Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 23, 2006

RAD

Op deze druilerige morgen lokt het niet om buiten te gaan sporten, dus ik rijd naar Lifetime Fitness in Centreville en Christine en ik bedenken onze eigen gewichten routine. We gebruiken een bal en de oefeningen zijn er vooral op gericht om zoveel mogelijk spieren tegelijk te trainen.

Om ons heen werken een heel stel personal trainers met hun klanten. Een uur met zo'n trainer kost tussen de $75 en $90, afhankelijk van hun expertise. En laten we nu even later de duurste personal trainer de oefening, die wij net deden, aan zijn klant zien tonen! Wij hebben die oefening uit het blad Fitness voor ongeveer $4 en zij moet er zoveel geld voor betalen om hem te leren. Christine en ik vinden het zeer vermakelijk!

Een paar jaar geleden heb ik de cursus voor personal trainer gevolgd. Het was erg interessant, maar ik heb het examen nooit gedaan. Uiteindelijk zag ik mezelf toch niet de hele tijd naar anderen kijken, terwijl ik de keren, dat ze hun gewichten heffen, tel. Maar de informatie van de cursus komt vaak van pas in mijn persoonlijke sport routines.

Na de sportschool rijden we naar Trader Joe's. Christine koopt ingredienten voor het avondeten voor een vriendin, die zowel haar pols als haar enkel gebroken heeft. Ik haal koekjes voor vanmiddag, want iedere keer als we gasten krijgen is mijn koekjes voorraad schoon op (niet verwonderlijk met twee tieners!). Trader Joe's heeft lekker Europese koekjes en ik koop Belgische wafeltjes.

Saskia komt om een uur thuis en om half twee haal ik Sylvia en haar vier jarige dochtertje, Teddy, op van de metro. Zij zijn net, met haar man, naar Washington verhuisd voor een periode van zeker een jaar. Via email en telefoon hebben we al contact gehad en nu ontmoeten we elkaar dus in persoon.

Teddy vindt Brynna en onze poezen prachtig en Saskia's speelgoed ook. Karin en Maaike komen ook theedrinken en de meisjes vermaken zich boven prima, terwijl de moeders gezellig kletsen. Ik bewonder vrouwen als Sylvia en Karin erg, het is toch niet zomaar wat, om naar een vrijwel volledig onbekend land te verhuizen! En dat met kinderen en met mannen, die hard en lang werken, zodat veel van de organisatie en het settlen op hun schouders terecht komt. Ik ben blij, dat ik een beetje kan helpen daarbij.

Rick komt vroeg thuis en neemt Katja mee naar het DMV om haar Learner's Permit te halen. Een uur later belt ze opgewonden op, dat ze nu mag gaan leren rijden, ze had maar vier fouten in haar test! Wauw, dat is wel even een grote stap!

Na gauw gegeten te hebben zet Rick Katja en mij om zeven uur af bij het Vienna Community Center. De komende twee maandagen en woensdagen gaan we daar de Rape Agression Defense (RAD) cursus volgen. Dit is een zelf verdedigingscursus, die over het hele land en in Canada wordt gegeven.

Vanavond bestaat voornamelijk uit theorie. We leren, dat 90% van zelf verdediging oplettendheid en vermijding is. Er is een driehoek: slachtoffer, aanvaller en gelegenheid. Als er geen gelegenheid is, is er ook geen slachtoffer.

Het laatste half uur leren we een paar fysieke verdedigingsbewegingen. De komende drie avonden zullen voornamelijk fysiek zijn. Best zwaar, vind ik, want mijn nek en schouders spelen me nog flink parten en 's avonds ben ik op. Maar ik vind deze cursus ook erg belangrijk voor Katja om te volgen. Zij gaat er steeds vaker alleen of met een groepje op uit en jaren geleden heb ik met mijn moeder in Nederland ook zo'n soort cursus gevolgd.

We leren vanavond een heel stel lokale politieagenten kennen, misschien ook weleens goed. Al met al is het zeer de moeite waard. Om tien uur staat Rick ons weer op te wachten en relaxen we even thuis met een glaasje wijn.



RAD

0 reacties: