris, want ze hebben een machine, die het water 's nachts op de een of andere manier koelt. De zwembanen zijn vol en ik besluit twintig banen half te "rennen" en half te zwemmen. Dat is ook best inspannend. 

Bij de volgende kinderpauze doe ik nog eens tien baantjes en dan kan ik me verplaatsen naar een van de zwembanen voor de laatste tien baantjes. Bij elkaar heb ik dus ook vandaag een kilometer gezwommen/gerend. 

Onder de parasol en op de ligstoel is het verder goed toeven. Rick belt, want hij moet met zijn team een speurtocht in Washington doen vanmiddag. Ik kan ze een stuk verder helpen met de cryptische aanwijzingen. Ik ben benieuwd hoe ze gescoord hebben. 

Als ik op heb gehangen ga ik even terug het water in en verder lees ik en speel spelletjes. Zo is het al snel kwart voor vijf en ik loop terug naar huis. Er zit onweer in de buurt en ik hoor donder, maar dat hebben ze kennelijk niet in het zwembad gehoord. 

Na mijn haar gewassen te hebben maak ik mijn "groene" drankje, groentensap met augurksap. Ik bestel van Genki en laat dat door Doordash bezorgen. Het is altijd weer zo lekker!

Rick eet met zijn team van collega's bij Ruth's Chris, een duur biefstuk restaurant, dus geen idee wanneer ik hem thuis kan verwachten. Ze hebben het verdiend met hun harde werken het afgelopen jaar. 





5 reacties:

Anja L. zei

Fijn dat het klikte tussen jullie.
Lekker hoor dat je de hele middag bij het zwembad kan doorbrengen.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Grappig hoe je dan ineens weer een Nederlandse in je omgeving vindt. Fijn dat jullie een klik hadden.
Leuk dat Rick en collega's in het zonnetje zijn gezet door hun werkgever.

Wil zei

Toch wel handig als iets je niet bevalt je het makkelijk kan retourneren.
Daar zijn ze in de States toch heel soepel in.
Onlangs heeft Cathy diverse huishoudelijke in hun huis moeten vervangen. Ze hadden een speciale deal met extra korting. Maar wat schetst de verbazing niet een apparaat deed het. Hoe zijn deze door de keuring op de fabriek gekomen.?? Dus terug naar waar het gekocht is.
En dat is totaal geen probleem. Alles werd vervangen en ineens waren deze apparaten 30 % goedkoper. Kijk je toch wel van op.
We gaan weer een hele warme dag tegemoet. Niet mijn type weer.
Fijne dag,

Carla zei

Wat leuk, je ontmoeting met Jeanette. En vast ook fijn weer eens Nederlands te kunnen praten.
Je had weer een heerlijke middag, lekker naar her zwembad!
Hopelijk heeft Rick ook een leuke avond gehad, en was de biefstuk goed.
Fijne vrijdag

Petra zei

@Anja - Het is inderdaad lekker met de hitte.

@Petra - Ja, dat gebeurt tegenwoordig maar zelden.

@Wil - Het topje kwam stuk aan en dat is goed te zien met kant. Wat vreemd dat geen van de apparaten het deed.

@Carla - Het was inderdaad leuk om weer eens Nederlands te kletsen.