Ons pleintje nu:

zondag, maart 16, 2014

Nog een gezellig weekend met het hele gezin

Zaterdag

Om tien over half acht word ik wakker en voel me ook echt heel wakker.  Rick ligt nog op een oor, dus ik draai me ook nog maar even om.  Voor mijn gevoel niet veel later staat Rick op.  Ik kijk op mijn horloge en het is bijna half tien!  Meteen merk ik de verwarring, mijn wekker staat nog op wintertijd en hier is vorig weekend de zomertijd ingegaan.  Gauw stel ik de tijd correct in.

Het is buiten heerlijk weer en Rick kondigt aan dat hij naar Starbucks in Vienna wil gaan joggen om ontbijt te halen.  Nu heb ik al een hele tijd niet hardgelopen, maar mijn voeten en enkels voelen tegenwoordig wat beter aan en met mijn nieuwe Montrail schoenen wil ik wat hardlopen ook wel weer eens proberen.

We besluiten op de vlakke stukken en de heuvels af hard te lopen en de heuvels op op een goed tempo gewoon lopend te nemen.  We komen onderweg een heel aantal andere joggers tegen.  Dit lenteachtige weer is zo uitnodigend om buiten te sporten!

Een half uurtje later komen we bezweet en al bij Starbucks aan.  Ik bestel mijn Americano dan ook met ijs.  Rick neemt wel een warme latte, maar met een beker ijswater.  Helaas zijn de meeste ontbijtsandwiches uitverkocht en ik wil dan maar liever een power breakfast sandwich van Panera.

Panera houdt om elf uur op met ontbijt serveren, dus ik jog er gauw heen, terwijl Rick nog op de drankjes bij Starbucks wacht.  Net voor elven loop ik Panera binnen en net na elven ben ik aan de beurt om te bestellen.  De medewerkster checkt nog even of ze nog ontbijt serveren, gelukkig is dat het geval, anders had ik ertegen geprotesteerd, want het is maar een paar minuten na elven.

Met mijn sandwich loop ik weer naar buiten, maar zie Rick nergens.  Die blijkt naar de andere Starbucks gegaan te zijn, want hij vond zijn sandwich van de eerste Starbucks niet te pruimen.  Ik ben dus maar extra blij met mijn power sandwich, die altijd even lekker smaakt.

We lopen terug naar huis en daar is inmiddels de rest van het gezin ook uit de veren.  Rick gaat met Katja aan het werk met haar belastingen (ze krijgt heel wat terug).  Ook Kai en Saskia moeten een belastingbiljet invullen.  Voor hun drieen is het nog simpel, een 1040EZ.   Dat is voor Rick en mij wel anders en wij moeten alles voor de 20ste bij onze accountant hebben (15 april is de belastingendag hier).

Het is zulk mooi weer en Rick gaat buiten met buurman Ross praten.  Ik loop in mijn korte mouwen ook naar buiten en buurvrouw Lorraine komt er eveneens bij.  Onvoorstelbaar wat een lekker weer is het opeens  met 18 graden!  De zon voelt zeer lekker warm aan, maar we hebben ook weer een "winter storm watch", maandag schijnen we weer sneeuw te krijgen, tien tot vijftien centimeter, bah!

Katja wordt opgehaald door haar vriendin Morgan voor de St. Patrick's Day bar crawl in Arlington.  Rick zal haar daar later vanavond van ophalen.  De andere twee willen hun eigen ding doen vanmiddag.

Rick en ik gaan naar Sweet Leaf voor een lichte lunch.  Ik bestel de knapperige boerenkool, heel lekker en pittig, en een linzensalade.  Rick heeft een wrap.  We eten alles op hun terrasje op.  Zo raar, die temperatuursverschillen, op en neer gaat het telkens!

Omdat het zulk prachtig weer is willen we de honden ook wel mee de natuur in nemen en daar heeft Kai ook wel oren naar.  We kiezen daar Scott's Run voor.  Daar staat de parkeerplaats voller dan ik hem ooit heb gezien!  Gelukkig is er nog net een plek voor ons.

We lopen naar de waterval en de honden (en wij ook) genieten.   We zijn duidelijk niet de enigen, ik heb het hier nog nooit zo "druk" (nog niets vergeleken bij een zondagse wandeling op een mooie dag vroeger  in de Treek in Nederland vergeleken) meegemaakt!

Eenmaal bij de waterval klimmen Rick en Kai flink met de honden.  Ik neem wel foto's, dat geklim is niets voor mij.  Kai neemt Django helemaal de heuvel op en Rick en ik nemen Cosmo mee over het pad.  Het landschap lokt hier uit tot op rotsen klimmen en heel wat mensen doen dat.


