Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 04, 2024

Over een zomerse dinsdag

In de zomer bevalt het me zeer goed om vroeg op te staan. Ik volg Rick dan ook snel en maak mijn ontbijt. Daarna trap ik op mijn mini elliptische machine tot we naar Vienna gaan. 

Mijn nitro brew heeft vandaag per ongeluk geen suikervrije vanille siroop en zo vind ik uit dat het zonder ook erg lekker is. Het kaneelpoeder dat ik erop laat strooien maakt het eigenlijk zoet genoeg.

Bij Greenheart koop ik een paar groentesap flessen. Hier zit spinazie-, boerenkool-, komkommer-, selderij-, peterselie- en citroensap in, verder niets. Voor het eerst hebben de flessen een label met calorieen, koolhydraten, proteine etc. erop. 

Twee dingen verbazen me: de calorieen en het proteine gehalte. Het sap heeft meer calorieen dan ik zou denken gezien het op de citroen na allemaal groenten zijn. Verder zit er verbazend veel proteine in. Enfin, met zo'n fles doe ik drie avonden en dan is het bijna niets. 

Rick zet me thuis af en gaat naar zijn kantoor. Ik maak wat foto's van de natte lelies in de voortuin. Ik ben dol op bloemen met druppels. Dan doe ik nog wat cardio voor ik naar Sharon ga. 



Het halve uur begint goed, maar halverwege heeft Sharon een bankje te dicht op een apparaat gezet en ik zie dat niet. Ik struikel erover met als gevolg een opengehaalde scheen. Sharon verontschuldigt zich honderd keer, maar het gaat wel weer over voor ik een jongetje word. 

Na de personal training parkeer ik bij Whole Foods. Van daaruit loop ik naar de bibliotheek om mijn straatkunst foto te maken. Het is een groot boek dat voor de bibliotheek staat. 

Bij de Vienna Town Green speelt iedere dinsdagochtend een bandje kinderliedjes. Het is heel populair bij de kleintjes. Fiona zou dit prachtig vinden! 

Om de rest van mijn stappen bijeen te krijgen loop ik langs Church Street. Onderweg maak ik foto's van de bloemen. In de schaduw staan de korenbloemen nog mooi in bloei, maar dat zal niet lang meer duren. 




Terug bij Whole Foods kan ik het niet laten toch een bakje met garnalensalade te kopen. Het is zo lekker! Zodra ik thuis ben maak ik mijn lunch. Het is dezelfde als gisteren, komkommertjes, aardbeien en de garnalensalade.

Na het eten kleed ik me in bikini en shorty. Het is drukker in het zwembad dan gisteren, maar "mijn" baan is nog open. Ik geniet van het baantjes trekken en denk dat ik binnenkort meer dan een kilometer ga zwemmen. 

Als de tweede kilometer van het seizoen erop zit ga ik op een ligstoel relaxen. Vandaag staat de muziek lang niet zo hard gelukkig. Zo lees ik een paar uur en wandel dan rond half vier terug naar huis. 

Mijn broer komt dit weekend logeren dus ik was het beddengoed van de logeerkamer in de basement. Daarna maak ik ons avondeten en dan kan ik weer even verder lezen in mijn boek. The Seven Husbands of Evelyn Hugo is fascinerend, maar het is niet zo dat ik het niet weg kan leggen. 

Rick komt om half zes thuis en we drinken wat op het deck. Dan halen we mijn al gemaakte zalmsalade en de spiesjes met mozzarella balletjes en mini kerstomaatjes uit de ijskast. Het is weer eens wat anders en een heel lekker maal op zo'n warme dag. 

Gisteravond was ik zo moe dat ik om half tien al naar bed ging en dat gebeurt vanavond vast weer. Al die beweging maakt moe en ik slaap als een roos, 90 score volgens Fitbit. 

 

6 reacties:

Petr@ zei

Ai dat is pijnlijk, een opengehaald scheenbeen. Hopelijk heb je er geen last meer van.
Ziet er goed uit, jullie avondmaal. Lekker eten hoeft niet altijd iets moeilijks of uitgebreid te zijn.

Anja L. zei

Ik zeg dat ook vaak, kennen ze die uitdrukking in Amerika?
Heerlijk als je vroeg naar bed gaat en dan ook nog leeker slaapt.
Fijne woensdag, ik weet nog niet wat voor weer het vandaag gaat worden maar nu schijnt in ieder geval de zon.

Petra zei

@Petra - dat scheenbeen ziet er vooral niet mooi uit, verder geen last van

Petra zei

@Anja - bedoel je slapen als een roos? Hier zeg je sleeping like a baby

Anja L. zei

@Petra, ik bedoelde dat het wel over gaat voor je een jongetje bent.

Petra zei

@Anja - Nee, die bestaat hier niet. Ik denk dat dat ook echt een Calvinistisch gezegde is van "stel je niet zo aan". Zo direct zijn ze hier niet, ha ha.