Ons pleintje nu:

vrijdag, maart 07, 2014

Het gezin weer compleet

Toch wel wat bezorgd over de "winter weather advisory", die gisteravond werd afgeroepen, word ik wakker.  Rick meldt dat er hier in ieder geval niets gaande is, het is compleet droog.  Helaas zie ik dat dat in Roanoke niet het geval is, daar sneeuwt het, maar Katja sms-t dat het niet op de wegen blijft liggen, gelukkig.  Ook in Richmond valt het allemaal mee sms-t Kai.

Na mijn ontbijt ga ik aan het sporten.  Vandaag staat de dubbele Max Capacity op het "menu".  Altijd een beetje moeilijk om mezelf ertoe te zetten, maar als ik dan eenmaal bezig ben wil ik het ook goed doen.  Daarom neem ik de telefoon dan ook niet op, ook al bellen bekenden.  Dat is moeilijk om te negeren, maar zolang het niets belangrijks is moet het maar.  Al kijkend naar de tv gaat het halve uur best snel.

Na afloop ga ik nog een half uur cardio doen boven.  Ik probeer terug te bellen, maar helaas krijg ik nu de voicemails.  Dan maar weer (alsof het een straf is) verder Downton Abbey kijken.  Tegen het middaguur ben  ik klaar en begin met inpakken voor morgen.

Rick lacht erom dat ik altijd de dag tevoren inpak, ook al zou ik de volgende dag nog tijd genoeg daarvoor hebben.  Maar ik vind het fijn te bedenken wat ik allemaal mee moet nemen en eventueel nog dingen toe te voegen naderhand, zeker voor een internationale reis.  

Na vijftien jaar heb ik ook een nieuw Comfort-U kussen gekocht.  Dat kwam gisteren aan, dus ik ga het vannacht uitproberen.  Het is een ander materiaal dan mijn kussen nu, dus ik ben benieuwd.  Het oude kussen kan dus nu al de tas in, want dat wordt mijn reiskussen.

Bij Rite Aid haal ik mijn medicijnen, zodat ik genoeg heb voor op reis.  Ik dacht ook Saskia's pil op te halen, maar dat recept is verlopen, vertelt de apotheker.  Wat???  Er stond op haar recept vorige maand dat het nog een maand vernieuwd zou worden.  Niet dus en natuurlijk is de apotheker niet om te praten, want het is de Virginia wet dat geen recept langer dan een jaar door kan gaan zonder een bezoek aan de dokter.

Gauw bel ik thuis Saskia's dokter en die beloven gelukkig de Rite Aid te bellen voor een maand van de pil.  Ik maak ook gelijk een afspraak voor haar, want dat moet nu binnen de maand.  Ik vind het nog steeds slecht van Rite Aid dat er stond dat er nog een maand zou komen en dat ga ik ook zeker aankaarten.

Lunch haal ik bij Plaka Grill naast de Rite Aid.  Een lekkere bak avgolemono soep en pita.  Dat laatste deel ik met Cosmo, die natuurlijk ook al weet dat dat zo is, slim beest.

Wachtend op Katja en Saskia zet ik afleveringen van mijn favoriete shows op mijn Kindle Fire en tablet voor onderweg.  Dit keer zal ik met heel wat meer electronica reizen.  Voorheen een Kindle, smartphone en laptop, nu ook die Kindle Fire en tablet.  Overigens heb ik de serie "The Bible" op de tablet gezet, lijkt me enorm interessant.

Saskia komt, opgelucht dat haar schoolweek er weer opzit, rond drieen thuis en Katja komt om half vier aanrijden met Django en Zorro.  Gelukkig heeft de sneeuw in Roanoke haar niet parten gespeeld, behalve wat veel verkeer onderweg.

Met zijn drieen rijden we naar Pro Nails 3 waar ik heb gereserveerd voor de pedicure en gel manicure voor ons alle drie.  Het is een bijzonder uitje dat niet vaak meer voorkomt.  Ik kies vandaag een heel lichte kleur blauw, Katja een wat donkerder turquoise en Saskia gaat voor zwart.  In onze sandalen (brrrr!!) lopen we iets meer dan een uur later weer naar buiten.


Als we thuiskomen is Kai daar ook alweer en Rick volgt niet veel later.  Zo'n fijn gevoel altijd als het gezin compleet is, want dat komt natuurlijk steeds minder voor.

Het is even uitvogelen waar we zullen gaan eten, want we willen met zijn vijven gaan en dat betekent een restaurant met veganistisch eten.  De keuze valt op Neisha Thai en de eigenaar Rick verwelkomt ons als oude vrienden, terwijl we hier pas een keer hebben gegeten de afgelopen weken.  Zeer goede klantenbinding, want de manager komt ook de hele tijd vragen of alles goed is.  We worden als belangrijke klanten behandeld.
Heerlijk voorafje met zalm dat Katja en ik delen

Na de voorafjes hebben Rick en ik beiden de zalm bereid in bananenbladeren besteld.  Dat is een ontzettend lekker gerecht, maar mijn hemel wat een gigantisch stuk zalm!  Ik smul ervan, maar kan er maar de helft van op.  Ook de kinderen vinden hun eten lekker en het is weer zo gezellig.  De tijd gaat me eigenlijk te snel.

Het voelt zo fijn om al mijn kuikens weer onder een dak te hebben! Jammer, dat het maar een avond is, maar ik ben vast van plan flink van mijn twee oudsten te gaan genieten de komende dagen!  Gelukkig hoeven geen van beiden meteen na thuiskomst donderdag weer terug dus Rick heeft ook wat tijd met hen.

6 reacties:

Anoniem zei

In België is een recept voor de apotheek dat voorgeschreven is door de dokter maar 3 maanden geldig. Dus jullie hebben 1 jaar de tijd!
Profiteer van het samenzijn met het ganse gezin en voor de volgende dagen een aangename en warme trip naar Lissabon met Katja en Kai. Ik kijk al uit naar jouw reisverslag temeer omdat wij daar enkele jaren geleden zelf geweest zijn. Lissabon is zeker en vast de moeite waard.
Groeten van Hilde uit B.

Anoniem zei

Heel veel plezier in Portugal. Lissabon is een hele mooie stad. Er is ook een schitterende botanische tuin in het park. Geniet van jullie tijd daar.
Groetjes Anja L.

Anoniem zei

Fijne vakantie in Portugal. Wij vertrekken 18 maart naar Lissabon voor 2 weken. Ben benieuwd .

Veel plezier en laat wat zon achter niet alles mee nemen naar USA .


MISEE WILLEMS

naomi zei

Hallo fijn dat iedereen weer compleet is en ook alle dieren. Gezellig hoor met de kids op reis. Heel veel pelzier en even op naar de warmte. Geniet ze ben benieuwd naar je belevenissen.

Anja zei

Veel plezier in Portugal!

Petra zei

@Hilde - Hier kan het niet langer dan een jaar zijn, maar mag niet met meer dan 90 dagen tegelijk gegeven worden.

@Anja - Welk park is dat? Ik heb er al een aantal gezien vandaag

@Misee - Wij zijn hier maar een aantal dagen, dus echt Portugal zien gaat niet lukken. Maar wat ik er nu van heb gezien gaan jullie een heerlijke tijd tegemoet

@Naomi - NOu zo warm was het helaas vandaag niet. Ik hoop de rest van de dagen beter

@Anja - Dank je