Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 03, 2024

Over voor het eerst baantjes trekken dit seizoen

Hoewel ik ook wakker ben als Rick voor zevenen opstaat speel ik eerst nog wat woordspelletjes op mijn telefoon. Ik moet nuchter zijn vanwege mijn afspraak met de endocrinoloog om acht uur. Rick brengt me erheen, erg lief van hem.

Dr. Joshi is een heel fijne dokter. Ze is blij met mijn bloeddruk, die beter is dan ooit, en het feit dat ik tien pond afgevallen ben. Ik wil zelf nog meer, maar zij maant me het niet te snel te willen. Na een kort schildklier onderzoek mag ik bloed laten prikken en binnen het halve uur zit ik weer in Ricks auto. 

Hij heeft intussen koffies van Starbucks gehaald. Mijn nitro brew smaakt extra lekker. Voor mijn ontbijt trakteer ik mezelf op een meergranen bagel met kaas, ei, avocado en tomaat van Panera. Dat is altijd lekker.

Het is net na negenen als we weer thuis zijn. Rick zet mijn mini elliptische machine op het deck voor mij en gaat dan aan het werk. Ik geniet van het buiten sporten. Na afloop doe ik nog tien minuten op de Scoop voor mijn heupen. 

De lelies beginnen te bloeien en ik maak wat foto's in de tuin van de buren. Zij hebben ook een prachtige hortensia. Daarna rijd ik naar Vienna en maak daar ook een paar bloemen foto's.







Voor mijn streetart foto kies ik de grote muurschildering langs het W&OD pad. Die krijg ik niet op een foto en maak er verschillende. Ik bedenk me welke straatkunst ik de komende dagen ga fotograferen. Er is hier als je erop let best veel. 



Na nog een stukje op het W&OD pad gewandeld te hebben ga ik de Whole Foods in. Daar koop ik ingredienten voor het avondeten vanavond en morgen. Verder kan ik het niet laten een bakje garnalensalade mee te nemen voor het middageten. 

Als ik thuiskom is Rick zijn lunch al aan het klaarmaken en Zorro probeert die te stelen. Zorro kan bedelen als de beste hond, maar hij is heel kieskeurig en als hij iets krijgt snuffelt hij er meestal aan en laat het dan voor Orion liggen. 

We eten gezellig buiten en ik vind mijn mini komkommertjes en verse aardbeien van de markt erg lekker bij de garnalensalade. Als Rick weer aan het werk gaat maak ik me klaar om te gaan zwemmen. 

Behalve mijn bikini trek ik ook mijn shorty wetsuit aan. Daaroverheen doe ik een jurk zodat ik over straat kan en loop naar de overkant. Voor ik andere gedachten krijg begin ik meteen aan mijn baantjes trekken. 

Het shorty helpt heel erg en ik geniet van het door het water glijden. Na zo'n veertig minuten later heb ik mijn eerste kilometer gezwommen. Ik neem me voor dat de komende dagen weer te gaan doen als het weer meewerkt. Het is extra beweging en ik hoop daarmee nog wat ponden te verliezen. 

De muziek staat weer idioot hard en ik doe mijn oordopjes in. Dat helpt echter nauwelijks en ik wil niet nu al die vervelende oude zeur zijn, die vraagt of het zachter kan. Gelukkig komt Lois even buurten en als zij vertrekt ga ik met haar mee. 

Op het deck is het lekker rustig en ik lees een paar uur in mijn hangmatstoel. Helaas zijn de eerste muggen er en ik kan nog net een tijgermug wegslaan voor hij (of liever zij) me bijt. Tijd om Deet op te spuiten. 

Als Rick klaar is met zijn werk beginnen we aan het avondeten. Dat wordt sate van de barbecue met Whole Foods pindasaus, komkommersalade en groente chips. Het is een heerlijk zomers maal dat we buiten opeten. 

Tijd om wat televisie te kijken, ik voel me lekker loom van het buiten zijn.  

6 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat alles goed was bij de dokter!
Goed idee van je, om je wetsuit aan te doen met zwemmen. Jammer dat de muziek ook dit jaar weer te hard staat.

Anja L. zei

Knap hoor dat je bent afgevallen. Fijn dat de dokter zo tevreden is.
Jammer van de muziek maar je hebt in ieder geval je eerste baantjes weer getrokken.
Fijne dinsdag.

Carla zei

Wat fijn dat de dokter zo tevreden was! Altijd weer een hele geruststelling he.
Knap dat je 10 pond bent afgevallen!
Heerlijk om weer baantjes te kunnen trekken…. Ik verlang ook naar de zomer en mooi weer.
En zo fijn om buiten te kunnen eten ook, ik hoop dat we dat hier ook snel weer kunnen doen.

Petra zei

@Petra - Ja die muziek, zo vervelend!

Petra zei

@Anja - het is heerlijk weer te zwemmen

Petra zei

@Carla - dat hoop ik ook voor jullie. Eens moet het toch een tijdje droog worden