Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 13, 2008

Wat een dag, arme Sas!

Na de gewoonlijke ochtend van een stuk wandelen en wat boodschappen doen nog voor de graduations en vaderdag, ben ik net lunch aan het eten, als Saskia's school belt. Saskia was heel hard gevallen en ze was bij haar positieven, maar ze hadden toch 911 maar gebeld, of ik gauw naar de school kan komen.

Katja is net benzine halen en Rick onderweg naar huis, want zijn vader en vriendin zouden ieder moment aankomen. Na Rick gauw op de hoogte te hebben gesteld rijd ik naar de school met kloppend hart. Daar tref ik mijn Mopje op de grond aan, want ze willen niet, dat ze zich beweegt.

Saskia had opeens heel erge buikpijn gekregen en was naar de kliniek gegaan om naar huis te mogen. Terwijl ze het aan de verpleegster daar vertelde ging ze onderuit en sloeg ook met haar hoofd tegen een deur. Ze was ongeveer twee minuten buiten westen geweest.

Enfin, lang verhaal kort, de ambulance mensen komen met brancard, checken haar en ze kan gelukkig alles goed bewegen en is helemaal bij haar positieven. Even denk ik nog, dat het allemaal wel zal loslopen. Maar dan vraagt een van de EMT's (Emergency Medical Technicians), waar het in haar buik pijn doet. En dan wijst ze heel beslist precies rechtsonderaan waar de blindedarm zit. De technician en ik wisselen en blik en bepalen meteen, dat het toch het ziekenhuis zal worden.

En daar zit ik dan in een ambulance! In het ziekenhuis komt Rick er ook bij en wordt het wachten op bloedonderzoek (het nam drie keer en een "expert" om een ader te vinden voor het infuus, arm kind!) en een CT scan (nadat ze een contrasterende vloeistof ophad). Inmiddels lijkt de pijn wat minder, maar altijd aanwezig, en inderdaad om vijf uur komt de dokter vertellen, dat alles op een beginnende blindedarm ontsteking wijst. Er zal vanavond nog geopereerd worden.

Natuurlijk een grote klap voor Saskia, die niet alleen haar zusje's graduation, maar ook haar eigen graduation en feest zal moeten missen. Ook had ze een opstel geschreven, en dat zou ze morgen voor iedereen op mogen lezen. Maar ja, beter dat dit vroeg werd gevonden, dan te laat!

Van tevoren hadden we al uitgemaakt, dat Rick bij haar zou blijven en ik met mijn schoonvader, vriendin en Kai naar de graduation zou gaan. Na snel wat gegeten te hebben, gaan we meer dan een uur van tevoren op pad. Het is maar zeven mijl verderop, dus dat moet lukken.

Het eerste gedeelte gaat ook heel vlot, maar over de laatste twee mijl doen we bijna een uur! Het blijkt, dat Fairfax County twee graduations binnen de mijl van elkaar heeft geregeld. We zitten dus letterlijk tussen de duizenden auto's en stappen eindlijk opgelucht tien minuten voor aanvang uit de auto! Ricks vader is niet de geduldigste, dus de sfeer in de auto was niet daverend.

Maar wat een ceremonie was het, alles erop en eraan. Beginnend met Pomp and Circumstance en eindigend met alle caps de lucht in. Leah, een van de twee graduates, die sprak, houdt een heel leuk praatje, helemaal volgens haar vrolijke persoonlijkheid.

Katja heeft een Advance Placement diploma, wat voor degenen, die dat kregen speciaal in het programma was aangegeven (was ik me niet van tevoren van bewust). Ook staat er een zegel voor Academic Excellence van de goeverneur van Virginia in. Heel trots gaat ze er na afloop me op de foto.

Voor mij was het een dubbel gevoel om daar te zijn. Ik vond het heel moeilijk Saskia achter te laten en probeerde me wel op dit grote moment voor onze oudste te concentreren. Maar intussen maakte ik me ook flink bezorgd om Saskia. Misschien dat ik daarom de graduation als minder emotioneel ervaarde, dan ik had verwacht.

