Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 24, 2024

Over nog een ochtendje met Katja en de kinderen en dan naar huis

 Het lukt ons met gemak vroeg op te staan vanochtend. We zijn gewend aan de matras en slapen beiden heerlijk hier. Ik heb zelfs een 91 slaapscore van Fitbit wat niet vaak voorkomt.


Met al het reizen dat we doen zijn we binnen de kortste keren klaar om uit te checken. De bagage zit snel in de auto en we rijden naar Starbucks om ontbijt te halen. Het zijn egg bites voor mij, broodjes voor Katja en Rick en een bosbessen muffin voor Fiona. 


Voor we dat allemaal naar Katja brengen stoppen we nog even bij de Shop Rite. Je kunt hier goed zien dat we dichtbij zee zitten. Er wordt van alles voor het strand verkocht. Wij zijn hier voor cupcakes voor Fiona om op haar schooltje te trakteren. 


Ze hebben alleen normale grootte in chocolade, een ramp met driejarigen lijkt ons. Er zijn kleinere cupcakes met eenhoorn kleuren en die nemen we mee. Die zijn perfect voor de kleintjes. 


Als we bij Katja aankomen zijn beide kinderen wakker. Nico ligt op een kleed en Rick gaat op hem passen. Ik geef Fiona haar muffin en daar eet ze niet veel van. Dan neem ik haar naar buiten zodat Katja kan douchen.




Om half elf heeft Fiona haar drie jaar afspraak bij de kinderarts. Daarna zal ze naar school gaan dus wij moeten afscheid nemen. Fiona zegt heel serieus dat ik op haar moet blijven wachten. Ik wil haar niet van streek maken en antwoord afwijkend dat we haar de volgende keer bij ons thuis zullen zien. Fiona beseft al goed dat Rick en ik er niet constant kunnen zijn. 

Na Nico zijn flesje gegeven te hebben gaan Rick en ik met hem op de schommelbank voor het huis zitten. Het is heerlijk weer, het onweer heeft de vochtigheid verdreven. Er staat een briesje en het is perfect voor Nico om lekker te slapen. 



We bestellen om elf uur salades van Mr. Greek zodat we kunnen eten als Katja thuiskomt. Rick haalt ze en komt tegelijkertijd met Katja terug. Nico begint net wakker te worden en heeft duidelijk honger. 

Na mijn salade snel opgegeten te hebben geef ik hem zijn flesje terwijl Katja en Rick eten. Als dat op is en iedereen gegeten heeft moet de pleister er weer af: snel afscheid nemen zodat er geen waterlanders komen. Gelukkig zullen we ze hoogstwaarschijnlijk over een paar weken weer bij ons zien. 

We rijden om vijf over half een weg en dan zegt Waze nog dat we net na vieren thuis zullen zijn. Maar ja, het is zomer en toeristenseizoen op de altijd al drukke wegen. Tot Delaware verloopt de rit snel, maar daarna komen we regelmatig in de file terecht. 
De Delaware Memorial Bridge

We nemen even pauze van de file stress en stoppen bij een van de service plaza's in Maryland. We moeten enorm plassen dus dat komt mooi uit. Ook hier is het veel drukker dan gewoonlijk. Er zijn veel stranden in deze omgeving, daar zal het wel door komen. 

Eindelijk zien we de Mormoonse tempel voor ons opdoemen en weten we dat we nu bijna thuis zijn. We hebben beiden trek en besluiten eerst te gaan eten bij Circa in the Boro. We hebben er ruim een uur langer over gedaan dan Waze om te beginnen aangaf. 

Bij Circa nemen we plaats aan de bar en delen een flatbread. Ik kies een aardbeien en mint mojito zonder alcohol en dat is een erg lekker drankje! We hebben tegelijkertijd met het flatbread ook onze hoofdgerechten besteld, maar die komen maar niet. 

We vragen het eens aan de serveerster en oeps, ze heeft die bestellingen per ongeluk niet naar de keuken gestuurd. Nu zullen ze zo snel mogelijk komen. Voor het ongemak krijgen we allebei een gratis drankje. 

Rick heeft de kalkoenburger met zoete aardappelfrietjes en ik tonijn met Aziatische groentes en noedels. Het is ontzettend lekker al zit er dit keer wel veel saus op. Het zal wel zijn omdat de chef snel moest werken. 


We rekenen af en zijn dan binnen het kwartier thuis. De dieren zijn heel blij ons te zien, natuurlijk. We pakken wat uit, maar zijn alle twee moe. We gaan met onze voeten omhoog op onze luie stoelen zitten ontspannen. Dat drukke verkeer is iedere keer weer echt slopend. 

8 reacties:

Reny zei

Jammer dat jullie na een paar leuke dagen weer afscheid moesten nemen maar gelukkig lijkt het erop dat het jonge gezin binnenkort weer jullie kant uit komt.

Fijne week!

Petr@ zei

Fijn dat jullie in de ochtend nog wat tijd door hebben kunnen brengen met de kleinkinderen en Katja. Nu uitkijken naar het volgende bezoek.

Anja L. zei

Ik denk dat die andere cupcakes een goede beslissing waren😀.
Drukte op de weg is zo vermoeiend maar gelukkig zijn jullie weer veilig thuis.
Fijne dinsdag (ik moet vanmiddag een kies laten trekken, wat zal ik blij zijn als dat voorbij is).

Carla zei

Fijn dat jullie ook de maandagochtend nog konden blijven.
Een weekend is snel om altijd he.
Over twee weken komen onze dochter met partner en hun twee kindjes een paar dagen bij ons. Gezellig altijd,…en druk haha
Gelukkig hebben we ook alle ruimte
Fijne dinsdag

Petra zei

@Reny - aan dat afscheid nemen wen ik nooit!

Petra zei

@Petra - hopelijk is dat snel.

Petra zei

@Anja - hopelijk is het kies trekken meegevallen

Petra zei

@Carla - Het is inderdaad altijd druk, maar zo gezellig ja