Ons pleintje nu:

maandag, maart 17, 2014

Sneeuwerige St. Patrick's Day

De scholen zijn dus voor de elfde keer deze winter gesloten vanwege winters weer.  Ricks kantoor is vanochtend ook gesloten en hij besluit van huis uit te werken.  Sharon sms-t dat de wegen er slecht bij liggen en we besluiten de personal training naar morgen te verzetten.

Als ik beneden kom zie ik weer een flinke witte hoed op de tafel op het deck.  Gauw pak ik de lineaal en meet dat er 9 inches zijn gevallen (ongeveer 22,5 centimeter) en het sneeuwt nog steeds.  Rick is inmiddels al bezig de stoepen en opritten schoon te maken met de sneeuwblazer.  Dat ding hebben we deze winter zeker goed kunnen gebruiken!We hebben met deze sneeuwval op 17 maart alle oudere records verbroken.  Er is nog nooit eerder op deze datum zoveel sneeuw gevallen en zo laat in maart is dat sowieso hoogst ongewoon.  Het is natuurlijk wel mooi en Cosmo vindt het heerlijk.

Na mijn ontbijt ga ik dan ook even de tuin in met hem om wat foto's te maken.  Hij dartelt en eet wat sneeuw en wil niet met mij mee terug naar binnen.  Hij is een echte sneeuwhond!

Rick heeft dit weekend onze belastingen klaargemaakt voor de accountant.  Die gaan we wegbrengen en zo zien we ook hoe de wegen eraan toe zijn.  Dat valt, behalve in de buurt, alles mee.  Gelukkig, want we hebben St. Patrick's Day plannen voor vanavond.
De wegen zijn tenminste schoon

Op de terugweg halen we een vroege lunch bij Plaka Grill.  Ik smul weer van hun avgolemono soep.  Daarna moet ik van mezelf een uur gaan sporten.  Ik stel de elliptical op een interval in en kijk weer Downton Abbey.  Helaas heb ik inmiddels bijna alle afleveringen gezien en dan zal ik op zoek moeten naar een andere onderhoudende serie.

Met het haardvuur aan computer ik de rest van de middag.  Dan verkleed ik me in mijn groene trui, want met St. Patrick's Day word je geacht iets groens te dragen anders mag je geknepen worden.  Er zijn meer Ieren in de VS dan in Ierland en deze feestdag wordt hier uitgebreid gevierd.  Rick heeft ook veel Iers bloed in zich, vandaar de rode haren van hem, Kai en Saskia.

We hebben voor het avondeten afgesproken met Shadi en Frank (beiden geen druppel Iers bloed net als ik, zij is Iraans en hij Duits) bij The Old Brogue in Great Falls.  Wij zijn wat vroeg en gaan eerst een biertje drinken in de bar.  Daar is het druk met allerlei mensen in groen gekleed, sommigen hebben de gekste costuums aan en de sfeer zit er goed in.  Ik neem een Bud Light in een flesje met klavertjes erop.


We hebben om zes uur onze reservering en ik ga vast aan het tafeltje zitten, terwijl Rick op Shadi en Frank wacht.  Ik bestudeer ook meteen het menu en het neemt niet lang voor ik mijn keuzes heb gemaakt.

De anderen komen binnen en een Iers bandje begint te spelen.  De sfeer zit er al gauw goed in, er wordt meegeklapt en gezongen.  Het eten is ook heerlijk.  Als voorafje nemen Rick en ik de gerookte zalm. Shadi en Frank de banger rolls, wat wel een heel groot voorafje is, ik mag dan ook een hapje van Shadi proeven en ben blij met mijn keuze.

Als hoofdgerecht nemen Shadi en ik beiden de zalm en spinazie "en croute" zonder saus.  Die worden echter wel met saus bezorgd.  Gelukkig duurt het maar een paar minuten voor we het gerecht zonder saus krijgen.  Het smaakt werkelijk fantastisch lekker!

Rick heeft de shepherd's pie en Frank de beef bourguignonne.  Intussen luisteren we naar het bandje dat ook een paar bekende liedjes speelt.  Als dessert nemen we allemaal behalve Frank, die de broodpudding kiest,  de whiskey cake.  Gelukkig is dat maar een kleine portie en de paar hapjes, die ik ervan neem erg smakelijk.

