Ons pleintje nu:

dinsdag, maart 25, 2014

En ja hoor, weer een witte wereld

Rick en Saskia zijn beiden al heel vroeg op pad naar werk en school.  Als ik wakker word zie ik het witte al onder de lamellen door.  Het sneeuwt en blijft liggen op gras en daken en maar een heel klein beetje op de wegen.  Het is best een mooi gezicht, maar ik wil het niet meer op 25 maart!

Dit weer maakt me ook zeer lui.  Ik maak een paar bosbessenwafels als ontbijt en drink een aantal koppen koffie.  Intussen lees ik nieuws en Facebook en van alles meer.  Leuk is dat Obama het "gezellig" heeft gehad in Nederland.  We horen onze president tenslotte niet iedere dag Nederlands spreken!


Als de koffie op is zit er niets anders op, tijd voor mijn cardio routine.  Buiten wordt de wereld steeds witter.  Ik kijk een aflevering van Cranford.  Ik had nooit van deze serie met Judi Dench gehoord en vind hem erg leuk.

Na iets meer dan een uur heb ik het wel weer gezien en zoek de douche op.  Ik ben helemaal klaar met mijn winterkleding!  Wat zal het weer fijn zijn een zomerjurk aan te trekken.  Maar vandaag ga ik toch maar weer voor mijn warme "sneeuwdag" tenue.

Het sneeuwt flink hard en is koud dus arme Cosmo krijgt vandaag geen lange wandeling.  Hij is wel weer echt sneeuwhond en wil vaak naar buiten.  Ik neem toch ook maar weer een paar foto's, want de sneeuw op de bijna bloeiende planten is ook wel weer mooi.


Dan rijd ik naar het Pan Am winkelcentrum, het dichtstbijzijnde bij ons huis.  Daar ga ik eerst naar de UPS Store.  Om onverklaarbare redenen heeft Amazon.com mijn neefje's verjaarscadeautje naar ons adres gestuurd, dus ik stuur het door.

Erheen lopend bedenk ik hoe "lui" we eigenlijk zijn geworden.  Je doet een paar klikken op je computer, bestelt daarmee een cadeautje en dat wordt dan, als het goed gaat bij de ontvanger  Nu vind ik het een gedoe om het pakje zelf op te moeten sturen!

Het is inmiddels al ruim lunchtijd, het sneeuwt en Pho Thang Long ligt een paar deuren verderop.  De keuze is snel gemaakt, dit is absoluut een pho dag!  Dit keer probeer ik de pho eens met kip en wauw, dat wordt hem voortaan.  Heerlijk!

Ook in dit winkelcentrum is Pro Nails 3.  Mijn nagels zijn weer eens aan "vernieuwing" toe en wat beter dan zo'n sneeuwerige middag om er een vrolijke zomerse kleur, die me aan de zee doet denken, op te laten doen.

Het blijft maar sneeuwen, maar het dooit dus veel blijft er niet liggen.  Als dit ergens in januari of februari was gevallen hadden we volgens mij een flinke berg gehad.  Nu is het toch ook wel weer mooi om naar die vallende vlokjes te krijgen.  Laten we echter hopen dat dit de laatsten van dit seizoen zijn!

Rick komt thuis met onze favoriete Thaise maaltijden van Natta Thai.  Voor mij is dat de "wild pork", varkenshaas met groentes en heel wat verse groene peperkorrels.  Het smaakt weer prima op deze winterse avond.  Het blijft maar sneeuwen, ook ten tijde van dit schrijven vallen de vlokjes nog.  Gelukkig worden eind deze week veel betere temperaturen voorspeld!!

Meer foto's van vandaag staan hier.

5 reacties:

Anja zei

Nee, ik wil het ook niet meer op 25 Maart. Hopelijk was dit de laatste stuiptrekking van deze winter. Ik wil wel een keer met je naar Pho Thang Long!!

Tineke zei

Mijn dochter heeft precies hetzelfde 'deck' als jullie; zo amerikaans.
er komen lente temperaturen naar jullie en naar ons.
Wij hebben de hele winter geen sneeuw gehad ; ook bijzonder

Theo zei

Nou zeg, die 6 weken van die marmot van 2 februari zijn nou toch wel om...

Sterkte!

Floor zei

Hoi Petra,

Ook The Paradise van de BBC is erg leuk!

Groetjes, Floor

Petra zei

@Anja - Dan gaan we gewoon een keer pho eten, mij krijg je daar altijd wel heen ;)

@Tineke - Ja, eindelijk eens lekkere temperaturen!

@Theo - LOL, zeg dat wel!

@Floor - Bedankt voor de tip, ik ga hem opzoeken.