Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 27, 2008

Couples bunco

Vanochtend gaan Christine en ik voor het laatst lopen in haar buurt. Het is vochtig warm, dus we zoeken zoveel mogelijk de schaduw en relatieve koelte van het bos op. Het is er heerlijk rustig, slechts de eekhoorntjes vergezellen ons. We zien zelfs een zwarte, die zijn hier vrij zeldzaam.


Misschien ga ik er zelf ook nog weleens heen, het is bij dit meertje zo vredig!

Christine vertelt over al het afscheidnemen van de afgelopen weken. Ze is er nu wel klaar mee en wil gewoon verhuisd zijn. Ik kan me dat wel voorstellen, het is emotioneel slopend zo'n lang uitgerekte verhuizingsperiode.

Opeens zien we langs het pad iets, wat ik nog nooit hier in Noord-Amerika ben tegengekomen: twee prachtig rode vliegenzwammen! Ik wist niet eens, dat die paddestoelensoort hier voorkwam!


Na een uur hebben we genoeg van het gezweet en nemen afscheid (voor ons nog niet het laatste voor ze maandag vertrekken, we willen hen dit weekend nog zien). Ik ga nog even gauw langs de Barnes and Noble. Het einde van mijn boek is (helaas) in zicht en ik heb zin in meer "chick lit".

Daar is meer dan genoeg van te vinden en ik slaag met een boek van Judy Blume en nog een boek van Meg Cabot.

Vanavond hebben we couples bunco en het thema is "It takes two to Tango". Ik vind het moeilijk een kleinigheidje te bedenken, dat daarbij past. Uiteindelijk kies ik een mini boekje "The Lovers Guide to the Kamasutra". Wie weet hebben de winnaars van die prijs daar nog wat aan.

Bij Noodles and Company haal ik lunch, want de kinderen hebben hun superlekkere maccaroni met kaas ontdekt en zelf vind ik de Toscaanse linguini niet te versmaden. Het is een ontzettend populair restaurant. Logisch ook, want de prijzen zijn goed en het eten lekker en gezond.

Bij Whole Foods stop ik even voor wijn en bier, want het feestje vanavond is BYOB (bring your own beer/beverage). De medewerker daar raad me een amber bier uit Charlottesville aan. Die Star Hill brouwerij moeten we ook eens bezoeken, want het blijkt erg lekker bier te zijn.

Het is heerlijk warm weer, dus het zwembad lonkt weer. Ieder uur om kwart voor moeten alle kinderen een kwartier het water uit. Dan probeer ik gauw twintig banen te trekken. Dat lukt me de eerste twee pauzes, maar dan vind ik een kilometer gezwommen wel goed genoeg en wil mijn boek uitlezen.

Om een uur of vijf begint het wel erg te betrekken en het rommelt in de verte. Het zwembad gaat bij de eerste donder voor drie kwartier dicht, dus het is een mooie tijd om naar huis te gaan.

Katja gaat voor het eerst in een paar weken weer werken en Saskia gaat bij Abby logeren. Ik maak voor Kai een makkelijke sandwich klaar, want Rick en ik worden om zeven uur bij Mary Ellen en Phil verwacht.

Daar staat allerlei lekkers klaar, van zelfgekookte ham tot dadels met brie en amandelen. Ook heeft Mary Ellen mooie schalen vol rauwkost en verse vruchten gemaakt. Het smaakt allemaal prima en langzaam komt iedereen binnendruppelen.

Na de mannen de spelregels te hebben uitgelegd, want die zijn ze na een jaar vergeten, kan er gespeeld worden. Ieder paar speelt voor zichzelf, maar aan het einde worden de scores van de echtparen bij elkaar opgeteld.

En laten Rick en ik nu de gelukkige winnaars van onder anderen het Kamasutra boekje zijn! Ha ha ha! Wie weet komt het nog van pas! Verder zitten er bij die prijs verschillende biertjes, een mini pakket om Martini's te maken en KY Jelly (oei, ook kinky!).

Al te snel is het weer tijd om naar huis te gaan. Daar zitten Katja en Leah op het deck en Leah is nogal down. Ze zou naar Honduras gaan om daar doktoren te helpen, maar de situatie in Honduras wordt te gevaarlijk gevonden. Echt sneu voor haar!

7 reacties:

Becs zei

Wat leuk zo een bunco couples avond! Gefeliciteerd met jullie leuke prijzen ;-)

kastelke zei

Wat een schitterend meertje!
En die rode paddestoelen associeer ik in Belgie altijd met de herfst, in een ander seizoen heb ik ze nog niet gezien. De kaboutertjes ben je niet tegen gekomen? ;-)

Afscheid nemen is nooit leuk, zeker al niet als je tegen je zin moet vertrekken. Hopelijk valt het in hun nieuwe thuis toch allemaal een beetje mee...

Anoniem zei

Wat zal ik zeggen, nog een fijne avond ;)

Vervelend toch elke keer verhuizen, wij moeten er over ruim een jaar ook weer aan geloven bah!

Margo zei

Heel herkenbaar, die gevoelens van je vriendin. Ook wij zitten er middenin en hoewel alle aandacht hartverwarmend is, is het ook zeer vermoeiend!
Verder, leuk feestje... ;)

Anja zei

Prachtig die paddestoelen.

Gezellig zo'n buncoavond met partner, veel plezier met je prijs ;-))

Heerlijk hè, om met een boek bij het zwembad te zitten!

Anoniem zei

Spannende prijzen hebben jullie gewonnen, al wat mee gedaan :-)) ??

groetjes, Ineke

Anoniem zei

De paddestoelen zijn zo rood, het lijkt wel nep.

Laat dat boekje niet in de living rondhangen.....

Gelukkig heeft Leah een hele gezellige vakantie in het vooruitzicht!
Wat supergezellig dat je belde gister. Groetjes terug van allemaal.