Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 27, 2006

Saskia's Halloween Party

Ondanks de bewolking en de voorspelde regen besluit ik gauw een fietstochtje te gaan maken. Tien mijl wordt het deze keer, want ik heb een drukke dag voor de boeg. Het is alweer even geleden, dat ik gefietst heb en de herfstkleuren zijn nu fel langs het pad.

De lage begroeiing begint al af te sterven, waardoor de vogels weer veel beter te zien zijn. De felrode cardinaaltjes blijven leuk, vooral als ze vlak naast het pad enthousiast zingen. Boven mijn hoofd cirkelen grote roofvogels, wel tien, zou er ergens een dood hert liggen? En dan zie ik in het veld een levend hert (veel leuker gezicht, natuurlijk!). Hij heeft een prachtig gewei en trekt zich van de mensen op het pad niets aan.

Voldaan, dat ik toch wat gedaan heb, kom ik thuis. Dan is het tijd voor de voorbereidingen voor Saskia's Halloween Party vanmiddag.

Mijn eerste stop is Party City, waar het flink druk is met laatste minuut costuum shoppers. Het valt me op, dat vrijwel alle costuums voor volwassenen uitverkocht zijn!

Snel zoek ik de spullen op mijn lijstje bij elkaar: een paar schalen met geesten erop, om de snacks op te leggen, wat "spinnenwebben" om de rec. room te versieren, een duivelstaart voor bij Saskia's costuum en een grote zwarte (plastic) ketel om de punch in te doen. Dat laatste levert wat problemen op, want ze zijn bijna uitverkocht, maar uiteindelijk wordt er ergens achteraf nog een gevonden. Later thuis blijkt er een gat in de bodem te zitten, dus moet er nog een alternatief voor de punch gezocht worden: Rick snijdt de zijkant open en we zetten er een punchbowl in.

Bij Giant haal ik de benodigdheden voor de snacks en bij Whole Foods tracteer ik mezelf op sushi voor de lunch. Ze maken het nu met bruine rijst, wat het extra lekker maakt.

Met "behulp" van Snickers, die de bologna maar wat lekker vindt, maak ik de goblin tongen (mini bagels met cream cheese en een "tong" van bologna), heksenhoeden(chocolade koekjes met icing en een Hershey kiss) en versier de mini cupcakes met een griezelig chocolaatje.


Goblin tongen



Heksenhoeden



Griezelsnoepjes



Cupcakes

Beneden versier ik de rec. room en Rick, die vroeg thuis is gekomen, vult de mist machine en schroeft de blacklight gloeilampen in de plaats van de gewone verlichting. Het feest kan beginnen!

Keurig om vier uur wordt het ene meisje na het andere afgezet. Het regent pijpestelen en ik moet wel een beetje lachen om al die ouders, die nu maar niet uit hun van komen! Door het slechte weer zijn alle sporttrainingen afgelast en dus kan iedereen komen!

De costuums zijn allemaal even kleurig. Saskia draagt het duivel costuum, dat Serena, Aoife's moeder, voor haar heeft gemaakt. Aoife is het tegenovergestelde, een engeltje. Emily komt ook als engel, Laura is een boer, Mary Kate een skelet en verder zijn er een heel stel heksen en prinsessen. De prijs voor het meest originele costuum gaat naar Julia, die verkleed als de Headless Horseman komt.


Julia, aka Headless Horse(wo)man

Saskia heeft haar eigen uitnodigingen uitgeschreven en aan iedereen gegeven, waardoor ik de tel van "Mag ik die en die ook uitnodigen?" kwijt was. En zo zitten er opeens elf meisjes rond de tafel en komt nummer twaalf nog later.

In ieder geval heb ik genoeg eten gemaakt en de punch van Sprite met Rainbow Sherbet en "rokend" droog ijs (door Rick meegebracht) is een grote hit. De monden staan niet stil en er wordt beraamd, wat er na het eten gedaan zal worden.


Het brouwsel wordt bewonderd


Moest ik vorig jaar het hele feestje nog leiden, dit jaar heeft Saskia gezegd, dat ze het liever allemaal zelf regelt en wij er niet bij hoeven te zijn. De dames hebben geen zin in de knutselwerkjes, die ik had besteld (een Halloween hoofdband, een Halloween armband en een Halloween boekenlegger maken), dus die geef ik mee aan ze om thuis te doen.








Te horen aan het lawaai beneden hebben ze grote lol en op een gegeven moment creeren ze zoveel "mist" in de kamer, dat het brandalarm afgaat. Het alarmbedrijf belt en zegt me, dat ik hen had moeten verwittigen, dat we een mist machine gingen gebruiken. Wist ik veel, we gebruiken dat ding anders alleen buiten op Halloween avond!

Er wordt karaoke gespeeld met de Halloween liedjes, die Rick aan heeft staan, zoals Purple People Eater en Monster Mash.

Verder wordt er gedanst en spelen de kinderen "Murder in the dark".

Zo af en toe komt er een groepje naar boven om meer punch te drinken of een cupcake te eten. Grappig is Kaylee, een nieuw meisje in Saskia's klas. Zij heeft een aantal jaren geleden in Nederland gewoond en doet erg haar best Nederlands met mij te praten. Tabatha en Aoife zeggen, dat ze twee Nederlandse woorden kennen: "Hoi" en "Dag". Als ik tegen Tabatha zeg, dat ze de "g" erg goed uitspreekt, vertelt Kaylee, dat haar ouders dat zelfs na vier jaar Nederland nog niet konden.

Net als de dames zijn begonnen met film kijken is het alweer zes uur en wordt iedereen opgehaald. Julia en Madison blijven film kijken en later wordt Tabatha teruggebracht. Uiteindelijk blijven Tabatha en Julia logeren en de Sims 2 spelen op de computer. Hoewel heel anders dan vorig jaar kunnen we zeker terugkijken op een geslaagde Halloween Party!

0 reacties: