Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 11, 2007

Laatste golfles

Brrr, zeg, is dat even schrikken als ik de achterdeur open! De wind blaast me koud tegemoet en zelfs in lange broeken en lange mouwen heb ik het koud. Maar ja, het is ook even vijftien graden kouder dan gisteren!

Als het achttien graden is geworden vandaag is het veel, nogal een omschakeling na de dertig graden van gistermiddag! Onze porieen moeten weer even aan het koelere weer wennen en dan zal ook deze temperatuur heel aangenaam voelen.

Cosmo snottert nog wat, maar lijkt ietsje beter, dan gisteren. We lopen de heuvels op en rennen ze af. Ergens heeft dit herfstweer ook wel wat, het hoort meer bij het seizoen. En voor Cosmo is het lekker, want met het zomerse weer heeft hij het echt warm.

Het halve uur met Marceleus vliegt voorbij! Hij zegt dat ook. Geen wonder, want de ene uitdaging na de ander volgt zich op! Ik merk, dat vooral mijn balans al heel erg aan het verbeteren is! Eerst moest ik toch altijd even mijn voet neerzetten bij oefeningen op een been en nu vrijwel niet meer!

Marceleus vertelt, dat hij regelmatig extra cursussen moet volgen om zijn accreditatie te behouden. Nu gaat hij begin november, omdat hij mij als klant heeft, daarvoor een cursus over fibromyalgie volgen. Hij hoopt dan nog beter te begrijpen, wat de aandoening precies is en welke oefeningen er het beste voor zijn. Fantastisch vind ik dat!


Onze dogwoods zijn zeer in trek bij de eekhoorntjes!

Thuis spring ik de douche in en rij daarna naar de nagelsalon. Mijn nagels zijn veel te lang! Ik kies een leuk zalmkleurig kleurtje uit, wat oranje-achtig voor Halloween. Phuong werkt snel, ik lees in mijn Floortje Dessing boek en een uurtje later sta ik met keurige nageltjes weer buiten.

De nagelsalon is naast Starbucks en ik kan het niet laten. Het weer is koel genoeg voor een Chai Tea Latte en hun gerookte kalkoen met artisjokken sandwich lacht me ook weer toe. Die is om je vingers bij af te likken!

En dan is het alweer tijd voor de laatste golfles van dit seizoen! Scott legt ons een uurlang de (toch wel heel gecompliceerde!) regels van het spel uit met behulp van een poster van een golfbaan.

Ook vertelt hij welke stokken we het beste kunnen kopen, zouden we dat willen. Omdat Karin en ik langer zijn, dan de gemiddelde Amerikaanse vrouw (die zo'n 1,64 meter is), raadt hij voor ons stokken voor mannelijke senioren aan. Die zijn lichter, dat de gewone stokken voor mannen. Het zal nog wel even duren, voor ik die stap neem, voorlopig is een tas huren voor $5 per golfspel prima.

Na de les nemen we nog een paar mandjes met ballen en slaan die weg. Het gaat vandaag absoluut niet goed! Maar ik denk, dat dat ook komt, omdat mijn spieren toch wel flink vermoeid zijn van alle inspanningen van vanmorgen.

Voor een fotografie spelletje moet ik een foto nemen van een straatbord met een dierennaam erop. En het mag geen vogel of vis zijn. Oef, als ik dan zo nadenk bedenk ik me, dat de meeste straatnamen hier boomnamen zijn: Elm Street, Maple Avenue, Oak Street etc. Of ze benoemen waar de straat is: Main Street, Center Street, Park Street.

Dan bedenk ik me, dat de hoofdweg door Vienna mijlen verderop in "Ox Road" verandert. Het is ook nog eens een mooie weg, dus na de golfles sla ik rechts in plaats van links af.

Eerst kom ik door Old Town Fairfax, een oud Burgeroorlog plaatsje met twee kanonnen uit die tijd, die naar het noorden gericht staan, een herinnering, dat wij hier in het zuiden wonen. Hier zijn een aantal leuke winkeltjes en restaurantjes. Ik zou er vaker heengaan, maar het is heel moeilijk een parkeerplaats te vinden.

Even later kom ik langs George Mason University. Hier gaat Katja zich ook voor aanmelden, tot mijn grote verbazing. Nu het eenmaal zo ver is, veranderen haar standpunten nogal. Ze wilde nooit zo dicht bij huis gaan studeren, absoluut niet! Maar nu heeft ze met een vriendin de campus gezien en is het opeens toch een mogelijkheid.

Inmiddels is de naam van route 123 veranderd in "Ox Road" en ik zoek een rustig straatje om een foto te nemen, want het is een super drukke weg. Opeens zie ik aan mijn rechterkant een pittoresk oud kerkje met oude graven er omheen.

Omdat ik iets met oude kerkjes en oude graven heb, stop ik. Dit kerkje blijkt een hele geschiedenis te hebben. Zo heeft Clara Barton hier vele gewonde Burgeroorlog soldaten verpleegd! Zo vind je nog eens wat!


Het oude kerkje (net geverfd)

Na een paar foto's vind ik een rustig straatje voor de Ox Road foto en ga dan weer huiswaarts. Dit is zulk (voor)stedelijk gebied, maar er liggen heel wat interessante pareltjes tussen de strip malls!


Een deel van het oude gerechtshof in Fairfax

Katja wacht me helemaal blij op, ze is uitgenodigd om lid te worden van de National Honor Society. Als je GPA hoger is dan 3.5 krijg je zo'n uitnodiging en natuurlijk is haar eerste gedachte, dat dit goed zal staan op haar college aanmeldingen. Op 14 november is de toelatingsceremonie, waar ik natuurlijk heen zal gaan.

