Ons pleintje nu:

zondag, maart 23, 2014

Rijsttafel

Zaterdag

We slapen lekker uit en dan lopen Rick en ik naar de Starbucks voor ons ontbijt.  Ondanks het lekkere lenteweer moeten we af en toe nog ons leven wagen om rond de sneeuwbergen op de stoep te navigeren.  We hebben Cosmo mee, heerlijk om hem ook weer eens een goede wandeling te geven.

Bij het cafe blijft Rick met Cosmo  buiten wachten en ik doe onze bestellingen.  Zelfs binnen krijg ik complimenten over Cosmo.  Hij is zeker en hond die veel aandacht krijgt om zijn uiterlijk, maar natuurlijk ook een lieve schat van binnen.

Met de koffies en sandwiches loop ik niet veel later weer naar buiten.  We eten op het terrasje, al is het wel wat fris.  Daarna lopen we terug en de zon komt langzaam tevoorschijn.  Het belooft een prachtige lentedag te worden.

Door de wandeling heb ik al heel wat stappen, maar ga toch boven de rest van de 10000 afmaken.  Daarmee maak ik ook Downton Abbey af, helaas.  Ik ben erg kieskeurig met wat ik leuk vind om te kijken, dus hoop zeker iets soortgelijks te vinden.  Ik weet het, Upstairs Downstairs, maar ik weet niet of ik dat leuk ga vinden.

Na het sporten klets ik aan de telefoon met mijn zus, want mijn neefje wordt vandaag alweer twaalf!  Onvoorstelbaar, het lijkt wel gisteren dat we mijn zus op haar dertigste verjaardag gingen verrassen en hij een baby was!

Rick is intussen boodschappen aan het doen en vraagt of ik lunch van Panera wil. De winter power salade van Panera is op het moment mijn favoriete lunch van daar.  Zoveel lekkere smaken samen en zo gezond is het.  We eten buiten voor op de stoep met Cosmo aan de lange lijn bij ons.  Ook Saskia komt er na haar bezoek aan de sportschool bijzitten.


Lekker luieren in het zonnetje

Saskia's "HOT SAS" hardloopschoenen

We kletsen ook bij met de verschillende buren, iedereen geniet van dit mooie lenteweer.  Helaas zal het nog niet duren, volgende week komt er, heel ongewoon voor maart, nog een echt winterse periode.  De magnolia voor ons huis bloeit bijna, dus ik vrees voor de bloemen met flinke vorst 's nachts.

Na een lekkere middag buiten maken Rick en ik ons klaar om naar Alexandria te rijden.  Daar gaan we naar de rijsttafel van de DC Dutch, Nederlandse vereniging.  We komen er veel te vroeg aan en gaan eerst even een Japans restaurant dichtbij binnen, delen een sushi rol en een drankje daar.

Dan lopen we naar Satay Sarinah waar intussen al heel wat mensen aanwezig zijn.  We nemen plaats aan een tafel voor zeven personen en maken kennis met onze tafelgenoten, twee andere echtparen en een man alleen, wiens vrouw op reis is.  Het gesprek komt meteen op gang en het wordt een gezellig avond.

De rijsttafel wordt anders geserveerd dan ik het gewend ben.  We beginnen met een kop soep, dan gado gado en dan worden de gerechten per drie geserveerd.   Veel ervan herken ik niet, maar alles smaakt prima. Vooral de lemper doet me aan vroeger bij mijn oma in Den Haag denken.

Na een paar uur wordt het dessert van gebakken banaan met ijs geserveerd.  Er is al zoveel eten geweest dat ik er maar een paar hapjes van neem en Rick de rest geef.  We nemen afscheid na ook nog wat met oude bekenden te hebben gepraat.  Het was een lekkere en gezellige avond.

Zondag

What a difference a day makes... We worden wakker met een bewolkte lucht en veel koudere temperaturen dan gisteren, met maar net boven het vriespunt.  Gelukkig zullen dagen als gisteren spoedig de norm worden, al probeert de winter het nog steeds!

Rick en ik halen lekker warme lattes en americanos bij Starbucks en power breakfast sandwiches bij Panera.  Na het ontbijt ga ik naar boven voor mijn uur op de elliptical.  Ik heb de serie Cranford gevonden om te kijken en de eerste aflevering daarvan vind ik al erg leuk.

Intussen wordt er door onze tuinman Fidel en zijn medewerkers hard aan onze tuin gewerkt.  Struiken worden bijgesnoeid en nieuwe houtsnippers in de bedden gelegd.  Na afloop ziet het er keurig uit en ruikt ook lekker lenteachtig naar verse houtsnippers.

Als lunch houd ik het nog even Indonesisch en maak een paar boterhammen met pindakaas en sambal.   Verder computer ik wat en haal wat Spaans op op Duolingo.com tot het tijd is om naar de bioscoop te vertrekken.  Rick en ik willen Divergent gaan kijken.  Eerst zou Saskia ook meegaan, maar die heeft teveel huiswerk.

Online heb ik al kaartjes gekocht en zitplaatsen uitgekozen dus we hoeven ons niet te haasten.  Precies als de voorfilms beginnen nemen we plaats in de zaal.  Divergent is gebaseerd op een boekentrilogie over een dystopische maatschappij. Ik heb de eerste twee boeken gelezen, maar Rick niet dus voor hem is het een heel nieuw verhaal.

Het boek was spannend en de film ook.  Wat mij betreft is het een aanrader.  Na afloop gaan we een hapje eten bij Seasons 52.  We delen een flatbread en ik neem de tonijn en poblano peper voorafjes, meer dan genoeg eten voor mij!

Thuis kijken we naar de nieuwste aflevering van Once Upon A Time en dan zit dit leuke weekend er ook weer op.  Straks nog even door wat winters weer bijten en dan is de lente er hopelijk echt, echt, echt!4 reacties:

Anja zei

Het scheelde vandaag een jas met gisteren, gelukkig is het wel droog gebleven.
Leuke hardloopschoenen heeft Saskia gekocht.
Laten we hopen dat de lente er nu echt aan komt!!

Pascale zei

Fijn dat jullie rijsttafel konden eten, ik snak er soms gewoon naar, maar er is helemaal geen Indisch restaurant hier.

Ik lees nu ook de Divergent trilogie. De eerste twee vloog ik doorheen, maar de derde boeit me wat minder. Ik weet nog niet of ik de film ga zien.

Tineke zei

Het is heel bijzonder dat de natuur bij ons nu al verder is als bij jullie. Onze tulpenboom staat al in bloei en de narcissen lijken 's avonds in de schemer wel op te lichten in de tuin.

Petra zei

@Anja - Nog even door sneeuwbuien heenworstelen morgen!

@Pascale - Dit is gek genoeg ook het enige Indonesische restaurant hier. Ik lees overal dat het derde boek een stuk minder is. Ben er dan ook nog niet aan begonnen en weet niet of ik het ga lezen.

@Tineke - Inderdaad, het is omgekeerde wereld dit jaar, meestal lopen wij voor