Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 16, 2024

Over Vaderdag weekend

Zaterdag

Gisteravond was ik heel erg moe en ging om half tien al naar bed. Dat betekent natuurlijk dat ik vanochtend om zeven uur klaarwakker ben. Ik begin aan de Connections puzzel, die Katja midden in de nacht al heeft gedaan.

Tot mijn verbazing staat Rick een paar minuten later kwiek op. Dat is een heerlijk vroeg begin van de dag. We laten Orion uit en gaan dan naar Starbucks. Daar halen we onze koffies en Rick zijn ontbijt. Dat van mij ligt inmiddels klaar bij Panera. 

Onze volgende stop is de paarse glasbak en vervolgens haal ik een paar flessen groentensap van Greenheart. Hier zijn ook Pokestops en -gyms dus we doen een raid en ik neem een gym over.

Rick heeft een snoeiapparaatje mee om te laten slijpen. Daarvoor gaat hij naar de Roaming Stone op de Vienna markt. Die slijpen het meteen. Ik loop langs de standjes en verbaas me over hoe duur deze markt is. Bij de Mosaic markt morgen zijn de prijzen beduidend lager. 


Het nieuwe weekthema is "Borden" en hier is een hondenparkeerplek zonder honden




Wij gaan verder met ons lijstje en kopen een fruittaart bij de Pie Gourmet. Daar hebben we slagroom voor nodig en die haal ik bij de Safeway. 

Nu we hier toch zijn bezoeken we het tijdelijke tuincentrum hier dat na morgen sluit. We kopen een nieuwe begonia, want de vorige doet het niet goed. 


Dan zijn we klaar met onze eerste lijstje van vandaag. Thuis gaat Rick aan de vijver werken en ik volbreng eerst veertig minuten cardio en daarna twintig minuten onderlichaam krachttraining. Daar heb ik een goed gevoel bij. 

Daarna doe ik wat kleine klusjes tot Rick klaar is om lunch te eten. Dat wordt vruchtentaart met slagroom. Voor een keer moet dat kunnen en wat smaakt het verrukkelijk! De vruchten zijn appel, perzik, frambozen en bosbessen. Daar bovenop heerlijke kruimels en slagroom, ik eet het heel langzaam op. 

Het volgende lijstje komt tevoorschijn. Als eerste gaan we naar Total Wine & More. Daar koop ik "gin" en "aperitif". Bij de Home Depot heeft Rick wat gereedschap nodig en we kopen een tuinslang, die zichzelf oprolt. Daarmee wil ik de planten op het deck water geven. 

Als laatste gaan we naar de Giant voor onze wekelijkse boodschappen. Het is fijn om dit alles al gedaan te hebben. 

Nu hebben we het verdiend om te gaan zwemmen. Het is super weer en het water komt eindelijk nabij een temperatuur waarbij ik mijn shorty niet meer nodig zal hebben. 

Na een paar uur lopen we terug naar huis. We gaan Ricks auto laten wassen bij de Flagship Carwash. Ik gebruik liever de andere wasstraat waar men naar mijn idee wat zorgvuldiger is. Te laat zien we dat er nog vogelpoep op de auto zit na de wasbeurt.

Met mijn auto wacht ik tot na we volgend weekend naar New Jersey zijn geweest. Fiona eet vaak snacks in mijn auto en die komen nogal eens op de vloer terecht. Het heeft dus geen zin om hem dit weekend al te laten schoonmaken. 

Voor ons avondeten willen we aan de bar bij The Maple Room eten. Het is goed dat we vroeg zijn, want er is een Viering Van Het Leven gaande in het hoofdgedeelte. Er zijn nog wel vijf stoelen aan het uiteinde waarvan wij er twee bezetten. Later komen er meer mensen en zijn alle stoelen bezet.

Vandaag is mijn "sjoemeldag", een dag waarop ik even niet op de koolhydraten let. De taart als lunch was daar al deel van. Bij The Maple Room hebben ze gamba's met inktvisinkt capellini. Die is zo ontzettend lekker! Morgen ga ik weer in het gareel. 