Direct na de graduation zet mijn schoonvader me weer bij het ziekenhuis af, want Saskia ligt inmiddels onder het mes. Zo krijgt Rick ook even de kans om zijn vader te zien, die zich vast ook een heel ander bezoek had voorgesteld.

Al gauw komt de dokter vertellen, dat alles goed is gegaan en na een half uurtje wachten wordt Saskia haar kamer weer binnen gereden. Ze heeft veel pijn, dus krijgt wat morfine en valt in slaap. Rick en ik bestellen een taxi om naar huis te gaan. Rick haalt wat spullen op en gaat terug naar het ziekenhuis en ik blijf vannacht hier om morgenochtend gastvrouw te zijn. Als alles goed gaat mag Saskia morgenmiddag naar huis, maar zal wel haar grote laatste dag op de elementary school moeten missen.

Wat een emoties op een dag, zeg, poeh! Saai is het hier de afgelopen weken zeker niet geweest, ik hoop toch echt op een paar rustige weken voor we begin juli op reis gaan! Zo gauw het me lukt zal ik wat filmpjes en foto's opladen, want het was heel bijzonder om onze oudste aan zo'n typisch Amerikaanse ceremonie deel te zien nemen en een heel trots moment om haar naam (helemaal goed uitgesproken door de counselor!) te horen noemen.

31 reacties:

Anoniem zei

Wat een avontuur zeg met Saskia. Gelukkig is ze gelijk geopereerd. Wens haar maar veel beterschap.

Voor Katja natuurlijk gefeliciteerd! Hier in de buurt zijn er ook veel geslaagd. Overal hingen er vlaggen uit met de boekentas/rugzak eraan.

Anoniem zei

Wat ontzettend naar voor Saskia! Wens haar maar veel liefs en sterkte, en natuurlijk hartelijk gefeliciteerd voo Katja!

Anoniem zei

Arme Saskia, snelle beterschap gewenst! Ze zal in ieder geval altijd een verhaal te vertellen hebben over haar laatste dag in elementary school!

En felicitaties voor Katja, mooie prestaties hoor.

Anoniem zei

Heel veel beterschap voor Saskia, wat een manier om afscheid te nemen van de 'lagere school'. Voor jullie ook, het is waarschijnlijk best emotioneel om zo'n periode af te sluiten.

Katja ook gefeliciteerd, en jullie als trotse ouders, ik herinner me mijn eigen diploma-uitreiking nog heel goed, al is het al weer veel te lang geleden. Hier sluiten jullie ook een periode af, al is de periode die gaat beginnen misschien nog wel spannender!

Theo

Annemiek zei

Ik had het al op het forum gezegd, maar nog eens beterschap aan Saskia.
Nee, niet zoals je de graduation voorgesteld had, maar nog eens proficiat aan Katja. Wel een dag om niet te vergeten.
Gisteren zat ik met Micky op de eerste hulp, was ook wel spannend, maar uiteindelijk was alles ok.

Anoniem zei

Nou dat is schrikken zeg, van harte beterschap aan Saskia.

En natuurlijk gefeliciteerd aan Katja, alweer een mijlpaal.
Groet, Bea

Kristel Holsbeek zei

Een hele dikke proficiat voor Katja en heel veel sterkte voor Saskia. Heel erg maar zoals je schrijft beter nu dan te laat.
Verzorg haar maar goed bij het thuiskomen mama;-)

Anoniem zei

Dat is even een domper. Maar wees blij dat het snel gevonden is. Gj zijn neefje heeft een paar maanden gelden een blinde darm gehad die gesprongen was. De problemen die daar uit voorkomen dat wil je niet weten. Hij heeft bijna 3 maanden in het ziekenhuis gelegen.

Ik weet als geen ander wat het is om machteloos in een ziekenhuis te zitten en de angsten die je uitstaat als het om je kind gaat.

Katja gefeliciteerd! Op naar Virgina Tech...

gr petra

Nicole zei

Wat sneu voor Saskia dat dit net nu met haar moet gebeuren. Ik hoop dat ze snel opgeknapt is.

