Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 12, 2024

Over een luie woensdag

Omdat ik vrijdag een routine colonoscopie moet ondergaan probeer ik vandaag alvast wat minder vezels te eten. Ik heb gelezen dat dat beter is al staat er niets over in de instructies van mijn dokter.  Morgen moet ik een vloeibaar dieet houden. 

Daarom eet ik vanochtend mijn gewoonlijke ontbijt niet maar maak het wel voor BJ. Hij vindt het heerlijk en ik hoef niets weg te gooien. Mijn ontbijt worden de Starbucks egg white egg bites. We halen tegelijkertijd natuurlijk onze koffies. De egg bites zijn ook erg lekker en hebben helemaal geen vezels. 

Als we weer thuis zijn maken de mannen zich klaar om te vertrekken. Rick gaat BJ naar Union Station brengen waar hij de trein naar Newark zal nemen. Vervolgens gaat Rick op kantoor in Rosslyn werken. 

Opeens is het dus stil in huis. Ik doe mijn cardio op het deck en vind dat genoeg voor vandaag. Even denk ik erover om te gaan zwemmen, maar het is me toch weer te koud. Er staat telkens een koele wind, maar dat gaat morgen veranderen. 

Soms moet ik zoveel van mezelf. Ik besluit vandaag eens niet naar dat dwingende stemmetje te luisteren. Ik ruim op van de afgelopen dagen en kleed me aan. Dan loop ik naar buiten om wat foto's te maken. 

In de tuin van de buren zijn de klavertjes niet weg gemaaid. Daar ben ik blij om, want de bijen zijn er dol op. Onze rode lelies bloeien mooi en de hortensia ook. We hebben een kleinere versie dan in de meeste tuinen, maar ook deze groeit flink. 






Na mijn Duolingo lessen is het al gauw twaalf uur en Judith belt. Mijn lunch bestaat uit garnalensalade en mini komkommers en die eet ik al kletsend op het deck op. We hebben veel te bepraten en helaas heeft Judith maar een uur. Voor we het weten is het alweer tijd om afscheid te nemen. 

Mijn volgende "opdracht" is het vinden van een object waar ik rollende ogen op kan plakken. Mijn keuze valt op onze postbus. Het ziet er iedere keer weer grappig uit. 

Toen Katja in het ziekenhuis lag hebben we een middag besteed aan kleuren. Ik vond dat erg rustgevend en wilde dat hier ook doen, maar al onze stiften waren opgedroogd. Nu heb ik eindelijk nieuwe en ik kleur een paar uur een mandala in. Morgen doe ik de rest wel. 

Intussen is men in een van de tuinen achter ons iets aan het zagen. Wat een lawaai!! Het is hier 's zomers bijna nooit stil. Er zijn altijd grasmaaiers, grasblazers en meer luide krengen. Ik besluit in de hot tub te gaan bubbelen dan hoor ik het niet meer. Dat is altijd weer heerlijk.

Rick komt thuis en we bestellen eten. Ik trakteer mezelf op een sushi maaltijd van Sushi Yama en Rick eet een Griekse maaltijd van Plaka Grill. Het voelt een beetje als een galgenmaal, want ik zie enorm op tegen morgen en vrijdag. Ik krijg vaak heel veel pijn als ik niet genoeg eet. Maar goed ik zal het wel overleven. 

Fiona ging vandaag voor het eerst naar de tandarts. Ze vond het prachtig en mocht met de instrumenten spelen. Haar tandjes zijn in goede staat. Dat is nog eens wat anders dan mijn herinneringen van in de tandartsstoel vastgebonden liggen. 
Miss Cool

8 reacties:

Reny zei

Dat vinden wij ook het "nadeel" van de zomer, de herrie in de buurt (hogedrukreinigers, grasmaaiers etc.), gelukkig niet iedere dag.

Ik vind het geweldig hoe tandartsen tegenwoordig met hele jonge kinderen omgaan, leuke foto van Fiona!

Veel succes/sterkte donderdag en vrijdag.

Anja L. zei

Ik werd vanochtend om half acht wakker omdat het grasveld in de straat werd gemaaid.
De tandarts van nu is zo veel beter dan de (school)tandarts, daarom heb ik er nog steeds een grote hekel aan.
Ik zou me ook niet verheugen op vrijdag, maar sterkte morgen.

Carla zei

Wat leuk he, mandala’s kleuren. Ik doe dat ook regelmatig, en is een rustgevende bezigheid.
Er bestaan tegenwoordig ook hele leuke kleurboeken voor volwassenen.
Fijn dat het zo goed ging met Fiona bij de tandarts. Tandartsen zijn tegenwoordig gelukkig kind- en mensvriendelijk.
Mijn herinneringen aan tandartsen uit mijn kindertijd zijn ook vreselijk, ik zie er ook altijd enorm tegenop.
Alvast veel sterkte gewenst met je onderzoek.

Petr@ zei

Sterkte vandaag en morgen. Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt.
Werd je serieus vastgebonden bij de tandarts? Vreselijk zeg!

Petra zei

@Reny - Dank je wel

Petra zei

@Anja - het gaat tot nu toe best goed

Petra zei

@Carla - tandartsen zijn enorm verbeterd, maar ik zal er altijd een kleine fobie voor houden

Petra zei

@Petra - hij geloofde niet in verdoving en ik was doodsbang. Om iets te kunnen doen.moest hij mijn armen vastbinden