Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 27, 2024

Over donderdag

Rick staat weer vroeg op en wekt mij daarmee. Ik blijf nog even liggen, maar om zeven uur ga ik naar beneden. Rick staat al op het punt om te vertrekken. Ook vandaag is een speciale dag bij hem op kantoor. 

Na mijn ontbijt doe ik mijn drie kwartier cardio en dan is het pas half nege. Dat vind ik toch wel fijn van het vroege opstaan. Ik besluit mijn nitro brew te gaan halen bij de Starbucks in het Pan Am Center. Daar speel ik ook even Pokemon Go, iets wat ik gisteren vergat. Rick speelt het op het moment fanatieker dan ik. 


Met mijn koffie rijd ik naar Whole Foods. Daar maak ik mijn "voedsel" themafoto van de patriottische koekjes voor Onafhankelijkheidsdag volgende week. Verder neem ik natuurlijk een bakje garnalensalade mee voor de lunch. 

Op mijn gemak maak ik me daarna klaar voor personal training. Het halve uur trainen van mijn bovenlichaam gaat weer snel voorbij. Ik voel me vandaag heel moe en besluit mijn plan om te gaan zwemmen te laten varen. 

Dan zou ik me enorm moeten haasten om daarna op tijd voor mijn kappersafspraak te zijn en die energie heb ik niet. Morgen moet ik de hele dag in de stad zijn dus een wat minder fysiek drukke dag is weleens goed. 

Op weg naar huis stop ik natuurlijk weer om foto's te maken. In de verwaarloosde tuin, die vroeger zo mooi was, staat heel veel Virginia silkweed (milkweed, asclepias syriaca). Dat is een belangrijke plant, want de enige voedselbron voor de Monarch vlinder. 

Een vlinder of rups zie ik niet, maar wel een heel mooie rood met zwarte kever. Dat blijkt de rode milkweed kever te zijn. Die eet ook van deze plant. Het zal echt zonde zijn als dit alles weg wordt gehaald als er een nieuw huis gebouwd gaat worden. 

Ook de hommels zijn dol op milkweed


Na mijn Duolingo lessen is het lunchtijd en net als de afgelopen twee dagen eet ik garnalensalade met komkommer, bramen, frambozen en bosbessen. Als ik een bosbes laat vallen blijkt Orion daar ook van te houden. 

Ben ik de enige, die het zonde vindt spinnenwebben kapot te maken?

Tegen enen vertrek ik naar Lofty Salon. Daar knipt Mona mijn haar bij en dan doet Carmen de uitgroei weer magisch verdwijnen. Ik voel me na afloop altijd weer helemaal keurig. 

Volgende maand gaat ons fotothema "Flat Stanley" zijn. Dat is gebaseerd op de kinderboeken over een jongetje dat plat is en daardoor van alles kan. Iedereen in de groep kiest een object dat elke dag van juli in de themafoto voorkomt. 

Voorgaande jaren had ik o.a. Paddington en Dora the Explorer. Dit keer wil ik de echt "Stanley" gebruiken. Ik knip de tekening uit het eerste boekje van de serie, plak het op karton en kleur het met potlood. Flat Stanley kan maandag aan de slag. Hopelijk houdt hij het een maand uit zonder te scheuren. 

Christine en Chuck zijn terug van hun reizen en we hebben dus om half zes happy hour. Rick zal wat laat zijn, dus ik zet alles dit keer klaar. We praten gezellig over hun reizen en ons bezoek aan New Jersey. 

Als Rick op weg naar huis is komt hij er in de auto ook bij. Zoals altijd wordt het meer dan een uur voor we afscheid nemen. Volgende week donderdag is het 4 juli, Onafhankelijkheidsdag, maar ons happy hour zal gewoon door gaan. 

Rick en ik bestellen beiden Thais eten van Thaisons, maar dat zal pas om half negen bezorgd worden. Dat vind ik veel te laat en laat het mijne brengen van Kiin Im Thai. Terwijl ik dit schrijf heb ik al gegeten en Rick wacht nog op zijn eten. 

5 reacties:

Anja L. zei

Zo zonde van die prachtige tuin! Dat zal de oude bewoners best pijn hebben gedaan om die achter te laten.
Ik vind het ook zonde om spinnenwebben kapot te maken maar soms zitten ze in de weg.
Een dagje wat rustiger aan doen is ook niet erg.
Fijne vrijdag.

Carla zei

Eens een wat rustiger dagje is ook fijn hoor, en heeft iedereen wel eens nodig.
Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Leuk, die hommels.
Zonde van die tuin,die eens zo mooi was.
Ik was vandaag druk in de tuin ,wat onkruid weghalen,eea snoeien etc. Het was er heerlijk weer voor (21gr)
Groetjes

Petr@ zei

Oh ja, volgende maand Flat Stanley? Heb ik even gemist maar leuk. Mijn favoriete onderwerp. Gelukkig ga ik nog een paar dagen weg want op vakantie vind ik die het leukst.

Gezellig dat jullie happy hour met Christine en Chuck weer plaats kon vinden.

Petra zei

@Anja - ja, het is gewoon pijnlijk die tuin nu te zien.

Petra zei

@Carla - ik bewonder je, als ik ergens een hekel aan heb is het tuinieren