En proficiat voor Katja! Het lijkt me heel bijzonder om zo'n Amerikaanse graduation mee te maken. Jammer dat het een beetje overschaduwd werd door Saskia's blinde darm.

Ik ben heel benieuwd naar de foto's.

Groetjes,
Nicole (otje)

Anoniem zei

Wat een pech voor Saskia! Ik wens haar veel beterschap.
Ook een beetje sneu voor jullie dat dit net nu moet gebeuren, dat is toch een beetje een domper op zo'n belangrijke gebeurtenis.
Katja, van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Ga lekker genieten van deze zomer!

Groetjes,
Anja L.

Jasmino zei

Wat een dag, zeg! Heel vervelend voor Saskia, maar ook voor Katja die nu niet alle onverdeelde aandacht kon krijgen. En dat zo'n mooi moment van jullie oudste dan toch een beetje wordt overschaduwd door iets heel anders. Jammer, maar gelukkig is het met Saskia wel weer in orde en was het niets heel ernstigs.

Succes, en geniet van de mooie vakantietijd die voor jullie ligt!

Anoniem zei

Voor Saskia een laatste schooldag om nooit te vergeten! Fijn dat ze meteen geholpen werd en misschien vandaag al naar huis kan (wat gaat dat toch snel tegenwoordig, vroeger lag je daarvoor minstens in 1 weekn het zh).

Proficat voor Katja!

groetjes, Ineke

Anoniem zei

Arme Saskia! Wat zal ze zich naar gevoeld hebben. En dan ook nog haar eigen graduation moeten missen. Wat sneu. Hopelijk knapt ze snel weer op. Van hieruit een virtuele hug voor haar!

Maar gelukkig ook een mooi moment vandaag. Wat zullen jullie trots zijn op jullie oudste dochter. Wat goed dat de counselor zijn best heeft gedaan haar naam goed uit te spreken.

ilse zei

Hoe erg voor Saskia en ook wel voor Katja, zonder haar zus op zo'n belangrijke dag.
Toch gefeliciteerd met de graduation en hopelijk is Saskia snel weer de oude.

Anoniem zei

Kan me voorstellen dat je helemaal gek schrikt van zo'n bericht.
Gelukkig is ze al snel geopereerd, dat is tenminste een voordeel ervan als het zo acuut is, beterschap aan Saskia in ieder geval ! maar ze zal wel heel snel (beter dan) de "oude" zijn die blinderdarmen kunnen langere tijd vervelend opspelen.
Gefeliciteerd met de Graduation !

Karin zei

Wat enorm sneu voor Saskia dat ze haar graduation mist en die van Katja. Maar voor jullie allemaal natuurlijk! In ieder geval fijn dat ze er snel bij waren!!!

Heel veel beterschap voor Saskia en natuurlijk proficiat Katja!

Anoniem zei

Wat sneu en vervelend voor jullie allemaal, zeg!

Dat dit nu uitgerekend op deze bijzondere dagen moest gebeuren.

Veel beterschap voor Saskia.

Anoniem zei

Gossie, wat een naar bericht zeg, ik ben wel blij dat op dit moment alles beter gaat maar de schrik is er bij jullie niet minder om! Ik duim voor Saskia dat ze toch nog even haar neus kan laten zien op de feestavond! Katja, van harte gefeliciteerd met je graduation.
Nu maar hopen dat tot aan jullie vakantie er geen nare dingen meer gebeuren. Ik duim in elk geval!!

USA2007 zei

Wow dat zit even niet mee zeg.

Gefeliciteerd voor Katja met haar graduation, mooie prestatie.

En beterschap aan Saskia. Sneu dat ze haar graduation heeft moeten missen maar ben blij te horen dat alles goed is en dat het snel ontdekt is. Ik hoop dat ze zich snel weer beter voelt.

Margo zei

Een dag met 2 gezichten en dan ook nog familie over de vloer, jullie zullen wel gevloerd zijn na zo'n dag... Gelukkig dat Saskia gelijk geholpen kon worden, hopelijk herstelt ze snel. Maar natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie knappe dochter. Da's zeker niet niets om zo'n speciale vermelding en diploma te krijgen. Geweldig.