De honden hebben duidelijk lol samen en spelen veel.  Als ik Cosmo zo met Django zie denk ik dat een vriendje voor hem heel leuk zou zijn.  Nadeel is dan dat we ook voor twee honden zouden moeten betalen als we op reis gaan.  We gaan erover nadenken.

Thuis maakt Rick zijn auto schoon en ik geniet van de warme zonnestralen lezend voor het huis.  Saskia gaat hardlopen met Kaylee en Kai gaat binnen werken aan zijn vertalingen.  Eigenlijk wil ik dat deze warme dag niet af gaat lopen, maar geleidelijk vertrekt de zon achter de huizen en dan wordt het al gauw wat te koel met de wind.

Met dit mooie weer heeft Rick zin om te grillen en daar zijn we allemaal voor te vinden, want zo kan Saskia ook meeeten.  Rick en ik gaan dus boodschappen doen (met een extra lijstje van Saskia) bij Whole Foods.  Ik wil graag zalmburgers, Saskia veggie burgers en de mannen biefstuk kabobs.

Daarbij hebben we paprika, tomaat, ui en courgette voor Saskia en mij als groentekabobs op de grill.  Het smaakt allemaal zeer lekker en zomers.  Een paar uur later haalt Rick Katja op van haar bar crawl.  We blijven nog lang nakletsen op deze alweer laatste avond dat de twee oudsten thuis zijn.
Snack tijd!

Zondag

Na lekker uitgeslapen te hebben gaan Rick, Kai en ik op Kai's verzoek naar Crepe Amour voor ons ontbijt.  Katja heeft een flinke kater na haar bar hoppen en vraagt of we voor een crepe mee kunnen brengen.  Ik bestel weer de "Madagascar" met verse aardbeien, bosbessen en mango, erg lekker!  De mannen hebben hartige crepes, die er ook erg lekker uitzien.

Thuis gaat Katja na haar crepe verorberd te hebben toch maar weer terug naar bed.  Zij en Kai moeten vanmiddag terug naar hun respectievelijke kamers.  Hopelijk komt Katja niet in winters weer terecht, want er zijn nu voor het grootste deel van Virginia "winter storm warnings" afgeroepen.  Richmond ligt net buiten dat gebied dus hopelijk heeft Kai er helemaal geen last van.

Voor mijn sporten doe ik vandaag gauw een half uur op de elliptical.  In meer heb ik geen zin.  De afgelopen week heb ik volgens Fitbit bijna 100000 stappen gezet dus een paar minder mag vandaag best.

Voor Kai als eerste vertrekt gaan we nog even lunch halen bij Panera.  Na een paar uur terug op bed voelt Katja zich gelukkig ook weer wat mans.  Een goede lunch helpt daar ook bij.  We nemen afscheid van Kai, die altijd licht reist en helpen dat Katja mee met inpakken.

Haar auto zit vol met spullen en haar twee dieren als ze tegen vieren ook de oprit afrijdt.  Inmiddels is het begonnen heel licht te sneeuwen dus ik duim hard dat Katja geen zwaar weer gaat krijgen aangezien de storm uit het zuidwesten komt en zij daarheen moet.  

Tegen zevenen sms-t ze dat ze vaststaat op de I-81 omdat er een ongeluk is gebeurd.  Een uur later is ze eruit, maar nog steeds niet thuis.  Intussen sneeuwt het hard. Nog even duimen dat ze veilig op honk komt!

Wij sluiten dit weekend af met pizza en kijken naar een nieuwe aflevering van Once Upon A Time.  Het ziet ernaar uit dat we morgen weer een witte wereld zullen hebben.  De scholen zijn morgen voor de elfde keer deze winter gesloten.  Wat een winter!

PS: Eindelijk tegen negenen sms-t Katja dat ze veilig thuis is na een verschrikkelijke reis!  Ze heeft over de gewoonlijk 3,5 uur durende reis meer dan vijf uur gedaan.  Intussen is het hier een helemaal witte wereld.


12 reacties:

Margreet zei

Jee, ongelofelijk dat weer! Hier zijn de scholen nog geen dag dicht geweest. Ik ze me ook zorgen maken om Vic's AP examens. Die data staan toch al vast en kunnen niet veschoven worden. Maar goed, jullie hadden dus een gezellig weekend en nu masr hopen dat het toch wat meevalt met de sneeuw...

Anja zei

Heerlijk zo’n weekend met het hele gezin!
Hopelijk is Katja zonder problemen thuis gekomen. Er ligt inmiddels al een aardig laagje sneeuw, ik ben benieuwd of Marcel morgen naar zijn werk moet.

Becs zei

Niet te geloven, als ik zo jullie pleintje zie en tegelijkertijd zit te lezen dat jullie gisteren heerlijk lente weer hadden.

Anoniem zei

Huh, bedoel jij de Treek bij Leusden??? Daar kom ik vandaan, dat is grappig! Groetjes Greet

marielle zei

Gelukkig zijn ze weer veilig thuis, na een heel gezellige week. En wat een sneeuw ligt er weer. Kan me voorstellen dat je het wel gehad hebt met de sneeuw. Nou Succes ermee!!
Groeten Marielle

Anoniem zei

Ik zie dat het weer aardig wit is bij jullie.
Fijn dat Katja en Kai goed zijn thuisgekomen.
Is Django helemaal gezond verklaard?
Zal wel want anders kon hij vast niet met Kai tegen de heuvels op klimmen.
Groetjes Anja L.

Anoniem zei

En weer een witte wereld bij jullie..... :-(
Ik ben even paar dagen niet in de gelegenheid om jouw blog te lezen, maar ben nu weer helemaal bijgelezen.....

Nog van harte met Katja! En wat hebben jullie een gave trip gemaakt zeg in Portugal.. En wat goed dat Kai en Katja voor al die culturele bezoekjes te porren waren. Dat was in de tijd toen ik in de UK woonde met mijn ouders wel anders. Wij waren lid van de National Trust maar ik ging (moest) vaak met tegenzin mee naar alle National Trust objecten(terwijl ik het nu hartstikke leuk vind....)

Grappig dat je het over Den Treek had, ben daar gister (ochtend vroeg inderdaad, anders altijd veel te druk) nog heen gefietst en heb een flinke wandeling met mijn vader door het bos gemaakt (wij kennen daar goed de weg aangezien wij daar al meer dan 30 jaar ook komen).

Sterkte met de sneeuw, ik hoop voor je dat die snel weer wegsmelt.

Groetjes,
Evelyn

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad.
En wat een afknapper, weer een witte wereld. Ook al ziet het er op de webcam mooi uit. Maar genoeg is genoeg.
Sterkte, Bea

Anoniem zei

Je hebt weer een heerlijke tijd achter de rug. Was genieten dus , dat verdient meerdere ****.
Maar wat een witte wereld daar bij jullie, het houdt maar niet op.
Grappig dat je je de Treek nog zo goed herinnert. Mijn broer woonde er heel dichtbij, gingen er nog weleens met de kinderen wandelen als we er een paar dagen waren.
Nu woont hij al weer jaren in Amersfoort in een prachtig appartement.
Groetjes Wil

Petra zei

@Margreet - Ja, die AP examens, ik weet niet hoe ze dat gaan doen en een groot deel van het land kampt met achterstand daarin las ik.

@Anja - Rick werkt in ieder geval van huis vandaag

@Becs - Ja, het is een grote schommel qua temperaturen deze winter!

@Greet - Ja, die bedoel ik. Ik heb een aantal jaren in Leusden-Zuid gewoond. Woonde jij daar ook?

@Marielle - Bedankt, het is wel mooi, maar mag nu allemaal weer wegsmelten.

@Anja - Ja, Django heeft zijn behandelingen doorstaan en mag weer gewoon rennen e.d.

@Evelyn - Katja en Kai zijn inmiddels oud genoeg om die dingen weer te waarderen, gelukkig. Kai zelfs heel erg. Grappig dat je net in de Treek was.

@Bea - Ja, het is ook best mooi en ligt ook mooi op de takken dit keer. Maar ik hoop dat het allemaal snel wegsmelt en de bloemen eindelijk gaan bloeien!

@Wil - Ja, ik heb goede herinneringen aan de Treek. Mijn oudste broer en ik stonden in de zomer soms om vijf uur op om er te wandelen in de hoop een ree of vos te zien.

Anoniem zei

Ik ben geboren in Leusden centrum en heb er de eerste 25 jaar van mijn leven gewoond. Ik kom er nog steeds vaak omdat mijn moeder, inmiddels 93 jaar er nog woont en heb er veel familie wonen. Greet

Petra zei

Wat grappig, Greet! Leusden Centrum was destijds wel veel leuker dan Leusden Zuid, ik wenste altijd dat mijn ouders daar waren gaan wonen.