Een bekend liedje

Na het dessert vertrekt iedereen rap en wij nemen dus ook maar afscheid.  Door een sneeuwerig landschap dat met watten gevuld lijkt te zijn rijden we terug naar huis.  Deze sneeuwval was wel erg mooi, de bomen en struiken lijken wel bestrooid met poedersuiker.  Toch mag het van mij meteen allemaal wegsmelten!

Sneeuwfoto's van vandaag staan hier

7 reacties:

Anja zei

Het ziet er heel mooi uit buiten maar nu mag het lente worden, het is mooi geweest!
Wij hebben niet veel mee gekregen van St. Patrick's Day.

Anoniem zei

Dat klinkt als een gezellige avond.

Een leuke opvolger voor Downton Abbey is misschien 'Call the midwife' naar de memoires van Jennifer Worth een vroedvrouw in de wijk Poplar in Londen in de jaren 50. Ik heb hem met veel plezier gevolgd. Zeer ontroerend af en toe.
Groetjes Anja L.

jolanda zei

Op dit moment ben ik verslaafd aan The Blacklist, Scandal, CSI, Law and Order SVU, Flikken Maastricht, Penoza en Overspel qua tv series. Allemaal crime/thriller series.

Maar die winter bij jullie is wel hardnekkig. Brrr.

marianne zei

Wat een winter bij jullie, getver! Maar nu zal het toch wel bijna over zijn? In ieder geval heb je in Portugal gelukkig veel zon gehad. Grappig trouwens te lezen dat je zo'n zin kreeg in een vakantie naar Engeland. Wij zijn er afgelopen jaar voor het eerst (afgezien van een paar keer Londen) op vakantie geweest en dat is heel goed bevallen. Vonden het alle 3 echt super leuk. Dus dit jaar gaan we weer, dit keer richting Cornwall/Devon en misschien Oxford.
Jammer dat je Downton Abbey bijna 'uit' hebt, erg leuke serie, vind ik ook. De grootmoeder is bij mij duidelijk favoriet :-). Hopelijk komt er nog een nieuwe serie.

veel groeten
marianne (eindelijk weer een beetje bijgelezen)

Anoniem zei

Heb je de BBC-serie Upstairs - Downstairs al gezien ? In de stijl van Downton Abbey , dus ook weer heel interessant.
Uit 1977 is er serie "Roots "van de schrijven Alex Haley, over de slavernij.Wij zaten aan de buis gekluisterd. Wel oud maar toch de moeite waard. Net in de krant gelezen dat het Amerikaanse tv-netwerk History de rechten heeft verkregen om de legendarische serie opnieuw te filmen.
En er is een documentaire over een jonge danseres uit Senegal :
First Position. Het leven van Michaela DePrince, zij won de Youth American Grand Prix en ze danst nu bij het Nationaal Ballet in Amsterdam. Heb grote bewondering voor haar talent en doorzettingsvermogen.
Via Youtube.
Groetjes Wil

naomi zei

Jemig al weer sneeuw, is niet normaal en zeker laat in maart. Het spreekwoord lopt weer maart roert zijn staart. Jammer genoeg maar ik hoop dat de lente ook nu echt in zet.

Leuk dat je toch St Patricksday hebt gevierd. Ik zat via een webcam een tijdje de parade in NY te kijken wel grappig, maar ook weer veel marchingbands vanuit scholen. Ik vindt dat groen wel wat hebben.

En qua series kijk ik nu naar Las Vegas (5 seizoenen) vindt dit erg goed en heerlijke beelden van de stad. Verder heb ik thuis ER, sex and the city, Dr Quinn, Little house on the prairie en Glee. Dus ik kijk regelmatig series. Maar meestal wel wat relax en luchtig.

Liefs Naomu

Petra zei

@Anja - Zeker is het mooi geweest!

@Anja - Bedankt voor de tip, ik ga ernaar op zoek, heb daar hier nog niet van gehoord.

@Jolanda - Ik ben niet zo van de crime en thrillers op tv, te echt :(. Ja, heel ongewoon deze winter!

@Marianne - Hee, leuk weer van je te horen! Hopelijk alles goed? Ja, ooit ben ik met mijn ouders in Cornwall en Devin op vakantie geweest, zou zo weer willen.

@Wil - Upstairs, downstairs ken ik wel van vroeger, ik zal eens kijken of ik die leuk vind.

@Naomi - Ja, die parades hebben altijd heel veel bands. Er was een grote controversie dit jaar, omdat homoseksuele groepen geweigerd werden. Heineken en Guinness trokken hun sponsoren in.