Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 23, 2006

Macro fotografie

Voor de tweede week achtereen word ik verrast met een winnende foto. Een van mijn "boten" foto's won! Het is maar een vriendschappelijke "wedstrijd", maar het is toch leuk. Mijn inzendingen (aan jullie om te raden, welke gewonnen heeft):






Het is alweer stralend weer en Christine en ik lopen vijf en een half mijl, deels op het W&OD pad. Ook zij verzucht hoe mooi het daar is, zelfs zonder dieren, want die laten zich vandaag niet zien.

Dan ren ik gauw naar Whole Foods voor de nodige boodschappen en rijd dan naar Sterling om Annemarie op te halen. Die zit me met een mooi knalroze gipsen onderbeen al op te wachten. Het is haar rechterbeen, dus ze kan niet rijden en dan ben je hier echt aan huis gekluisterd!

Op de terugweg laat ik haar Karins en Sylvia's huizen zien, ze heeft natuurlijk over hen gelezen in mijn blog. Grappig, toch, hoe mensen, die iemand nooit heeft ontmoet, zo toch voor hen leven.

Het is voor Annemarie natuurlijk ook grappig om ons huis in werkelijkheid te zien, foto's zeggen niet alles. En de kinderen komen een voor een uit school en zich even voorstellen. Opeens worden al die virtuele namen ware personen!

Helaas kan ze niet blijven eten, dus ik rijd haar rond vier uur weer terug naar Sterling. We zitten nog even lekker op haar deck na te kletsen, vooral over tv series, want nu zijn alle "finales" bezig (ik zit tussen het typen door de finale van House te kijken).

Omdat er vandaag behalve mooi weer en heel leuke uren met vriendinnen niet veel te melden valt (gelukkig, na alle avonturen van de afgelopen dagen!), is dit log voornamelijk een fotolog.

Vanavond besteed ik aan het bewerken van de macro foto's, die ik gisteren heb genomen. Voor iemand, die niets van insekten moet hebben, begin ik er een flinke fascinatie voor te krijgen. Vanmiddag op het deck zagen Annemarie en ik een heel eng spinnetje, maar wat mij opviel was de prachtige fluorescerend groene bek en zwart-witte tekening. Het zijn die details, die me fascineren en zelfs de lelijkste vlieg heeft ze!

Met mijn macrolens oefen ik al bijna een jaar om goede foto's te nemen. Dit keer is het, volgens mij, redelijk goed gelukt met deze bijtjes:








En nog een paar bloemen foto's:



0 reacties: