Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 20, 2024

Over een sportieve dag

We hebben allebei heerlijk geslapen en staan uitgerust om kwart over zeven op. Ik maak mijn ontbijt en schenk een door Rick gezette mok koffie in. Dat neem ik mee het deck op en daar smaakt het extra lekker.


Zoals gewoonlijk doe ik alvast zo'n twintig minuten op de elliptische machine tot Rick klaar is om naar Vienna te gaan. We rijden eerst naar de Starbucks drive thru en daar reikt Donovan (meisje, vind ik een leuke naam) ons onze koffies aan. 

Dan gaan we naar Greenheart waar ik behalve mijn groentensap ook wat flesjes vruchtensap voor Katja koop. Helaas zijn er drie smaken uitverkocht, maar vier flesjes is genoeg voor Kat. 

Rick heeft zich intussen de hele rit zitten afvragen waar de blauw-paarse troep, die hij opeens in zijn nek en op zijn t-shirt had, vandaan kwam. Het lijkt op een braam of zo die openbarstte, maar daar is Rick niet bij in de buurt geweest. Opeens weet hij het, hij bukte bij de onderstaande lelies en een uitgebloeide daarvan is debet aan de vlekken. 



Voor ik naar personal training moet heb ik een kwartier om nog wat cardio te doen. Dan rijd ik naar Sharons huis en een pittige krachttraining van de bovenlichaamspieren volgt. Het is grappig dat allebei onze jongsten nu verloofd zijn en een bruiloft plannen. 

Na afloop parkeer ik mijn auto bij Whole Foods en wandel eerst wat op het W&OD pad om foto's te maken. Ik zie een minuscuul vlindertje en ik maak mijn themafoto van het bord dat Chillin on Church vrijdagavond aankondigt. Om de een of andere redenen hebben Rick en ik altijd iets anders gaande. 


Bij de zonnehoed bloemen zitten weer een heel aantal bijen. Ik probeer mijn 10x zoom op mijn telefoon en de foto's worden heel gedetailleerd. Je ziet zelfs het stuifmeel op hun pootjes. Mijn telefoon heeft mijn fototoestel overbodig gemaakt. Gek is dat en ook wel zonde eigenlijk. 


Bij Whole Foods haal ik mijn bakje garnalen voor de lunch en dan ben ik om kwart voor elf thuis. Perfect om naar het zwembad te gaan, maar dan bedenk ik me dat ik benzine moet tanken voor morgen. Ik wil er vandaag niet weer op uit dus op naar de Shell.

Gelukkig is die maar vijf minuten rijden weg. Ik heb 30 cent korting van de Giant wat de prijs per gallon $3,32 maakt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen nu ik vijftien gallons moet tanken. 

Thuis kleed ik me snel in badkleding en loop naar het zwembad. Het is half twaalf en ik begin meteen aan mijn baantjes. Het lukt me alle veertig te zwemmen, want eerst dacht ik nog half voor en half na de lunch. 

Lorraine is er ook en zij was gisteren bij de vergadering van het zwembadbestuur. De muziek gaat nu zachter (hoewel daar vandaag nog niets van te merken is) en men zoekt nieuwe parasols, maar die moeten allemaal hetzelfde zijn (zijn ze nu niet). Kennelijk is dat moeilijk te vinden. Mijn email heeft dus wel geholpen. 

Om kwart voor een lopen Lorraine en ik terug naar huis. Zij gaat morgen voor Orion zorgen totdat Patricia thuis is. Zowel Lorraine als Patricia zijn dol op de hond. Als je hem eenmaal kent is hij ook echt een schat. 

Rick heeft al geluncht dus ik eet alleen op het deck. Ik heb de garnalensalade met komkommertjes en een hele bak met bramen en zwarte frambozen. Morgen zullen we niet thuis lunchen en ik wil niets weggooien. 

Net als gisteren heb ik mijn spullen bij het zwembad gelaten en kan dan ook zo weer plaatsnemen op mijn ligstoel. Ik doe mijn oordopjes in en dan een heel aantal lessen Duolingo. Ieder uur ga ik het water in om af te koelen, want het is 33 graden. Gelukkig is het niet vochtig dus goed uit te houden. 


Opeens hoor ik de kinderen "rainbow!" roepen. Ik kijk op en er is inderdaad een "regenboog" te zien. Dat schijnt te gebeuren als de zon op een bepaalde manier op ijskristallen schijnt. 




Rick komt om half vijf even afkoelen en daarna ga ik met hem mee naar huis. Amazon heeft een heel aantal dingen bezorgd (de helft had gisteren bezorgd moeten worden) en Zorro past er goed op. Er zitten vooral alcoholvrije drankjes in, die ik niet in de lokale supermarkten kan krijgen. 

Christine en Chuck zijn nog op reis dus er is geen happy hour vanavond. Rick en ik moeten nog pakken en besluiten eten te laten bezorgen in plaats van ergens heen te gaan. Rick kiest Thais en ik Chinees. Het is altijd erg lekker, maar wat mis ik babi pangang soms!

En nu is het tijd voor Top Chef, een van mijn favoriete programma's. Ze zijn in Curacao en dit is alweer de laatste aflevering van dit seizoen. 

11 reacties:

Reny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Reny zei

De foto's van jouw mobiel zijn prachtig, het is inderdaad jammer dat de grote camera overbodig lijkt te worden maar het is wel zo makkelijk (en minder zwaar).

Goede reis naar Katja en haar gezin, heerlijk voor jullie om met name Fiona en Nico weer te zien.

Fijn weekend !

PS: succes met het verwijderen van de lelie vlekken op Rick zijn t-shirt, dat vind ik altijd een uitdaging :)

Petr@ zei

Ik ben benieuwd of de muziek inderdaad zachter gezet wordt bij het zwembad.
Leuk vooruitzicht, weer een bruiloft van een van de kinderen. Weet Saskia al wanneer ze ongeveer willen gaan trouwen?
Heel veel plezier in New Jersey!

Anja L. zei

Oh, lelievlekken zijn moeilijk te verwijderen. Dat stuifmeel is vies spul.
Het zou fijn zijn als de muziek echt zachter gaat,nu maar hopen dat ze dit seizoen nog parasols kunnen kopen.
Ik neem ook bijna nooit meer een camera mee.
Fijne vrijdag en goede reis.

Wil zei

Lelievlekken zijn heel lastig. Ik heb net een bos gekocht en , ze zijn nog in knop, maar zodra ze open gaan knip ik de meeldraden eraf.
De camera's van de telefoons zijn zo goed dat een fotocamera overbodig blijft. Wel handig, minder mee te slepen.
Wat een spannende vooruitzichten, 2 a.s. huwelijken in het vooruitzicht. Ben benieuwd naar de interessante ideeen van Saskia.
Dit weekend beloofd weer heel gezellig te worden met de viering van Fiona's verjaardag.
En het weerzien met de 2 kleintjes, Leuk!!
Goeie reis naar New Jersey en een heel fijn weekend.

Carla zei

Bijzonder, een regenboog zo midden op een stralende dag. Mooi, je foto’s.
Ik heb ook een mooie fotocamera met diverse lenzen, maar nogal zwaar allemaal, en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook de meeste foto’s met mijn telefoon maak tegenwoordig. Geen gesjouw meer, zo makkelijk!
Heel fijn weekend gewenst in New Jersey en veel plezier met z’n allen!

Petra zei

@Reny - de vlekken zijn er gelukkig uit gewassen

Petra zei

@Petra - Ze willen volgend jaar trouwen, maar het is moeilijk een locatie te vinden

Petra zei

@Anja - ik betwijfel de muziek. Lang leve mijn oordopjes

Petra zei

@Wil - Inderdaad, zo'n camera met benodigdheden is een hele extra tas

Petra zei

@Carla - ik denk dat ik mijn fototoestel nog wel mee zou nemen als ik een heel goed zoemlens nodig zou hebben.