Ik hoop dat jullie weekend wat rustiger zal verlopen.

Anja zei

Wat naar coor Saskia, maar gelukkig watren jullie er op tijd bij en kon ze gelijk geholpen worden. Veel beterschap voor haar!

Gefeliciteerd voor Katja, wat zullen jullie trots zijn.

Anoniem zei

Hoi Petra,

jeetje dat is schrikken zeg,maar gelukkig dat ze er op tijd achter zijn dat het een aankomende blinde darm ontsteking is.Ik was zelf 15 toen mijn blinde darm eruit moest,maar die van mij was bijna gesprongen,ik moest heel snel naar het ziekenhuis gebracht worden,en ik werd de operatiekamer op gereden waar al iemand lag,maar die moest er gewoon vanaf,ik moest eerst.heb daarna nog zeker 14 dagen in het ziekenhuis gelegen.

maar wens Saskia veel beterschap en sterkte!!

En feliciteer Katja,en jullie natuurlijk ook gefeliciteerd met haar overwinning!

Groetjes uit Bonaire
Karin

Anoniem zei

Oh jee wat een herkenbaar moment.
Onze oudste had een hoofdrol in een musical en ging drie dagen ervoor het ziekenhuis in met een blindedarm ontsteking. En dat was nog niet alles, de volgende week zou hij met school 5 dagen naar Parijs gaan. Ook niet dus.

Hou Saskia goed in de gaten als ze thuis is. Laat haar erg veel rusten. Wat een naar begin van je vakantie. Heel veel sterkte gewenst. (en misschien wel leuke kadotjes)

Onze jongste kwam thuis na zijn blindedarm operatie en moest twee dagen later weer terug met een wondontsteking.

En dan Katje, tjee wat een moment klaar met High School, op naar Virginia Tech. SUCCES volgend schooljaar.

Carola zei

Gefeliciteerd voor Katja (ik ben benieuwd naar de foto's) en heel veel beterschao voor jullie kleinste mup.
liefs,

Anoniem zei

Beterschap Saskia!!
En natuurlijk gefeliciteerd Katja!!
Vreemd die twee zinnen zo vlak na elkaar.
Petra, sterkte met alle drukte!

Becs zei

Jeetje wat een pech met Saskia!! Ik wens haar heel veel beterschap toe! Hopelijk is ze gauw weer opgeknapt!

Katja, van harte gefeliciteerd!! Ben erg benieuwd naar de foto's!

Anoniem zei

Ik kan me jouw dubbelgevoel heel goed voorstellen op deze dag. Een geweldig moment voor Katja overschaduwd door de operatie van Saskia.
Gelukkig is alles goed afgelopen en komt ze morgen wellicht naar huis.
Je kan in elk geval trots zijn op beide dochters. Saskia heeft zich er goed doorheen geslagen en Katja heeft een mooie prestatie geleverd.
Liefs Marjan

Anoniem zei

Zo, wat een heftige dag! Beterschap voor Saskia en gefeliciteerd met Katja. Hopelijk wordt het de komende tijd wat rustiger.
Hester

DixieChick zei

Whoa, wat een dag! Jullie zullen wel helemaal kapot zijn ondertussen. Ik kan me voorstellen dat Saskia baalde dat ze Katja's en haar eigen graduation mist...het is ook wel een enorme Murphy's law timing hoor. Maar gelukkig waren jullie er voor Saskia op tijd bij, en kon je toch nog naar Katja's graduation. Enorm gefeliciteerd met je oudste dochter, en beterschap voor de jongste! En probeer ergens tussen de bdrijven door ook nog een beetje uit te rusten van alle emoties!.

Nina zei

Wat rot voor jullie allemaal, zo'n dag!! Veel sterkte voor Saskia!

Anoniem zei

Jeetje lees nu het pas. Wat schrikken en arme Saskia. Een dag met tegenstrijdige gevoelens. Katja gefeliciteerd.