Ons pleintje nu:

maandag, maart 03, 2014

En ja hoor, weer een witte wereld

Vannacht keek ik even uit het raam en zag al een witte wereld.  De scholen zijn dicht en Ricks kantoor ook, maar Rick stond toch ver voor mij op om te werken.  Eigenwijs als hij is, is hij toch nog even naar Starbucks gereden om ontbijt te halen.

Daar kreeg hij bijna spijt van, want de wegen zijn spekglad en hij kwam zelfs bijna op onze oprit vast te zitten.  Het probleem is namelijk dat voor de neerslag overging in sneeuw een flinke laag ijzel is gevallen.  Onder die witte laag ligt dus een gevaarlijke ijslaag.


Als ik beneden kom staan mijn Americano en ei sandwich dus al klaar, erg lekker.  Rick heeft een belangrijke presentatie te geven via de computer.  Lang leve de moderne technologie, want hij had daarvoor eigenlijk naar Warrenton, hier een uur vandaan, gemoeten, maar kan het nu veilig van huis uit doen.

Mijn taak is om Cosmo stil te houden, want die ziet de hele tijd mensen, die hun hond uitlaten, langskomen en gaat dan blaffen.  Ik neem hem mee naar boven en begin aan mijn cardio.  Vandaag geen personal training door de sneeuw.

Meer dan een uur, want ik wil 10000 stappen en 8 kilometer bij elkaar hebben, en twee Downton Abbey afleveringen ben ik klaar.  Gauw douche ik en doe mijn skibroek en Noorse trui aan, want het vriest maar liefst tien graden!  Ja, gisteren was het 16 graden, vandaag 26 graden kouder!

Lunch is dan ook een lekker warme groentesoep met gesmolten Goudse kaas erin.  Voor Saskia natuurlijk zonder de kaas.  Die Goudse kaas maakt het voor mij nu juist zo lekker.

Het sneeuw nog steeds, maar gelukkig lijkt het niet zoveel te worden als sommigen voorspelden.  Halverwege de middag wordt het eindelijk droog en dan ligt er zo'n dertien centimeter.  De wegen zijn door de kou heel slecht begaanbaar dus het is goed dat we er niet uit hoeven.

Cosmo daarentegen geniet met volle teugen.  Ik ga even met hem mee naar buiten, terwijl Rick de oprit met de sneeuwblazer schoonmaakt.  Ik had nog plannen om op sneeuwschoenen door de buurt te lopen, maar binnen een paar minuten zijn mijn handen al, ondanks de handschoenen, zo koud dat ze pijn doen.  Morgen dan maar misschien, als de wegen tenminste begaanbaar zijn dan, want in de buurt is alles al te veel schoongemaakt.
Onze sneeuwhond
Mijn vormen en patronen foto van vandaag

Het grootste deel van de middag blijf ik dan ook maar binnen en werk aan mijn Portugees.  Saskia heeft een hele groep vrienden en vriendinnen uit de buurt hier en ze bakken pancakes.  Rick trekt zich terug in zijn kantoortje om verder te werken.
Om vier uur wordt ons plein schoongemaakt, maar verandert daardoor in een ijsbaan

Tegen zonsondergang gaan we weer naar buiten.  Rick voor het laatste sneeuwblazen en ik om foto's te maken van de prachtige zonsondergang.  Natuurlijk vergezelt Cosmo ons ook weer en is weer eens heel moeilijk naar binnen te krijgen (filmpje van Cosmo in de sneeuw).

Ondanks de sneeuw komt onze postbode vrolijk de post brengen.  En daarin zit een grote envelop voor Saskia van de University of Mary Washington met de woorden "You Are In!" vetgedrukt op de voorkant.
Natuurlijk weet zij al dat ze naar VCU wil gaan, maar het is toch ook leuk voor haar zelfvertrouwen dat meerdere scholen haar als student willen hebben.

Van alle scholen, die ik hier in Virginia heb bezocht, zou ik trouwens het liefst naar Mary Washington gegaan zijn.  Ze hebben een prachtige campus en zijn niet zo gigantisch.  Wat dat betreft ben ik heel anders dan onze kinderen.  Ik zou me gauw verloren hebben gevoeld op zo'n enorme school met tienduizenden studenten.

