Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 05, 2024

Over hump day

Misschien is het het weer, want het is nog donker in de kamer vanwege bewolking, maar het lukt me vandaag absoluut niet om tegelijkertijd met Rick op te staan. Na mijn Connections en Wordle gespeeld te hebben ben ik om half acht pas beneden. 

Mijn ontbijt smaakt weer opperbest. Rick is vandaag ook niet de snelste en na het eten doe ik alvast meer dan de helft van mijn cardio. Dat is altijd fijn, aangezien ik geen fan ben van het dagelijkse op de elliptische machine trappen. Het gaat wel snel, want ik doe al mijn dagelijkse puzzels. 

De eekhoorns hebben kennelijk veel bessen te eten in onze moerbeiboom

We halen onze koffies van Starbucks en de mijne heeft alweer geen siroop erin. Ik vind het zo prima, maar wel vreemd dat het opeens steeds vergeten wordt. Op weg naar huis maak ik mijn Straatkunst themafoto van een van de muurschilderingen in Vienna. 

Thuis doe ik de rest van mijn  cardio en dan een onderlichaam krachttraining van twintig minuten. Het is pas kwart voor tien als ik daarmee klaar ben. Zo heb ik ruim de tijd mijn akkefietjes in huis af te werken. Zo heb ik eindelijk mijn tas opgeruimd nu ik er een nieuwe body pillow in heb gedaan. 

Ik ben dol op onze hibiscus voor 

Net voor elven kleed ik me in bikini en doe mijn wetsuit aan. Dan loop ik naar het zwembad. Daar ben ik als het opengaat en ik ben de enige en blijf dat tot ik wegga. Kennelijk zijn de meeste mensen mooi weer zwemmers. De temperatuur is lekker, maar het blijft bewolkt met maar heel af en toe een zonnestraal.
Na deze actieve ochtend heb ik enorme zin in middageten. Dit keer besmeer ik een paar sneetjes bloemkoolbrood met Delice de Bourgogne. Daar heb ik mini komkommertjes bij, maar helaas is de rest van de aardbeien van de markt al beschimmeld. 

Rond kwart voor twee komt de schoonmaakploeg en ik vertrek naar The Fresh Market. Daar kom ik Susan, de moeder van een vroegere vriendin van Katja, tegen. We praten even bij over de kinderen. Bij deze supermarkt hebben ze blikjes met mocktails met geen of weinig suiker en ik laat die aan Susan zien. Ik vul mijn voorraad aan. 

Daarna bedenk ik me dat ik nog een cadeaubon voor Caffe Amouri heb. Ik ga erheen en bestel een masala ijsthee. Opeens plenst het buiten en ik besluit die bui in het cafe af te wachten. Intussen doe ik mijn Duolingo lessen. 

Net na vieren ben ik thuis en maak me klaar voor het maandelijkse happy hour vanavond. Dat vindt plaats bij Royal Nepal Bistro. We zijn met zijn zessen en het is zo gezellig dat het uur er twee worden. Het eten is ook ontzettend lekker.

Riekje heeft rabarber met aardbeien moes gemaakt en daar een pot van mee voor mij. Die ga ik morgen meteen proeven en ik denk dat mijn broer er dit weekend ook wel van wil eten. Onze Oma maakte altijd rabarbermoes en daar waren we dol op.

Rick is vanavond uit eten met een ex-collega. Als ik thuiskom zijn alleen de dieren er dus. Heel in de verte rommelt het, maar voor de verandering zal dat onweer niet hier komen. 

5 reacties:

Anja L. zei

Heerlijk om het zwembad voor jezelf te hebben, dat zwemt lekker.
Jammer dat aardbeien zo snel schimmelen, ik had hetzelfde.
Wat een geluk dat je net binnen was met die plensbui.
Fijne donderdag.

Carla zei

Wat fijn, om eens het zwembad voor je alleen te hebben. Dan was er vast ook geen harde muziek…
Ik zou me daar ook erg aan storen, te luide muziek….
Rabarber/aardbeienmoes klinkt heerlijk…ik ga dat ook eens proberen.ik ben ook gek op rabarber en aardbeien.
Fijme donderdag gewenst

Petr@ zei

Lekker, rabarber-aardbeienmoes! Lief van je vriendin.

Wil Perquin zei

Ook lekker: rabarber met sinaasappel en aardbeien.

Petra zei

@Anja - Ja die bessen beschimmelen heel snel.

@Carla - Die muziek stond net zo hard, vandaag weer. Ik probeer me er maar niet aan te ergeren.

@Petra - Ja, heel lief.

@Wil - Ik heb al jaren geen rabarber gegeten, eerlijk gezegd. Als iemand anders het maakt vind ik het heerlijk.