Zondag

De zon wekt ons vroeg en voor achten zijn we beneden. Terwijl Rick Orion uitlaat zoek ik gauw wat foto's bij elkaar uit de baby boeken van de kinderen. Ik wil een foto van Rick met ieder kind en kleinkind. Onderstaande collage is het resultaat. Rick heeft zijn Vaderdag echt verdiend, de kinderen en kleinkinderen hadden geen betere kunnen wensen!
Wij gaan op weg naar Vienna. Ricks speciale Vaderdag ontbijt is een croissant met ei, kaas en ontbijtworst van de Wendy's drive thru. We hebben duidelijk andere meningen over een feestelijk ontbijt.

Bij Starbucks halen we koffies en dan is mijn ontbijt klaar bij Panera. Dat broodje vind ik nog steeds heel lekker. Katja video belt en Fiona wenst Rick "Happy Father's Day". Het ontgaat haar duidelijk wat dat betekent, want zij kent alleen birthdays.

Terwijl we aan het praten zijn komt Kai ook bij het gesprek. Raquel is aan het werk dit weekend dus hij vindt het ook wel gezellig even bij te praten. Na een tijdje gaan Katja, Kevin en de kinderen op weg om te brunchen en we nemen afscheid. Hopelijk zien we Kai in augustus in persoon. 

Na paddenstoelen bij H Mart gekocht te hebben gaan we naar de markt. Er is een Filippijns festival vanwege hun Onafhankelijkheidsdag, die 12 juni was. De markt is daardoor verder lopen, maar gelukkig is King Mushroom er wel voor de maitake paddenstoelen. Soms is dat met festivals niet het geval.

Verder neem ik een bakje verse bramen en een bakje zwarte frambozen mee. Die laatste heb ik volgens mij nog nooit geprobeerd dus ik ben benieuwd. De tomaten komen nog steeds uit de kassen dus nog even wachten op de zongerijpte. 


Mijn "Borden" themafoto van vandaag







Thuis gaat Rick in de achtertuin bezig en ik trap een half uur op de elliptische machine. Dan maken we ons klaar om naar de bioscoop te gaan. Ons plan is een film te kijken en intussen lunch te eten. CMX Cinema & Bistro heeft beiden. 

We hebben kaartjes voor Inside Out 2 en rijden naar de Galleria Mall. Het is druk in de bioscoop, maar de film is niet uitverkocht. We bestellen onze drankjes en eten en gaan dan van de film genieten. Die is ontzettend leuk, misschien nog wel leuker dan de eerste. 

Alleen komt ons eten maar niet. De drankjes krijgen we wel. Na een uur gaat Rick eens polshoogte nemen, want de mensen om ons heen hebben allemaal alles gekregen. Volgens Rick zullen ze er snel aan werken. 

Dat lijkt niet het geval, want het eten blijft weg. Als de film afgelopen is komt een manager zijn excuses aanbieden en natuurlijk krijgen we het geld terug. Alleen hebben we nu enorme trek. We gaan naar Yard House en bestellen daar wat aan de bar. Ik heb de tonijn sashimi en die is heel erg lekker en vult de maag.




Het is werkelijk fantastisch weer en we hebben zin om naar het zwembad te gaan. Dus: zwemkleding aan en lopen naar de overkant. Het water is koeler dan gisteren, misschien zwem ik morgen toch maar weer met mijn shorty. Verder is het heel fijn even te ontspannen. 

Tegen vijven lopen we terug naar huis en kleden ons netter voor het avondeten. We gaan eerst weer even naar Yard House zodat Rick een biertje kan drinken. We delen hun heerlijke poke nachos. 

Dan lopen we naar boven naar Wildfire. We hebben bij dit biefstuk restaurant gereserveerd en dat is maar goed ook, want het zit vol. We krijgen een tafel met uitzicht over het hele restaurant en dat is leuk mensen kijken. 