Voor het avondeten maakt Rick een van zijn superlekkere omeletten gevuld met allerlei groentes, champignons en kaas.  Hij is ooit omelet chef bij een Italiaans restaurant geweest en heeft daar geleerd de dunste omeletten, die ik ooit heb gegeten te maken.  Het is het perfecte eten voor deze winterse avond.
Natuurlijk met wat sambal oelek erop

De scholen zijn morgen weer gesloten, maar Rick moet in alle vroegte naar Washington rijden over de ijzige wegen.  Ik probeer hem nog over te halen met de metro, maar hij heeft zware tassen en gladde nette schoenen aan.  Hopelijk gaat het allemaal goed.  En zo eindigen we de zoveelste winterse dag en vriest het intussen vijftien graden.  Verwacht wordt dat we record lage temperaturen gaan halen vannacht.  Waar blijft die lente???

9 reacties:

Anja zei

Gelukkig is de hoeveelheid sneeuw meegevallen, sterkte met de kou en succes voor Rick morgen!!
En nu......nu mag het lente worden!!

Anoniem zei

Prachtige foto van de ondergaande zon; die wil ik in december wel als kerstkaart ontvangen ;)

Ineke zei

Brr, zie net dat het bij jullie nu -17 is, wat een koude nacht! Gelukkig dat het niet al te lang lijkt te duren, vrijdag weer +11!
Goed nieuws voor jullie vertrek naar Portugal.
Ontzettend leuk om te zien dat Cosmo zo'n plezier heeft buiten.
Sterkte om de komende dagen door te komen.

Anoniem zei

Die lente is hier!!! Prachtig weer en het weekend 15 graden....

Heb je die enorm grote sneeuwpop (met autobanden als ogen, zo groot dus) al gezien in DC? Was vanochtend hier op het journaal, er zijn al weddenschappen op afgesloten hoe lang het zal duren voordat die volledig gesmolten is (waarop 1 man antwoordde: met deze winter / lente kan die nog wel eens tot juni blijven staan).

Kan Rick geen snowboots aan voor de metro en zijn nette schoenen mee? Ik dacht dat het merendeel van de Amerikanen op hun gympen naar het werk gingen om daar vervolgens van footwear te wisselen??

Groetjes,
Evelyn

(PS, weet jij waarom Petra in Cary nooit meer blogt?? )

jolanda zei

Toch leuk om keuze te hebben, ook als je de keuze al weet. Top voor Saskia dus! Hoeveel inschrijvingen heeft ze nog lopen?

De lente is trouwens hier. Het is zo'n 12/13 graden, bijna geen wind, de zon schijnt. Het voelt, ruikt, hoort als lente. En eigenlijk hebben we geen winter gehad. Prima weer voor carnaval.

tineke zei

Heerlijk lente achtig weer vandaag; geen wind lekker zonnetje. Kleindochter in de zandbak en andere op schoot in de tuin op bank. Lekker gefietst met ze.
Primeur onze roze prunus begint te bloeien; apart zo voor jullie!
goed dat kai zich zo voor duolingo inzet. wat ik wel mis bij duolingo is wat taalkundige uitleg.
Fijn dat Rick de presentatie van huis uit kon geven.

naomi zei

Jemig al weer wit ongelooflijk, en hier voelt het echt al lente achtig. Lijkt bijna de omgekeerde wereld. Morgen hier rond 15 graden ga lekker met Stitch wandelen.

leuk dat Saskia ook op een 2e school is aangenomen. heeft ze toch haar cijfers goed opgehaald.

Ik hoop dat je het weekend op reis kan. En handig hoor die digitale techniek en Rick zo zijn presentatie kon geven. Alleen Cosmo stil houden is wel moeilijk. Ik denk dat Cosmo weer onwijs heeft genoten. Stitch mist de sneeuw dit jaar.

Liefs Naomi

Petra zei

@Anja - Inderdaad, hoog tijd voor de lente!

@Ruud - Ha ha, misschien, meestal probeer ik daar een familiefoto voor te gebruiken

@Ineke - Het record werd zelfs verbroken vannacht!

@Evelyn - Sneeuwpop heb ik niet gezien, grappig. Ha ha, Rick heeft geen snowboots ;). Nee, geen idee van Petra. Ik heb haar op Facebook en houd zo contact. Misschien vond ze het na het verschijnen van haar blogboek genoeg? Ze doet nu veel met fotografie.

@Jolanda - Er zijn nog drie andere scholen. Veel plezier met carnaval!

@Tineke - Wrijf het er maar in ;). Ja, taalkundige uitleg zou fijn zijn, maar Rosetta Stone geeft die ook niet

@Naomi - Ja, ik hoop ook dat het dit weekend allemaal zonder weerscheuren gaat gebeuren.

Becs zei

Brrr wat een omschakeling kwa temperatuur. Ik benijd het je niet