Ons pleintje nu:

zaterdag, maart 29, 2014

Geocaching

Helaas wordt Saskia alweer met hoofdpijn wakker en mist daardoor haar eerste uur.  Er spelen weer een aantal dingen in haar leven waarvan ik denk dat ze gedeeltelijk te maken hebben met de terugkeer van de spanningshoofdpijnen.  Het wordt tijd dat iedereen naar andere scholen gaat en daardoor afstand van elkaar neemt.

Het regent buiten en onze achtertuin lijkt wel een zwembad.  Als ik Cosmo uitlaat moet ik zijn poten bij binnenkomst ook helemaal moddervrij maken.  Ondanks dat zie ik alweer allerlei bruinige vlekken op ons tapijt.  Het is vechten tegen de bierkaai om dat schoon te houden!

Na mijn uur cardio interval op de elliptical douche ik gauw en ben net klaar als Anja en Lia op de stoep staan.  We hebben afgesproken te gaan lunchen en daarna te gaan geocachen.  Dat laatste heb ik jaren geleden al eens geprobeerd, maar toen vond ik de GPS te ingewikkeld.  Nu is het met de telefoon app stukken makkelijker.

Alleen regent het als we op weg gaan naar Bazin's.  In de regen geocachen lijkt ons niet zo leuk, maar gelukkig ziet het ernaar uit dat het droog wordt op mijn radar app.  De lunch is heerlijk.  We bestellen alle drie salades, Lia en ik zalm en Anja kip.  De zalm is perfect bereid met mosterdzaad.

 Als we klaar zijn met eten is het inderdaad droog en lijkt ook zo te blijven, de zon komt zelfs voorzichtig te voorschijn.  We halen Cosmo op en rijden dan naar Nottoway Park waar drie caches liggen.  Het is wel een flinke modderboel in het bos, maar zo'n lekkere temperatuur dat de jassen uitkunnen.

De eerste cache lijkt ergens in de rimboe diep onder struiken te liggen en we hebben geen zin ons daaraan te wagen.  Na wat zoeken vinden we de tweede cache vrij makkelijk.  Het is een vogelhuisje met onderin het log.  Ik heb nog geen Geocaching.com account dus teken deze nog niet.  Ik vind het zo leuk om te doen dat ik op weg naar de laatste cache van vandaag ook een eigen account aanmaak.
Gevonden!

Door het bos, langs sportvelden en overige modderige paden, plassen trotserend, vindt Lia ook de laatste cache.  Daar zitten een aantal boeken in, sommige caches zijn ook bedoeld om dingen uit te wisselen, in dit geval dus boeken.  Wij hebben geen boek mee, dus tekenen het log en doen alles dan weer netjes terug.
Ik log mijn eerste cache

Om Cosmo wat te laten opdrogen lopen we nog een stukje over de geasfalteerde paden en bij de van heb ik gelukkig een doek mee om hem zo droog mogelijk mee te maken.  In die lange vacht van hem blijft zoveel modder zitten!

Na afscheid van Lia en Anja te hebben genomen ga ik naar Lofty Salon.  Het is weer hoog tijd mijn uitgroei bij te laten werken.  Saskia komt ook mee om haar haar te laten bijknippen.  Anderhalf uur later zien we er beiden weer pico bello uit.

Het is zulk lekker weer dat ik nog even buiten voor het huis ga lezen voor Rick thuiskomt.  De narcissen zijn ook eindelijk uit, langzaam maar zeker komt die lente toch wel.

Rick stelt voor om bij het visrestaurant McCormick & Schmick's te gaan eten.  Natuurlijk zeg ik daar als visliefhebster geen nee tegen.  We krijgen een tafel in een bijna prive kamertje, heel romantisch.  Ik bestel mijn favoriete cocktail, vodka martini met wat bloody mary mix en het glas gedoopt in Old Bay seasoning, mmm!!

Ook mijn tonijn met komkommersalade is zo zacht dat hij bijna op mijn tong smelt.  Rick heeft een Caribische vis waar we nooit eerder van hebben gehoord met crab en smult daar ook van.  Het is weer een goed begin van het weekend.3 reacties:

Anja zei

Het geocachen was erg leuk, voor herhaling vatbaar!

Anoniem zei

Zelfs nu ik zelf voor een weekje in Florida zit, geniet ik elke ochtend met een kop koffie van je dagelijkse bericht.
Ingeborg

naomi zei

Hallo

wat grappig dat geoachen, maar hoe weet je waar een cache ligt en hoe vindt je die. Wat heb je om je nek hangen? Kan dat alleen in us of ook in NL? Ik hoor er wel meer mensen over op internet maar ken het niet.

Oh ik hoop dat het op prive gebied rustig blijft bij Saskia en kan me voorstellen dat jij blij bent als het schooljaar om is en bepaalde wegen elkaar scheiden.

Wens je vast een fijne week met Annette en op naar de toeristen dingen.

Liefs