Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 19, 2024

Over een gezellige middag

Voor de verandering ben ik om kwart over zeven helemaal klaar met mijn bed. Rick staat tegelijkertijd op. Rick zet koffie en thee, terwijl ik me wat presentabel maak. Dan kook ik mijn ontbijt en smul daar zoals altijd van. 

Rick neemt wat langer de tijd dan gewoonlijk om zich "werk klaar" te maken wat mij de gelegenheid geeft al een half uur van mijn drie kwartier elliptische machine te doen. Na Orions wandeling zijn we gereed om wat boodschappen te gaan doen. 

We gaan eerst naar de bank om een cheque op de rekening te zetten. Daarna steken we over naar Starbucks voor onze koffies. Nu we hier toch zijn besluiten we ook naar de Giant te gaan. 

Daar kopen we de drankjes voor Fiona's verjaarspartijtje zondag. Dat hoeven Katja en Kevin dan niet meer te doen. Verder doen we de boodschappen, die we gewoonlijk in het weekend doen. 

Thuis gaat Rick aan het werk en ik doe op het deck de rest van mijn cardio. Dan ga ik op weg naar Whole Foods. Eerst stop ik bij de mooie tuin langs de weg achter ons. Terwijl ik bloemen en bijen fotografeer zie ik opeens een chipmunk (aardeekhoorn of wangzakeekhoorn lees ik voor Nederlandse namen). 

Die zijn meestal heel schuw, maar deze heeft mij niet door en zit heerlijk zijn wangen te vullen. Ik kan hier zo van genieten. Ik ben dol op chipmunks. En ik heb er nog nooit een zo zien "hamsteren".





Als het beestje het gewas in is gelopen richt ik mijn aandacht op de bijen en bloemen. De echinacea (zonnehoed) is een zeer geliefde bijenbloem en hij is inheems. Ik denk toch dat ik die ook in onze tuin wil hebben. Het is een makkelijk te onderhouden plant. 





Na mijn fotografiesessie rijd ik door naar Whole Foods. Daar haal ik ingredienten voor het avondeten en kan het niet laten weer een bakje garnalensalade als lunch mee te nemen. 

Nu moet ik nog een dagelijkse themafoto vinden. Ik wandel een stuk op het W&OD pad en vind onderstaand bord wel leuk. Hoe vaak Rick en ik ons hoofd niet schudden als mensen op het W&OD pad oversteken zonder zelfs te kijken of er een auto aankomt. 

Vanochtend was het zelfs een fietser met twee kleine kinderen, die niet op of om keek. Je zult maar een afgeleide chauffeur hebben die niet stopt. Natuurlijk heb je voorrang, maar je weet het toch nooit? Daarom staan deze borden er nu bij elke oversteek. 

Vanochtend heb ik geen zin om me naar het zwembad te haasten. Ik moet vroeg lunch eten, want de schoonmaakploeg komt. Rick en ik eten samen op het deck en dan maak ik me klaar om naar het zwembad te gaan. Daar kom ik net na half een aan. 

Gelukkig is er nog een beschikbare parasol. Ik installeer mij en zie dan mijn vriendin Serena uit het water komen. We praten gezellig bij en dan is het mijn beurt om te gaan zwemmen. Ik voel me de hele dag al vermoeid en doe het rustig aan. Een halve kilometer is ook goed voor vandaag. 

Mijn ligstoel is heerlijk en ik lees een tijdje. Tot een andere vriendin, Sabayna, bij me komt liggen en ik ook met haar leuk klets. Als zij vertrekt ga ik nog een keer het water in en "ren" tien baantjes. Die tel ik ook mee in mijn totaal van meters gezwommen.

Rond kwart voor vijf komt Rick een duik nemen en daarna lopen we samen naar huis. Daar drinken we wat op het deck en dan gaat Rick barbecuen. We hebben spiesjes met garnalen en zalm en een zalmburger. Allemaal even lekker en we hebben er een frisse salade bij. 

Intussen "praat" ik veel met de meisjes via Messenger en Snapchat. Katja stuurt allemaal leuke foto's en filmpjes van de kinderen en Saskia deelt allerlei ideeen voor haar bruiloft. Lang leve de moderne technologie. 

5 reacties:

Anja L. zei

Leuk dat die chipmunk bleef zitten, ik wist de Nederlandse namen ook niet.
Zonnehoed is een leuke plant in de tuin en ze bloeien lang.
Ik ben zelf altijd voorzichtig op de fiets maar wat er tegenwoordig op de fietspaden gebeurd is niet normaal meer. Veel mensen die al fietsend op hun telefoon kijken en nu ook kinderen van 12 jaar op fatbikes die 40km per uur racen, levensgevaarlijk.
Gisteren hadden we zowaar een lekkere dag, nu nog een paar wisselvallige dagen en dan schijnt het eindelijk warm te worden.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik ben altijd voorzichtig op de fiets en ga er vanuit dat ik geen voorrang krijg. Een aanrijding is het laatste wat ik wil.
Leuk dat Saskia haar ideeën over haar bruiloft deelt.

Anja zei

Leuk he al die foto's en filmpjes van de kleinkinderen!
Heeft Saskia al een datum?

Carla zei

Wat leuk, die foto’s van de chipmunk!
Wat een hoge temperaturen bij jullie,wel tot 39 gr zie ik. Extra fijn om dan verkoeling te kunnen zoeken in het zwembad.
Leuk, weer een bruiloft in het verschiet!

Petra zei

@Anja - Hier denken fietsers dat ze voetgangers zijn en rijden zo door alle stopborden. Het is een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren.

@Petra - Saskia heeft interessante ideeen, ik ben oprecht benieuwd hoe het zal worden, maar het zal mooi zijn.

@Anja - Er is nog geen datum, waarschijnlijk laat volgend jaar of begin 2026 (tenzij ze opeens sneller willen)

@Carla - Dit weekend zijn we dichtbij de kust en daar is het altijd wat minder warm.