Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 17, 2024

Over het begin van de hittegolf

Rick staat natuurlijk om zeven uur op en ik denk nog even tien minuten mijn ogen dicht te doen. Ik moet weer in slaap gevallen zijn, want ik word om vijf voor half acht pas wakker. 

Beneden schenk ik een door Rick gezette mok koffie in. Dan roerbak ik mijn pan vol paddenstoelen en spinazie en maak mijn ei met kaas omeletje in de magnetron. 

Je zou niet zeggen dat het vandaag tegen de 35 graden zal worden, want het is maar 21 graden buiten. Dat is me net te koel om buiten te eten, maar ik weet zeker dat dat de komende ochtenden niet zo zal zijn. 

Rick heeft zich intussen klaargemaakt voor zijn werk en we rijden naar Starbucks. De koffies zijn perfect gemaakt en de barista's van de drive thru zijn altijd zo aardig. Het is iedere ochtend weer leuk ze te zien. 

Voor ik aan mijn sporten begin maak ik wat foto's van bloemen in de voortuin. Ik zoek eigenlijk bijen, maar die slapen kennelijk nog. De kleuren stemmen me altijd weer vrolijk. 




Mijn sportroutine bestaat vandaag uit drie kwartier op de elliptische machine, die ik op het deck heb gezet. Dan doe ik bijna twintig minuten onderlichaam krachttraining met mijn app. Nu heb ik pauze verdiend en drink mijn nitro brew.

Al gauw is het tijd me te verkleden voor het zwembad. Ik loop erheen en zie dat mijn buurvrouw Roxanne me voor is voor de baan met het laddertje. Ik moet me dus onelegant van de kant het water in krijgen en na mijn veertig baantjes me er weer uit hijsen. Morgen sta ik er voor de opening!

Lorraine is er ook en we drogen even op. Dan lopen we samen terug. Lorraine ergert zich net zo erg aan de muziek als ik. Er is woensdagavond een vergadering en ik heb Lorraine een email gestuurd, die zij dan op zal lezen. Wij zullen heus niet de enigen zijn die vinden dat het volume een stuk naar beneden kan. 

Na droge kledij aangetrokken te hebben maak ik mijn lunch. Ik heb gerookte zalm, komkommertjes met Franse slasaus en een bakje bramen en zwarte frambozen. Die laatsten zijn erg lekker, iets zoeter dan de rode. 

Omdat Phuong een paar weken op vakantie gaat heb ik om een uur een afspraak met haar voor mijn nagels. Dit keer kies ik zandkleurige "Sahara" glitter nagellak, want ik heb strandstickers om op de witte nagels te plakken. 

Nu ik toch hier in het Pan Am Center ben ga ik eerst op zoek naar mijn themafoto van vandaag. Dat wordt een groot bord bij de vuurwerk winkel. Die staat er om vuurwerk voor 4 juli te verkopen. Hier zijn ze heel duur. Rick en ik dachten erover naar Pennsylvania te rijden waar het veel goedkoper is, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. 


Als laatste rijd ik door de drive thru van Walgreens. Daar liggen weer een aantal medicijnen klaar. Deze drive thru vind ik zo handig. Zo hoef ik niet tussen de zieke mensen op mijn beurt te wachten. 

Thuis haal ik mijn nieuwe stickers, pincet en top coat te voorschijn. Het is iedere keer weer een leuke creatieve bezigheid om te bepalen welke stickertjes waar geplakt moeten worden. Ik vind het dit keer weer goed gelukt. 


Het is buiten erg warm, maar dat deert mij niet en ik blijf op het deck zitten tot Rick klaar is met zijn werk. Dan drinken we even samen een drankje voor Rick aan de barbecue begint. Hij maakt die eerst schoon met zijn robotje dat hij gisteren kreeg.

We eten kip fajita's van de barbecue. Dat is een erg makkelijk maal. Kippenborst in reepjes snijden en met al gesneden fajita groenten (rode en groene paprika en ui) in fajitasaus marineren. Dan grillen en in een tortilla met kaas erop serveren. Heel erg lekker!

En nu gaan we een schema opstellen voor Disney restaurants waar we willen eten half augustus. Morgen kunnen we die reserveren en het is zaak er als de kippen bij te zijn. 

De komende tien dagen zal het iedere dag boven de dertig graden worden. Lang leve het zwembad en ik voel me er stukken beter bij. 

6 reacties:

Reny zei

Jouw nagels zijn erg leuk geworden, mooie zomerse stickers!

Ik had wat problemen met mijn (bloed) feritine gehalte waardoor o.a. mijn nagels "slecht" waren. Heb een paar maanden ijzertabletten geslikt (nee, ik ben niet zwanger ha ha) en het gaat eindelijk beter. Was gisteren dan ook heel blij dat ik mijn nagels weer met gellak kon lakken.

Het weer zou hier ook eindelijk beter gaan worden (eerst zien dan geloven).

Geniet van het zwembad, lekker hoor, als het zo heet wordt.

Petr@ zei

Mag je in het zwembad alleen het laddertje gebruiken als je in die baan zwemt? Lijkt me onhandig voor mensen die er zonder laddertje niet uit kunnen komen.

Geniet van de heerlijke zomerse temperaturen!

Anja L. zei

Dat was mijn gedachte ook. Je mag toch wel even de ladder gebruiken.
Fijn dat het bij jullie warm wordt.
Ik zit nu bij de tandarts en hoop dat ik straks droog thuis kom.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Ah, ik ben jaloers! Hier regent het al sinds oktober zo’n beetje elke dag. De temperatuur is nu 18 graden, wat relatief hoog is,
maar door de regen heb je er niets aan. Van zomergevoel is dus nog geen sprake, terwijl het al bijna de langste dag is.
Ik wilde de zomerdecoraties neerzetten, maar vond het zo misplaatst met dit weer dat ik ze maar weer opgeborgen heb. Maar…volgende week lijkt het droog te worden.

Ik vind je nagels erg mooi geworden! Je bent er erg creatief mee.

Anja zei

Heerlijk zo'n zwembad, wij hadden in Reston ook een zwembad.
Geniet van het mooie weer!

Petra zei

@Reny - Ik heb zijden nagels. Die zijn heel fijn, voelen als je eigen. Alleen zijn er nog maar weinig stylisten de dat doen.

@Petra - Nee, je mag alle laddertjes gebruiken, maar ik wil geen nat haar. Ik moet onder water om er te komen.

@Anja - Ja, hoor, de ladders mogen gebruikt worden. Hopelijk viel de tandarts mee.

@Marion - Ik kan me je gevoelens zo goed voorstellen! Ik zou me ook zo voelen. Hopelijk komt de zomer snel voor julie.

@Anja - Heerlijk inderdaad en extra beweging.