Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 13, 2024

Over een dag op een vloeibaar dieet

Omdat ik toch geen echt ontbijt mag eten sta ik om kwart voor acht pas op. Mijn "ontbijt" bestaat uit een kippenbottenbouillon met champignon smaak. Die is erg lekker en vult mijn maag ook wat.

Als Rick klaar is gaan we zoals altijd naar Starbucks. Ik mag wel koffie zolang er geen melk inzit. Ik heb mijn nitro brew dus zwart met wat suikervrije vanillesiroop. Het is best te doen, al ik vind ik het met amandelmelk veel lekkerder.

Thuis zet Rick mijn mini elliptische machine op het deck en ik trap er een half uur op. Ik span me niet zo in als gewoonlijk en bij Sharon doen we de personal training ook wat lichter. Ik ben bang dat ik anders teveel honger krijg. 

Als de personal training klaar is rijd ik Vienna in. Ik vermaak me met foto's van bijen te maken. Het waait en de bijen zijn ijverig, dus ze scherp krijgen is niet altijd even makkelijk. 








Nu ik hier toch ben zoek ik ook een foto voor mijn thema Rollende Ogen. Dat wordt onderstaande van het fietsenrek langs het W&OD pad. Morgen is alweer de laatste "ogen" fotodag. Ik vind het altijd wel een grappig thema, maar zou het geen maand kunnen volhouden. 

Thuis tref ik Rick klaar om op pad te gaan. We gaan eerst even naar The Fresh Market om nog een pot bottenbouillon zoals vanochtend te kopen. Die vind ik zo lekker. Ik heb ook andere bottenbouillon smaken en zal die ook drinken. 

Bij de Giant wil ik suikervrije waterijsjes kopen, maar die hebben ze niet. Ik weet dat Safeway ze wel heeft. We rijden dus naar de andere kant van Vienna en daar vind ik ze meteen. 

Mijn lunch bestaat dan ook uit bottenbouillon met een waterijsje als toetje. Rick maakt een salade van overblijfselen van de afgelopen dagen. 

De rest van de middag speel ik breinspelletjes, lees wat en maak nog wat bijen foto's. Intussen drink ik me te pletter en heb meer dan vier liter vocht tot me genomen tegen de tijd dat ik de oplossing voor de colonoscopie moet drinken. 



Dat doe ik om half vijf en het is allerminst smakelijk, maar ik vind het ook weer niet zo erg. Dit medicijn moet de darmen schoonmaken dus het hoeft niet geschreven te worden wat het effect ervan na een uurtje is. 

Mijn avondeten bestaat weer uit bottenbouillon en een waterijsje. Verder drink ik me te pletter. Vanavond kijk ik wat shows en ga vroeg naar bed. Om drie uur vannacht moet ik het medicijn nog eens drinken, dus het zal niet veel slapen worden. Gelukkig is de colonoscopie al om acht uur morgenochtend. 

14 reacties:

Petr@ zei

Vreselijk zo'n vloeibaar dieet. Gelukkig is het maar 1 dag. Mijn collega krijgt een kaakoperatie en moet daarna 6 weken vloeibaar eten.
Sterkte vandaag met je onderzoek!

Nel zei

Dat is echt niet fijn zo'n hele dag, weet het niet uit ervaring maar van horen zeggen in mijn omgeving. Maar hopenlijk komt er een goeie uitslag na morgen.
Heel veel sterkte en we duimen voor je.

Wil Perquin zei

Lijkt me echt geen pretje zo'n vloeibaar dieet te moeten volgen. Gelukkig is het maar
een dag.
Sterkte vandaag met het onderzoek

Anja L. zei

Nou, die dag heb je gehad.
Sterkte vandaag!

Anja zei

Oh echt niet fijn zo'n dag voor de colonoscopie.
Krijg je een roesje? Sterkte vandaag!

Carla zei

Veel sterkte met het onderzoek vandaag,hopelijk is het allemaal een beetje meegevallen.

Tineke zei

Sterkte met je onderzoek.
ps wij noemen het runderbouillon .

Petra zei

@Petra - Ja, verschil is wel dat ik alleen heldere dranken moest drinken. Daar kun je niet lang op leven denk ik

Petra zei

@Nel - Dat is het ergste van de hele colonoscopie

Petra zei

@Wil - Dank je het is goed gegaan

Petra zei

@Anja - Dank je wel!

Petra zei

@Anja - ja, gelukkig wel

Petra zei

@Carla - blij dat het voorbij is

Petra zei

@Tineke - dat is niet hetzelfde. Zoek botten bouillon maar op, kan ook met kippenbouten en zelfs visgraten. Het heeft meer voedingswaarde.