Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 07, 2006

Scavenger Hunt

Zaterdag

Prachtig weer lacht ons tegemoet en Fairfax County viert vandaag de officiele opening van het 40 mijl lange Cross County Trail, dat in Occoquan begint en bij de rivier de Potomac eindigt. Een van de dingen, die ik in dit gebied zo fijn vind zijn de vele fiets- en wandelpaden. Dit trail is in de winter afgemaakt en vandaag is het Trailfest.


Rick, Kai, Saskia (met fiets) en ik rijden naar Oak Marr. Daar pakken we een kaart van het gedeelte van het trail, dat in ons gebied ligt. We besluiten een stuk naar het noorden te lopen. Dit gedeelte gaat helemaal door het bos. Zo af en toe moeten we een beekje oversteken en het is een heel mooi pad. Saskia fietst een groot gedeelte en Rick, Kai en ik joggen achter haar aan. Zo lopen we twee mijl en keren dan om.


Mijn doel was te zien waar het pad begint, zodat ik het met vriendinnen kan gaan lopen of fietsen. Het komt ook op het W&OD pad uit, dus ik hoop spoedig een grote cirkel te fietsen op die manier.

Als we weer terug zijn bij de auto is het lunch tijd. We halen koude drankjes bij 7 Eleven en sandwiches bij Subway. Die eten we gezellig met zijn vijven op het deck op.

Na het eten gaan we naar Big Planet Comics. Het is vandaag namelijk Free Comic Book Day en de grote uitgevers van stripboeken hebben hiervoor speciaal een gratis exemplaar gemaakt. Met een stapeltje stripverhalen gaan we weer huiswaarts, vooral de Donald Duck vind ik leuk.


Om half drie gaat Katja naar Leah's huis. Zij krijgt een surprise party voor haar zestiende verjaardag en er staan twee limousines in de cul de sac, een witte en een zwarte. Het blijkt om een "Scavenger Hunt" (rally?) met de limousines te gaan. De groep van 14 kinderen wordt in tweeen gedeeld en ieder krijgt een hele lijst met taken, die, als ze vervuld worden, een bepaald aantal punten waard is. De taken zijn allemaal in Vienna of Washington. Van iedere volbrachte taak moet een foto worden gemaakt en de groep met de meeste punten wint.

Katja vond het erg leuk, maar aan de andere kant jammer, dat ze niet in Leah's groep zat. Jeroen, Karins zoon, en Andrew, sinds vandaag Katja's vriendje, zaten wel in haar groep en dus was er nog genoeg lol! Leah's groep won.






Intussen gaan Rick, Saskia en ik naar Chuck en Christine. Daar wacht ons een heerlijke maaltijd van gegrilde varkenshaas met corn on the cob (gegrilde maiskolven) en meer lekkers. Het wordt zoals altijd erg gezellig en Mallory en Saskia bouwen een heel huis voor hun American Girl poppen. Veel te laat liggen we allemaal in bed!


Christine en ik



Mallory en Saskia



Rick en Saskia



Zondag


Vanochtend slapen we allemaal lang uit. Ik sta pas om 10 uur op, wat heel laat is voor mij! Rick en ik gaan erop uit voor een lange wandeling en dan pakt hij in. Hij gaat tot laat donderdagavond naar Las Vegas. Oh, wat zou ik graag meegaan! Vorig jaar was dat het geval en ik heb me toen zo vermaakt! Maar ja, dat kan natuurlijk niet ieder jaar.

Katja en ik brengen Rick weg naar Dulles en rijden dan door naar Christine. Katja krijgt Mallory's nieuw geverfde en ingerichte kamer te zien om ideeen op te doen voor die van haar. Vanavond bestellen we haar nieuwe beddengoed en als dat eenmaal binnen is, verven we een van haar muren de oranje kleur in de sprei.

Dan gaan Christine en ik met de meisjes, die allebei dol zijn op lezen, naar Barnes and Noble. Met tassen vol boeken staan we niet veel later weer buiten. Ik kon het niet laten en heb toch, ondanks mijn recente bestelling bij Amazon.com, een boek gekocht: Sharon Kay Penman's "The Prince of Darkness".

Bij Old Navy vinden zowel Katja als Mallory allerlei leuke dingen. De prijzen bij deze winkel (een heel leuke witte rok voor Katja voor $14,50!) maken het zo aantrekkelijk hier te winkelen! Katja scoort twee rokjes, een aantal tanktops en een heel leuke bikini.

Traditiegetrouw inmiddels, als Rick op zondag op reis gaat, gaan de kinderen en ik naar Glory Days (ze hebben een leuke slogan: "There are days and there are Glory days", vandaag is zo'n glory day!) om te eten. Katja rijdt erheen en parkeert dit keer goed. De cheese fries zijn zoals altijd om je vingers bij af te likken en het bord gaat schoon op. Ik bestel de steak en die komt perfect "rare" (bijna rauw) met precies goed gekookte broccoli en worteltjes. Dit restaurant is bepaald niet duur en hun voedsel is buitengewoon goed en lekker klaargemaakt!

Inmiddels is het gaan regenen en dit is de perfecte gelegenheid om Katja haar eerste rijles in de regen te geven. Ze ziet meteen een auto voor ons een gemene slip maken, dus is extra op haar hoede. Het heeft al weken niet echt geregend en dus ligt er veel olie op de weg, die het flink glad maakt. Maar Katja navigeert ons veilig naar huis. Het zal nog even duren voor ze haar rijbewijs heeft, maar het gaat al stukken beter!

0 reacties: