Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 31, 2006

State of the Union

Katja staat vanochtend al om kwart voor zes op en ik hoor de regen op het dak plenzen. Wel een heel gezellig geluid, vind ik altijd, en ik trek het dekbed nog eens wat strakker om me heen. Maar om half acht is het niet meer zo gezellig, als ik mijn warme nestje uitmoet.

Ondanks de regen en harde wind gaan Saskia en ik toch naar school lopen. Het neemt meer tijd in beslag om door de ellenlange "Kiss and Ride" rij te komen, dan om de elementen voor die halve kilometer te trotseren. We zijn de enige lopers, buren rijden af en aan langs ons heen.

Christine en ik hebben bij de sportschool afgesproken voor een goede cardio workout. We gaan vier keer twintig minuten op verschillende toestellen, waarbij je zowel armen als benen gebruikt. We kiezen de "cross train aerobics" optie, een programma, waarbij de machine je opdraagt wat te doen: "duw/trek zo hard mogelijk met armen", "trap achteruit", "ga zo snel je kunt zonder armen" etc. De tijd vliegt, nog even stretchen en klaar!

Op de terugweg stop ik bij de Giant om avondeten te kopen. Het is inmiddels alweer zonnig buiten! Weliswaar is het 20 graden Fahrenheit kouder dan gisteren en het waait keihard (zo hard, dat er in Vienna een boom omwaait boven op een electriciteits- en telefoondraad, waardoor de scholen van Katja en Kai de hele middag zonder stroom en telefoon zitten), maar die zon, heerlijk!

Thuis doe ik de ingredienten voor beef stew in de crockpot en daarna doe ik de hele middag de was en ruim op na de reis. Lekker lange telefoongesprekken met Karin en Christine maken, dat dat allemaal veel minder saai is, dan gewoonlijk.

Daarna MSN ik met Petra, die mij vertelt, dat Erik en zij hebben bepraat, dat zij in de lente hierheen kan komen!! Jippie!!! Natuurlijk moet ze eerst nog een betaalbaar ticket vinden, maar ik ben al helemaal enthousiast!! Er zijn zoveel dingen, die ik haar wil laten zien!! Zo leuk, ik wou, dat het al mei was!

De kinderen komen thuis. Saskia krijgt haar vriendinnetje Rachel te spelen en Katja heeft bijles voor geometrie. Ze wil eigenlijk ook bijles voor scheikunde, maar het kost $65 per uur, dus we wachten even het rapportcijfer af voor we daartoe besluiten. Wel een omgekeerde wereld, een kind, dat bijles wil en ouders, die nog even willen afwachten! Hoogstwaarschijnlijk zullen we het ook wel doen, maar $130 per week is even slikken en dan is het nog maar de vraag, of het ook helpt.

Voor degenen, die mij op de foto's misten gisteren, heb ik Rick's foto's online gezet. Ik ben in al mijn klunzigheid hier te bewonderen.

Na het eten ga ik naar de maandelijkse Bunco avond. Ik heb er zin in! Het thema van vanavond is "Caribbean Vacation. Let's be jammin'", dus dat belooft leuk te worden. Zoals gewoonlijk moeten we iets van onder de $5 met dat thema meenemen, bij Giant vind ik alleen een wegwerpcamera, dus die wordt het. Tenslotte neem je op vakantie allerlei foto's, toch?

Door Bunco "mis" ik de jaarlijkse "State of the Union" van president Bush, het "Prinsjesdag" van de VS. Het gaat niet goed met de president kwa populariteit en vanavond zal hij wel van alles heel goed laten klinken. Zelfs veel partij genoten keren zich van hem af en het zal nog moeilijk worden voor de Republikeinen om de meerderheid in het Congres te behouden in november. Er zijn te veel schandalen en een president, die nu niet bepaald een flitsend jaar achter de rug heeft.

Aan de andere kant is er vandaag wel een heel conservatieve rechter goedgekeurd voor het Supreme Court. Hopelijk betekent dat niet, dat dingen zoals abortus hier binnenkort illegaal worden bevonden!

Onze nieuwe goeverneur van Virginia, Tim Kaine, zal het antwoord op de State of the Union van de Democraten verzorgen. Daar ben ik eigenlijk veel meer in geinteresseerd.

1 reacties:

Anoniem zei

[url=http://white-high-heels-shoes-for-women.nikego8.com]white high heels shoes for women[/url]
[url=http://best-cheap-running-shoes.nikego8.com]best cheap running shoes[/url]
[url=http://nike-air-max-90-yellow-crocodile-skin.nikego8.com]nike air max 90 yellow crocodile skin[/url]
[url=http://womens-nike-air-max-2012-pink.nikego8.com]womens nike air max 2012 pink[/url]
[url=http://nike-dunk-high.nikego8.com]nike dunk high[/url]
[url=http://mens-nike-air-max-2011-size-9.nikego8.com]mens nike air max 2011 size 9[/url]
[url=http://nike-backpacks-kevin-durant.nikego8.com]nike backpacks kevin durant[/url]
[url=http://air-jordan-release-date.nikego8.com]air jordan release date[/url]
[url=http://nike-air-max-originales.nikego8.com]nike air max originales[/url]
[url=http://good-running-shoe-for-wide-feet.nikego8.com]good running shoe for wide feet[/url]