Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 25, 2007

Druilerig

Als het dan gaat regenen blijft het kennelijk ook even. We staan in ieder geval weer met een druilerige grijze herfstdag op. Het werkt niet bevorderlijk voor het opschieten en alweer is Saskia wat laat en rijd ik haar naar school in de regen.

Niet dat dat haar helpt er eerder te zijn, want er staat zo'n gigantische rij wachtende auto's! Ik zeg Saskia, dat ze voortaan gewoon gaat lopen, ze zal niet smelten!

Gelukkig heb ik personal training vanochtend, want ik heb toch wel weer meer last van mijn spieren met dit weer. Al sinds maandag heb ik een constante hoofdpijn, wat me doodmoe maakt.

Mary Ellen is ziek en weet nog niet, of ze wel met Marceleus wil werken vandaag. Marceleus is laat, want hij werd door de politie gestopt en heeft een bon gekregen. Dat vermeld ik hier, omdat je voor zijn overtreding in Nederland niet eens een regel hebt.

Hij stopte niet tenminste drie secondes voor hij door een rood licht rechts af sloeg. Ik ken meerdere mensen, die hiervoor een boete hebben gekregen, dus stop in de VS altijd eerst duidelijk, voor je door rood rechtsaf gaat!

Het wordt weer een intensieve training en ik voel me er goed bij. Marceleus zegt, dat hij al flinke verbetering ziet en ik merk, dat hij me steeds moeilijkere combinatie oefeningen geeft. Mooi!

Ondanks de regen komt Kirsten om half elf om te gaan lopen. Zij heeft niet eens een regenjas aan en na anderhalf uur lopen is ze doorweekt. Brr, want opeens is het maar 13 graden, een hele verandering na de 30 graden van maandag!

Ook Cosmo is helemaal kleddernat en ziet er als een dun scharminkel uit opeens. Hij vindt deze temperatuur duidelijk wel lekker, want hij is veel energieker, dan met het warme weer!

Eigenlijk zouden we vanmiddag weer gaan golfen, maar na een email uitwisseling met Sylvia en Lilian bel ik het af. Het is donker en nat en over een modderige golfbaan lopen lokt ons geen van allen. Hopelijk is het volgende week weer mooi weer, want ik zou graag nog eens spelen (al is het alleen maar om dat vervelende mannetje te laten zien, dat we ons niet laten wegjagen).

Na bij Safeway spullen gehaald te hebben, zodat Saskia morgen koekjes kan bakken voor haar "bake sale", trakteer ik mezelf op lunch van Starbucks. En een warme Chai Tea latte gaat er ook goed in met deze kou!

Een regenachtige middag thuis is ook weleens goed, want met het mooie weer ben ik niet aan het bewerken van mijn Aruba foto's toegekomen. Dat doe ik de hele middag en zet ze online. De onderwater foto's komen nog, daar ben ik nu aan begonnen.

Hier wil ik dus eigenlijk nu zijn, dus klik op de foto voor meer tropische foto's

De kinderen komen thuis uit school en Katja is in de wolken! Ze heeft net haar SAT scores terug gekregen en ze heeft die van de lente met maar liefst meer dan 150 punten verbeterd!!! Dit betekent, dat ze nu een score heeft, die op een lijn zit met de scholen, waar ze het liefst naar toe wil. Natuurlijk geeft dit haar zelfvertrouwen (en onze trots!) een grote lift naar boven!

De rest van de middag help ik haar met haar essays voor de verschillende colleges. De ene wil 400 woorden, de ander maar 200 en voor de derde moeten het er meer dan 600 zijn. Om gek van te worden! Begrijpelijk is, dat ze al de aanmeldingen achter de rug wil hebben, maar eerlijk gezegd duizelt het me een beetje. Mijn Engels is (erg) goed, maar ik ben moe van de pijn en concentreren is moeilijk.

Toch rollen er, volgens mij, heel goede opstellen uit. Katja vindt een citaat van Jimmy Carter, dat goed bij haar past: "We become not a melting pot but a beautiful mosaic. Different people, different beliefs, different yearnings, different hopes, different dreams." Daar begint ze haar opstel mee en gaat dan verder over hoe haar Nederlands-Amerikaans zijn haar gemaakt heeft tot wie ze nu is.

Rick belt: hij heeft iets te vieren. Hij heeft een grote deal eindelijk voor elkaar gekregen en krijgt daar van iedereen veel complimenten over. Dit heeft een paar jaar geduurd en hij heeft er alles op alles gezet, dus ik ben heel trots op hem!

Bovendien gaat het met Microsoft, ondanks alle negativiteit in de media over de economie hier, bijzonder goed. En dus wil Rick graag met mij uit eten. Het is rotweer, hij weet, dat ik me daar niet lekker bij voel en we hebben iets te vieren. Natuurlijk hoor je mij niet klagen!

We kunnen nog een reservering krijgen bij het heel populaire Bazin's on Church Street hier in Vienna. Het wordt een heerlijk etentje! Dit is de derde keer, dat we er eten en ook anderen, die wij kennen, zijn hier met plezier geweest.

Het wordt absoluut geen teleurstelling! We krijgen een tafeltje bij het raam met goed overzicht over het restaurant. Als voorafje bestellen we een crab en garnalen remoulade met brioche toast. Ik ben nog bang, dat er teveel mayonnaise bij zal zitten, maar het is vrijwel alleen vis, om je vingers bij af te likken!

Voor het hoofdgerecht moet ik mezelf ervan weerhouden alweer de tonijn te bestellen. In plaats daarvan neem ik de filet mignon. Het is alweer even geleden, dat ik biefstuk at. Die komt met een roomsausje en een wijnsaus eroverheen, maar geen van beiden overweldigend van smaak. De biefstuk is zo mals, dat ik hem met mijn vork had kunnen snijden! Ook Ricks lamsbout vindt hij super!

En dan komt het dessert menu. Daarvan kiezen we de hazelnoot repen en hebben daar helemaal geen spijt van! Ik heb zelfs in lange tijd niet zo'n lekker dessert geproefd (ik ben niet zo'n zoetekauw)!

Ook de bediening is perfekt, dus ik geef Bazin's On Church een grote tien! Dit is een restaurant, dat de gemiddelde toerist niet zal bezoeken, maar als je in het gebied rond Washington bent is dit een aanrader. De prijzen zijn ook helemaal niet exorbitant, $25 voor een hoofdgerecht.

15 reacties:

Anoniem zei

Oei, die regel kende ik niet. Ik laat meestal mijn auto langzaam doorrollen totdat ik rechtsaf kan. Zal nu beter opletten.
Gefeliciteerd met Katja's SAT score! Altijd spannend. Succes met de toelatings-essays!
Mijn senior-zoon heeft zaterdag zijn ACT's en ik ben daar geloof ik nerveuzer onder dan hem.

Anoniem zei

vertel er ook maar bij dat je ook voor elk STOP bord wat je tegen komt ook overduidelijk moet stoppen want ook daar letten ze heel erg op.
Jolanda Flemington NJ

Anoniem zei

Ik vind het zo af en toe ook erg verwarrend. In veel andere staten vroeg ik mij af of je daar wel rechts door rood mocht.

Wat geod va Katja zeg! Zal wel een hele opluchting zijn.

gr petra

saskia zei

In California mag je ook door rood als je rechts gaat.

Proficiat met SATs van Katja. Ik hoop dat ze dan ook naar een van haar colleges naar keuze kan gaan. Persoonlijk zou ik haar aanraden een van de kleinere te kiezen. Van al de mensen die ik ken en als ik hun kennis vergelijk (mensen die officieel hetzelfde hebben gestudeerd), hebben de mensen op een kleiner college precies er veel meer van begrepen en of geleerd.

saskia zei

Ook fijn te horen dat Rick zo een succes op het werk heeft gehad.

Ookal ben ik geen Windows gebruiker en verkies ik vaak freeware over betalende software (waarschijnlijk de enige linux bezoeker in je stats).

Anoniem zei

Je boft toch maar met zo'n grote restaurantkeuze in de buurt.
Wij hebben vanavond ook wat te vieren, mijn man heeft ook een deal(tje) afgesloten. we zijn al 2 dagen aan het denken waar we eens zullen eten, ZW Drenthe heeft niet zo veel te bieden. Ik denk dat het Groningen gaat worden.
Goed weekend!!

Anoniem zei

Wat fijn dat het zo lekker ging met Katja en Rick. Gefeliciteerd en geniet er van.
Hester

Nel zei

Wat een fijn nieuws allemaal, proficiat.
Voor een hoofdgerecht maar 25 $ is niet veel als je het dan ook nog eens omrekent in euro's zijn wij hier dikwijls meer kwijt (in een beetje restaurant dan)

Het was weer een heel gezellig blog, elke dag weer iets leuks om te lezen. Fijn weekend en duimen dat de regen weer een poosje wegblijft.

Anoniem zei

Hallo Petra,

Al jaren lees ik met veel plezier jouw blogjes over je dagelijks leven. Ooit ben ik door het Alles Amerikaforum op je log terecht gekomen.
Je schrijft geweldig en ik lees het dan ook met heel veel plezier.
Ik heb al wel eens een reactie achtergelaten, maar ik weet (uit eigen ervaring en omdat je er om gevraagd hebt) dat het fijn is als mensen een berichtje achterlaten.

Ik zat vandaag de foto's van Aruba te bekijken en het viel mij op dat ik vind dat Rick heel erg lijkt op Herman van Veen.....

Ga vooral zo door met schrijven en ik zal doorgaan met het lezen ervan.

Groetjes Yvette

Annemiek zei

Proficiat aan Katja en aan Rick!
Leuk om met zo'n druilerig weer nog een naar tropische foto's te kijken!

ilse zei

Jullie hadden zeker iets te vier, zowel voor Katja als voor je man.
Tof zo'n lekker restaurant vlakbij. Geniet van het weekend.

Anoniem zei

Wat ontzettend goed van Katja! Gefeliciteerd!!
Eindelijk dan de lang verwachte regen...hoera!
Je dag van gister (eergister) was ook weer heerlijk. Lekker genieten van de natuur. Bull Run...ik dacht al...stieren? Flauw hè?

Anoniem zei

Goh, ik wist niets van die 3 seconden regel. Staat ook niks van in de regels hier, die heb ik anderhalf jaar geleden nog van buiten moeten leren. Van alle stopborden word ik ook gek, ik stop echt niet bij alle borden, maar kijk natuurlijk wel goed uit.

Goed van Katja zeg!
Alvast een fijn weekend!
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Dat je echt even moet tellen bij een stopbord, dat wist ik. Maar bij rood rechtsaf slaan is ook nieuw! Weer wat geleerd!

Heerlijk, die tropische foto's. Geeft even een lekker vakantiegevoel.

Rick, gefeliciteerd met je prestatie!

Dizzymisslizzy zei

Nou ja zeg! Hebben we soms geruild met het weer? Afgelopen maandag was het bij ons zoals bij jullie vandaag. En vandaag was het bij ons juist hartstikke mooi weer en een stralend blauwe lucht.
Jammer dat je niet kon gaan golfen. Ik kan me voorstellen dat je dat mannetje graag nog een paar modderspetters om zijn oren had geslagen.