Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 14, 2006

Familiebezoek

Zaterdag

Om acht uur worden we allemaal gewekt door een enthousiaste gil uit Saskia's kamer. Sandy en zij staan voor haar raam te dansen, want er staan twee reeen in het midden van ons pleintje!! Ze staan wat verloren rond te kijken en natuurlijk ren ik naar mijn fototoestel. Helaas komt er net op dat moment iemand de cul de sac binnenrijden en rennen de reeen verschrikt weg. Het lijkt hier soms wel Northern Exposure, maar dan met herten! (Bij die serie zag je een eland midden op de straat van het dorpje lopen.)

We eten een lekker ontbijtje van croissants en mini bagels met Berend-Jan, Ana Maria, Sandy en Athena en dan vertrekken zij richting onze ouders. Ayesha wisselt hen af met haar twee kleintjes.

Stefan en Natalya krijgen heel wat aandacht van de andere buitenspelende kinderen en vinden het prachtig. De tieners spelen met autootjes op de oprit met Stefan en Natalya rent er met nieuwgevonden snelheden doorheen.


De zon schijnt weer volop en de temperatuur is heerlijk. We eten met zijn allen lunch op het deck en Stefan gaat met Kai Tucker, de schildpad, wat slablaadjes geven. Ook de vissen in de vijver moeten uitgebreid geinspecteerd worden.

Dan gaat Ayesha ook terug naar Annandale, waar onze ouders wonen, en ik nestel me met mijn boek in de hangmat. Ik ben doodop van de late avonden van de afgelopen dagen en voor ik het weet doezel ik in slaap. Wat een luxe!!

Samen met Katja's vriendin, Katte, gaan we bij Chevy's eten. Hun Mexicaanse eten is super vers en vooral de salsa en de tortilla's zijn verrukkelijk. De tortilla machine staat midden in het restaurant en is altijd een trekpleister voor de kinderen.

Rick zet Saskia en mij thuis af en gaat zelf met de meisjes en Kai naar Tysons Corner. Kai heeft nieuwe skate schoenen nodig en de meisjes hebben “stuff” nodig, wat dat dan ook zijn mag.

Rond half negen komen Berend-Jan en Ana Maria weer en het wordt alweer een heel gezellig avondje (en weer veel te laat naar bed!).

Zondag

Moederdag! Rick zegt me vooral lekker te blijven liggen, terwijl hij koffie voor ons maakt. Om negen uur stap ik toch maar mijn bed uit en beneden pakt Ana Maria haar moederdagcadeautjes al uit. Ze krijgt een heel leuke tinnen kaarsendover in de vorm van een tulp en natuurlijk een mooie kaars om te doven.

Wij geven haar ook een kaart en leuk fotolijstje, tenslotte moet ze haar moederdag ver van huis vieren en zal er verder vandaag niet veel specials voor haar zijn. Arme Ayesha heeft ook niet veel moederdag, die moest al om zes uur op het vliegveld zijn en zou haar man, David, slechts drie kwartier zien, voor hij op reis ging.

Rick heeft allerlei lekkernijen in huis gehaald voor het ontbijt en vooral de aardbeien, frambozen en barmen gaan schoon op. De Canadese familie pakt in, want vanavond zullen ze hier niet logeren en vertrekt dan rond het middaguur richting Annandale. Het afscheid is minder moeilijk, nu we weten, dat we elkaar over twee weken, met Ayesha gezin er ook bij, weer in Ottawa zullen treffen.

Dan is het mijn beurt om verwend te worden. Van Rick krijg ik een MDA telefoon!! Een schitterend ding met een mini keyboardje en smal genoeg om in het telefoon hoesje van mijn tas te passen.

Katja verrast me met een ontzettend lieve brief helemaal in het Nederland (geschreven met behulp van Thijs in Nederland, die vond, dat haar spelling Zuid-Afrikaans leek), waarin ze me uitnodigt voor een etentje samen met haar bij een restaurant van mijn keus. Daar ga ik gelijk volgende week gebruik van maken!

Saskia geeft me een heel erg leuk zelf gemaakt kleien feetje voor mijn collectie en van Kai krijg ik een “Happy Mother’s Day” ballon en kaart. Zo lief allemaal en de vergezellende knuffels maken het geheel compleet.

Dan is het tijd om ons op te doffen, want Rick verraste me vorige week door toch nog een reservering voor brunch bij de Ritz Carlton te kunnen regelen. Door omstandigheden zouden we deze Moederdag traditie dit jaar overslaan en toen die omstandigheden veranderden, had ik er een hard hoofd in, dat er nog plaats zou zijn.

Maar we zijn er kennelijk vaak genoeg geweest, dus werd er een tafel bijgezet en konden we om twee uur komen genieten.

En genieten doe ik! Volgens mij heb ik de kosten van de brunch er alleen al uit door de hoeveelheid caviaar, die ik eet. Om je vingers bij af te likken, op kleine blini’s met wat sour cream en dan die echte caviaar, die op de tong smelt! Ook de zalm, de enorme garnalen, oesters, heerlijke salads, natuurlijk is er weer zoveel, dat ik het lang niet allemaal probeer.


Drie soorten caviaar, wat wil je nog meer?

Om van de desserts nog maar niet te spreken. Mousses, die zo licht zijn, dat ze meteen smelten, de lekkerste chocolade, ik eet veel te veel! De kinderen vermaken zich ook prima en krijgen een ballonfiguur mee.

Thuis is het uitbuiken, mijn boek uitlezen en met mijn nieuwe telefoon spelen. Na een gigantische onweersbui klaart het weer op en kan ik toch nog op het deck dit blog schrijven.

Als avondeten hebben we wat soep en voorafjes van de Chinees besteld, want meer trek hebben we niet. Dan gaan we deze fijne Moederdag afsluiten met een duik in de hot tub. Als ik dit schrijf is de dag in Nederland alweer lang voorbij en ik hoop, dat alle hier lezende moeders ook een heel leuke dag hebben gehad (dat geldt natuurlijk ook voor de niet moeders)!

Tot slot ben ik van email adres veranderd, ik had te veel problemen met mijn provider. Mijn nieuwe adres is Petra@wildetravels.com. Please make a note of it!

1 reacties:

Febe Anouk zei

Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com