Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 25, 2024

Over deze dinsdag

Om zes uur word ik wakker, maar vind het nog te vroeg om op te staan. Als Rick een kwartier later het bed uitgaat vind ik het dan toch ook welletjes geweest. 

Na mijn Connections puzzel opgelost te hebben ga ik naar beneden. Rick zit aan zijn bak cereal en heeft koffie gezet. Er zijn nog wat enoki paddenstoelen en beukzwammen over van vorige week en de spinazie is ook nog goed. Met een ei en kaas is het zoals altijd een smakelijk ontbijt. 

Rick gaat naar boven voor zijn douche en ik begin aan mijn elliptische machine routine. Tegen de tijd dat we naar Starbucks vertrekken heb ik er meer dan een half uur opzitten. 

De Starbucks app geeft aan dat de dichtstbijzijnde café's geen nitro brew hebben. Dat lijkt ons sterk en bij het Vienna café hebben ze het gelukkig gewoon. 

Nu we er toch langs komen wil ik even de Whole Foods in rennen voor ontbijt en lunch spullen. Het is er stil dus binnen de tien minuten ben ik terug bij de auto. Thuis gaat Rick aan het werk en ik ben zowaar een half uur voor personal training al klaar met mijn cardio. 

Op weg naar Sharon stop ik bij een paar tuinen om foto's te maken. Er is weer zo'n mooi groen bijtje en natuurlijk de schattige hommels. Die zien er uit alsof je ze kunt aaien. Het honingbijtje vliegt teveel rond voor foto's.







Precies op tijd ben ik bij Sharon en we praten het halve uur vol. Het lijkt dan wel of ik niet hard werk met gewichten, maar dat doe ik zeker wel! Ook de buikspieroefeningen liegen er niet om. Voor ik het weet is het dan tijd voor mijn minuut planken. 

Sharon en ik delen nog even ergernissen over onze zwembaden en zo merk ik dat het andere zwembad bij ons in de buurt ook niet perfect is. Die zwembaden worden gerund door lokale mensen en daar zit altijd ook wat vriendjespolitiek bij. 

Direct na de personal training rijd ik naar H Mart voor paddenstoelen voor mijn ontbijt. Dan maak ik me klaar voor het zwembad en arriveer twee minuten voor opening. Even denk ik dat ze me twee minuten gaan laten wachten, maar dat valt mee.

Terwijl ik in mijn baan zwem wordt er weer zwemles gegeven in de baan naast me. Lorraine komt en wil daar zwemmen, maar de zwemteam coach komt zeggen dat de lessen voorgaan. Ik heb Lorraine nog nooit zo kwaad gezien!

Later krijgt ze een telefoontje van de president van het zwembad dat de coach, waarvan we weten dat het een vriendin van hem is, heeft geeist dat een baan voor zwemlessen gebruikt moet worden. Over vriendjespolitiek gesproken, maar Lorraine krijgt haar zin dus niet. Ik snap niet waarom er niet gewoon een derde baan kan liggen als het zwembad niet druk is. 

Als mijn kilometer gezwommen is blijf ik even op een van de ligstoelen om wat op te drogen. Daarna laat ik mijn spullen in het zwembad en loop terug naar huis voor de lunch. 


Die bestaat uit garnalensalade en een bord vol komkommer, bosbessen, frambozen en bramen. Ik ben dol op bessen en nu zijn ze zo vers. Judith belt om half een en we praten gezellig bij tot iets voor tweeen. We nemen afscheid voor drie weken, want de komende twee kan Judith niet. 

Terwijl ik terug loop naar het zwembad kan ik zien waarom Virginia een droogtewaarschuwing heeft afgeroepen. Het gras is overal geel. We moeten water conserveren vanwege de aanhoudende hittegolf. Vandaag is het wel 32 graden, maar het voelt niet zo heet omdat er weinig luchtvochtigheid is. 

Het is het perfecte weer voor een middag zwembad. Ik doe heel veel Duolingo en ieder uur zoek ik verkoeling in het water. Zo gaat de tijd snel en voor ik het weet staat Rick voor mijn neus voor zijn dagelijkse verkoelende duik. 

Daarna lopen we samen terug naar huis. We hangen de doeken en zwempakken op het deck waar ze hopelijk drogen om morgen weer gebruikt te worden. Dan zal de vochtigheid terug zijn en de temperatuur boven de 35 graden. 

Voor ons avondeten halen we taco's van Taco Bamba. De mijne hebben koolbladeren in plaats van tortilla's. Dat vind ik nog veel lekkerder dan sla. 

En nu is het tijd voor de nieuwste aflevering van Below Deck Mediterranean. Iedere keer is er weer van alles en soms vraag ik me af wat echt is en wat expres wat overdreven. Enfin, het zorgt voor leuke televisie. 

 

3 reacties:

Petr@ zei

Dat vraag ik me ook altijd af bij Below Deck. Sommige gasten gedragen zich soms echt slecht, zo wil je toch niet op tv komen?

Anja L. zei

Heerlijk als je zo vroeg al aan de dag kan beginnen.
Wat een gedoe steeds bij het zwembad. Jij hebt in ieder geval je baantjes kunnen zwemmen.
Hier krijgen we ook een warme dag.
Ik was gisteren al na tien minuten al weer weg bij de tandarts, zo snel en soepel ging het.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Petra - Ja, die gasten zijn volgens mij trots op hun gedrag. Dat zijn de slechte rijke mensen, die neerkijken op degenen, die voor hen "werken".

@Anja - Het is inderdaad een gedoe bij dat zwembad. Ik probeer me er maar niet druk om te maken. De muziek staat ook nog steeds te hard ook dat heb ik maar naast me neergelegd.