Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 06, 2024

Over een zalige donderdag

De dag begint weer vroeg, want ik heb om half negen een afspraak bij de cardioloog. Ik eet mijn ontbijt en drink een kop koffie en rijd dan naar Virginia Heart. De arts is zeer tevreden over mijn bloeddruk, cholesterol en gewichtsverlies. Ik heb een paar vragen, die beantwoordt worden, en nu hoef ik pas over een jaar terug te komen. 

Op weg naar huis ga ik langs het huis van Barb. Zij verkoopt Usborne boeken en ik kocht er een over tellen voor Fiona's verjaardag. Ik denk dat ze het erg leuk gaat vinden. 

Rick heeft intussen de Starbucks koffies gehaald. Na een paar slokken doe ik nog even wat cardio voor ik naar Sharon vertrek. Alle bovenlichaam spiergroepen komen aan bod en daarna nog een heel aantal buikspieroefeningen. Ik zal dat morgen wel gaan voelen.

Op de terugweg stop ik af en toe om bloemenfoto's te maken. Ik vind de lelies mooi, maar de hortensia's helemaal. De onze is nog klein, maar veel mensen hebben enorme struiken in hun tuin staan. 





Het is alweer de een na laatste dag voor het thema Straatkunst en vandaag neem ik een foto van nog een muurschildering in Vienna. Deze is veel groter dan de foto, maar ik heb het gedeelte met Vienna en Washington DC uitgekozen om te fotograferen. 

Thuis maak ik me snel klaar om naar het zwembad te gaan. Ik ben er weer om elf uur, maar dit keer ben ik niet de enige. Ik trek mijn veertig baantjes, droog me af en haast me naar huis om op tijd te zijn voor mijn virtuele lunch met Judith. 


We praten weer gezellig bij en ik eet bloemkoolbrood met brie en twee komkommertjes. Voor we het weten is het een uur en moet Judith weer aan het werk.

Al die beweging vanochtend heeft me moe gemaakt en ik ga in mijn hangmatstoel liggen lezen. Ik geniet van het vogelgezang en met al het groen om me heen krijg ik het gevoel in het bos te liggen. Het is heerlijk ontspannend en de uren vliegen voorbij. 

Net voor ons happy hour met Christine en Chuck begint gaan Rick en ik even naar Safeway om wat te snacken te kopen. De keuze valt op prosciutto en mozzarella rolletjes. Het uur gaat zoals altijd snel en dan nemen we voor drie weken afscheid.

Rick gaat zijn eten halen van de food truck bij het zwembad. Net als vorig jaar zijn er iedere donderdag andere trucks. Deze heeft weliswaar vis, maar het is gefrituurd. Ik bestel yakitori van Genki en vind dat heerlijk en het is koolhydraatarm. 

Tot slot Nico's zeven weken filmpje. Voor het eerst is hij groter dan het vosje!

6 reacties:

Wil Perquin zei

Toevallig was ik vanmorgen bij de praktijkassistente om de uitslagen van het bloedonderzoek te bespreken. Alles was ok : bloeddruk, nierfunctie, glucose, zag er voortreffelijk uit. Kan weg blijven tot eind oktober net voordat ik weer voor een aantal maanden naar Las Vegas ga.
Het is rabarbertijd, en ik vind het heerlijk, maar heb het nog niet in de winkel gezien. Binnenkort komt de nieuwe haring, hoop dat die te betalen is. Garnalen zijn onbetaalbaar geworden, 10 euro voor 1 ons en daar bedank ik voor.

Carla zei

Fijn dat alles bij de cardioloog goed was !
Mooi, die muurschildering! Hier in het centrum van het dorp hebben ze ook smalle straatjes en steegjes opgefleurd met muurschilderingen en zijn er felgekleurde vogelhuisjes opgehangen. Zo leuk!
Wat groeit Nico goed, en wat een schattig mannetje is hij.
Fijne vrijdag

Petr@ zei

Fijn dat de cardioloog tevreden was over alles.
Ik vind hortensia's ook zo mooi.
Wat een schattig filmpje van Nico!

Petra zei

@Wil - oh nieuwe haring, heerlijk!

Petra zei

@Carla - ik vind die muurschilderingen zo gezellig

Fiona zei

Goedemiddag,

Bent u nog betrokken in welke manier dan ook met het alles amerika forum? Want sinds een paar dagen ligt het helemaal plat en kunnen we niet meer op.
Misschien heeft nu contact met iemand die het kan oplossen?

Groetjes Fiona