Als voorafje delen we een garnalencocktail. Rick neemt als hoofdgerecht de porterhouse biefstuk en ik de drie filet mignon medaillons met verschillende sauzen erop. We moeten lang op ons eten wachten, maar dat vinden we niet erg, we vermaken ons wel. Alleen zijn de biefstukken allemaal te lang gebakken en goedkoop zijn ze allerminst. 

De serveerster is super aardig en ziet ook dat het niet goed is. Rick eet de zijne toch, maar voor mij moet biefstuk bijna nog loeien. Ik krijg dus nieuwe medaillons, die perfect zijn. Het smaakt nu allemaal perfect.

Als de rekening komt bedraagt die maar $66. We snappen er niets van! Wat blijkt, de manager heeft onze hoofdgerechten van de rekening gehaald! Dat verwachtten we absoluut niet en had ook niet gehoeven, maar wel ontzettend goede service. We geven dan ook een flinke fooi. 

Voor Vaderdag geef ik Rick een robotje om de barbecue mee schoon te maken. We gaan morgen grillen dus dan kan hij het mooi uitproberen. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

12 reacties:

Reny zei

"maar voor mij moet biefstuk bijna nog loeien".......hilarisch !

Ik ben geen rood vlees eter en als ik het al eet moet het bijna doorbakken zijn, en ik weet het... dat vindt bijna niemand meer lekker :)

Ongelooflijk hoe duur het fruit op de Vienna markt is, het ziet er wel goed uit.

Maak er een mooie week van!

Sonja zei

Wat een super leuke fotocollage voor/van Rick.
De 'loeiende' biefstuk kende ik ook niet, moest erg lachen om die uitdrukking.
Fijne week met een mooi weekend in het verschiet!

Anja L. zei

Zo lekker dat jullie naar het zwembad kunnen.
Ik hou ook niet van doorbakken biefstuk maar hij hoeft niet meer te loeien voor mij. Zo’n actie als bij jullie heb ik hier nog nooit meegemaakt, hier krijg je alleen excuses en daar houdt het bij op.
Ik ben benieuwd of Rick zijn robotje werkte op de barbecue.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Het zou leuk zijn om Kai van de zomer te zien. Komt hij misschien naar jullie toe?
Hartstikke leuk gedaan, de fotocollage voor Rick!

Wil zei

Een hele leuke fotocollage van Rick.
Trouwens wat een absurde prijzen op die markt. Ik hoorde onlangs van iemand die naar de States verhuisd is dat alles daar veel voordeliger is dan in Nederland, Ben ik totaal niet met hem eens . Ik kom er inmiddels al 25 jaar en ervaar dat echt niet zo.
Komt Kai in augustus naar jullie. Wat zou dat leuk zijn.!!!!!
Fijne dag.

Carla zei

Wat een leuke fotocollage heb je gemaakt voor Rick!
Het fruit op de markt in Vienna ziet er heerlijk en mooi uit, maar is ook behoorlijk duur.
Zwarte frambozen ken ik niet.. zijn ze net zo lekker en zoet als de rode?
Wat fijn om Kai weer te zien in augustus!

Petra zei

@Reny - ik eet ook vrijwel geen rood vlees, alleen filet.mignon af en toe en dan moet het we gemaakt zijn zoals ik het vraag

Petra zei

@Sonja - ik weet niet waar die uitdrukking vandaan komt, maar mijn opa zei het altijd

Petra zei

@Anja - het was zeker bijzonder goede klantenservice!

Petra zei

@Petra - Ja Kai en Raquel zijn van plan deze kant op te komen

Petra zei

@Wil - het hangt er natuurlijk vanaf waar je bent. In de woestijn kost alles meer dan hier. De markt is een uitzondering, maar natuurlijk wel het lekkerste fruit

Petra zei

@Carla - Zwarte frambozen heb ik vanmiddag voor het eerst gegeten en ze zijn niet zo zuur als rode