De rest van de middag zitten Katja en ik over de computer gebogen om de zeven bladzijden lange college aanmeldingsformulieren in te vullen. Ze heeft haar opstel klaar. Het moet gaan over iets, dat belangrijk is in haar leven. Ze heeft hiervoor haar Nederlands-Amerikaans zijn gekozen. Het is een leuk epistel geworden, waar onder anderen Sinterklaas in voorkomt.

Vandaag meldt Katja zich vervroegd aan (Early Action) bij James Madison University, Christopher Newport University en George Mason University. Het makkelijke is, dat alle scholen hetzelfde aanmeldingsformulier gebruiken, zodat je niet telkens dezelfde informatie hoeft in te typen.

En nu ben ik moe en ga bank hangen met een wijntje en de tv! Buiten huilt de wind nog om het huis, het doet me opeens aan de herfstavonden in Nederland denken. Wel gezellig, voor een keer!

PS: Tot slot nog iets leuks. Het lukt mij wel haar beide kanten op te laten dansen, maar meestal danst ze met de klok mee!

15 reacties:

Anoniem zei

Je mag nog van geluk spreken dat et droog was. Hier regende het de gehele dag pijpestelen.. Ik heb de openhaard inmiddel opgestookt...Hier geen 18 graden vrees ik..

gr petra

Jasmino zei

Jonge, 7 pagina's van aanmelding.... Ze moeten er wel iets voor over hebben, zeg. Maar goed ook eigenlijk, dan wordt de keuze in elk geval weloverwogen gemaakt. Dat mis ik hier in NL nog wel eens. Veel succes met de aanmeldingen!

De dame danst bij mij alleen maar met de klok mee, ik krijg haar niet omgedraaid...... Grappig zeg!

Anoniem zei

Het is toch een hele ervaring hoor dat aanmelden voor een universiteit.

Wbt de dansende dame, volgens mij is dat gewoon nepperij?? Ze danst bij mij gewoon allebei de kanten op en dat wordt door het programma zo gedaan. Daar hoef ik niets voor te doen.

Anoniem zei

Zou het nepperij zijn? Ik vraag het me af, want Jacqueline ziet hem alleen maar met de klok mee. Ik zie beide kanten op en zelfs dat helemaal niet draait en alleen met haar been van links naar rechts en terug gaat!!!

Corry zei

Amsterdam heeft lekker weer gehad. Vanochtend al vroeg boodschappen gedaan en het is gewoon warm buiten.

Zou grappig zijn als Saskia zo dichtbij gaat studeren.

Bij mij danst de dame het MEEST met de klok mee misschien omdat ik linkshandig ben?

kastelke zei

Bedankt nog voor de uitleg over die aanmeldingen bij de colleges!

Petra, heel regelmatig maak ik mij de bedenking dat het bij jullie inderdaad nooit saai is. Altijd is er wel iets te doen. Ofwel met je kapoen van een hond, ofwel met je drie zeer verschillende maar prachtige kinderen, ofwel met je vrienden, familie, of jij en je man... En vooral: je kan er ook zo boeiend over schrijven. Dit is echt mijn lievelingsblog!

Annemiek zei

Bij mij danst ze alleen maar met de klok mee :)
Leuk dat Katja nu ook open is voor andere universiteiten nu ze het gezien heeft. Wat een gedoe he.

Anoniem zei

Fijn dat het met Cosmo beter gaat.
Wat is Marcelleus toch een kanjer! Gaat hij een cursus doen om jou beter te kunnen helpen. Echt geweldig.
Alweer een stap verder voor Katja....de voor-inschrijving.

Brr, het is echt een stuk koeler!

Anoniem zei

Jammer dat het ismooie weer voorbij!
Wat een gedoe zeg, die aanmeldingen. Maar ook wel weer interessant. En leuk dat Katja misschien toch in de buurt wil blijven.
Gelukkig gaat het weer beter met Cosmo en heeft hij niets ernstigs.

Nel zei

Valt behoorlijk tegen als je zulk mooi weer gewend bent, zeker zoals het bij jullie heel lang is geweest.

Wat een tijd kost dat zeg, die inschrijvingen. Maar misschien heeft het een goed resultaat en blijft ze lekker dichtbij. Afwachten maar, de beslissing moet ze zelf nemen en ooit moet je ze een keer loslaten, ook al is dat niet het gemakkelijkste in je leven.

Ook danst de dame bij mij alleen maar met de klok mee, hoe doe je dat nou toch de andere kant heen ?

Anoniem zei

Heel even zag ik de dame met de klok mee draaien, maar voor de rest gaat ze tegen de klok in. Het lukt me nu niet meer om haar de andere kant op te dansen. Leuk!

Anoniem zei

Ik kan de dame wel naar beide kanten laten dansen!! Je moet bij het hoofd klikken, althans zo lukt het mij!

Hier is de temperatuur ook niet erg hoog, maar het is windstil en dan toch heerlijk weer.

Fijn weekend!

Petra zei

@Sally en Wendy -- Volgens mij geen nep, hoor, want tegelijkertijd zagen Rick en ik haar de andere kant op dansen!

@Elke -- Goh, wat lief, dat je dat schrijft! Dank je wel voor het compliment, dat doet me heel veel goed!

Anoniem zei

Jammer dat het mooie weer voorbij is. Bij mij danst ze ook alleen met de klok mee.

Spannend voor Katja, ik ben benieuwd welke beslissing ze neemt.

Kristel Holsbeek zei

Ik ben echt benieuwd welke richting Katja gaat uitgaan want het is toch allemaal zo simpel niet hé;-)
Hier giet het pijpenstelen al drie dagen;-((