Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 29, 2007

Saskia's Halloween Party

Een week geleden liepen we nog te zweten met dertig graden warmte en vanochtend worden we wakker met rijp op het gras! De eerste nachtvorst is ook hier een feit. Het blijft me verbazen, die enorme temperatuurverschillen hier!

Op zaterdag heb ik met Mary Ellen afgesproken om vanochtend te gaan lopen. Maar dat moet dan wel meteen om half negen, nadat zij haar jongste op school heeft afgezet. Als ze er om kwart voor negen dus nog niet is, maak ik mezelf en Cosmo klaar en ga naar Mary Ellens huis. Lopen zal ik toch, met of zonder haar.


Cosmo en ik, workout buddies!

Ze blijkt nog steeds ziek te zijn en wat langzaam vooruit te komen vanochtend. Ze kan ook sowieso niet met mij gaan lopen, want ze heeft een doktersafspraak. Hopelijk geeft die haar iets, waardoor ze over haar sinus problemen heenkomt.

Vastbesloten om in de korte tijd, die ik heb om te sporten, het meest eruit te halen, begin ik aan een interval. Drie minuten hardlopen, drie minuten snel wandelen is het recept. Het vriest nog, dus voor het eerst dit seizoen loop ik met handschoenen en een winterjas.

Die worden echter al gauw te warm en ik heb echt het gevoel lekker te lopen. Ook Cosmo doet het met dit koele weer goed. De herfstkleuren worden hier steeds feller en ik probeer ze allemaal in me op te nemen. Al te snel zullen deze bomen kaal zijn.

Na een snelle douche race ik naar Fair Lakes en kom een paar minuten te laat bij de hondentraining aan. Gelukkig ben ik niet de enige late en we hebben een gezellig uurtje. Cosmo is erg aan het "puberen" en de trainster zegt, dat ik nu vooral moet laten zien, dat ik de baas ben. Daar werk ik dan ook hard aan!

Hij wil tegenwoordig vooral niet voor me gaan liggen. Carol legt uit, dat dat komt, omdat dat een onderdanige positie is. En hij is mij aan het uitproberen. Ook begint hij vaak tijdens het hardlopen op zijn riem te kauwen. Daar erger ik me mateloos aan (grappig toch, dat je je zelfs aan zo'n schattig dier kunt ergeren). Van Carol moet ik hem dan een "time out" geven, waarbij hij moet liggen en ik hem negeer. We gaan het proberen.

Zo blijft deze training erg goed. Tijdens het uur daar gedraagt Cosmo zich voorbeeldig, net als een kind op school, zeg maar. Maar thuis komen de maniertjes tevoorschijn en dan is het fijn om een expert om raad te kunnen vragen. En dat Carol een goede trainster is, daar ben ik van overtuigd, ze heeft ook vele jaren ervaring.


Moe getraind, maar oh zo blij met zijn nieuwe bal (die hij perfekt uit de lucht vangt!)

Op de terugweg rijd ik langs Michael's om wat Halloween knutseltjes voor Saskia's feestje vanmiddag te kopen. En bij Safeway haal ik Halloween cupcakes en koekjes en Bugles en Sprite als drinken.

Na Cosmo thuis afgezet te hebben ga ik verder om een ballonnenboeket, bordjes, servetten en bekertjes bij Party Mania te halen. Even snel tussendoor eet ik lunch bij Whole Foods, want het is al bijna half twee en ik verga.

Omdat Saskia's verjaardagsfeestje vaak wat "tussendoor" gevierd wordt vanwege het drukke Kerstseizoen is het een beetje traditie geworden ook een Halloween feestje voor haar te organiseren. Dit jaar echter hebben we zoveel gaande, dat een tijd daarvoor moeilijk te vinden was.

De enige goede middag was vanmiddag. De lagere school krijgt hier op maandag vroeg vrij. Dus hebben de kinderen tijd om hun huiswerk te maken voor het feest.

Saskia en ik versieren de basement: een groot "spinnenweb" met enorme spin, een monster boven de deur, twaalf oranje en zwarte ballonnen, doodshoofdjes, een slinger en "black lights" (weet niet, wat die in het Nederlands zijn, ze doen wit in kleding oplichten). Als Rick thuiskomt zet hij Halloween muziek aan en een mist machine. Dan kan het feest beginnen!


Een voor een komen de meisjes binnen druppelen. Saskia is weer Sneeuwwitje en Laura komt als Betty Crocker, Madison als pirate en Mary Kate als popcorn. Emily draagt weer Saskia's heksenkostuum en ook Kaylee is een heks. Samira herken ik niet eens, want die draagt een trollen masker. Aoife is een duiveltje en Tabatha had helaas geen tijd om haar kostuum op te halen.


Het hele groepje

Als eerste begint iedereen aan het maken van broches met spelden en kralen. Ik heb daarvoor patroontjes afgedrukt van het internet. Sommigen maken een broche, anderen wel drie. De rest gaat "ghost in the graveyard" spelen. Ze vermaken zich prima!


Geconcentreerd bezig met kralen


Rick heeft de film "The Corpse Bride" meegenomen en die wordt gekeken. We bestellen pizza van Papa John's en daaruit snijden de meisjes met koekvormpjes allerlei Halloween figuren.


Pizza eten

Voor we het weten zijn de drie uur voorbij en worden de meisjes weer keurig opgehaald. Saskia gaat aan haar huiswerk en Rick en ik (maar vooral de eerste, want mijn hoofdpijn slaat weer toe, toch maar goed, dat er morgen een massage komt!) aan het opruimen.

Ieder jaar vraag ik me af, of ze er volgend jaar te oud voor zal zijn, dus ik heb toch weer genoten van de heerlijke kinderlijkheid, die nog van deze meisjes afstraalt. Er wordt niet (zoveel) meer met poppen gespeeld, maar ze zijn nog wel helemaal kind. En daar hoort ook bij, dat Saskia niet alleen de basement in durft om op te ruimen.

Nog twee nachtjes slapen en dan is het "The Real Thing"!

12 reacties:

Anoniem zei

Wat een leuke traditie is het toch dat Halloween.
Die meiden doen het vast nog een jaartje!!!

Anoniem zei

Natuurlijk erger je je ook wel eens aan je lieve hond. Het is net zo met kinderen, toch?!

Leuk, zo'n Halloween feest. Gelukkig voelt Saskia zich er nog steeds niet te oud voor!

Carola zei

Wat een leuk feestje. Ook de versieringen vind ik erg leuk, alleen die spinnen hoeven van mij niet zo.
PS Black light is in het Nederlands ook gewoon black light.

Annemiek zei

Leuk feestje. Leuk dat ze zo aan knutselen doen. Dat mis ik hier nu wel, dat deden ze alleen toen ze kleiner waren.

ilse zei

Wat een verschil jullie feestjes met die van ons.. Wij moeten onze kleine gasten nog echt zelf entertainen of ze breken de boel echt wel af op zo'n feestjes; Bij jou zijn ze al zo zelfstandig. Ik kijk er naar uit.

Anoniem zei

Het zag er behoorlijk eng uit allemaal, kan me voorstellen dat Saskia niet alleen naar beneden durfde te gaan.

Anoniem zei

Gezellig zo'n Halloweenfeestje! Volgned jaar middle school (toch?) misschien voelen ze zich dan wel te oud hiervoor, dus groot gelijk dat je er nog lekker van geniet dat ze nog zo kinds zijn.
Groetjes, Manon

Corry zei

Hallo Petra, wat ik geniet ik toch telkens weer van de "inkijk" in jullie leven. Het verveeld me nooit en als ik zoals nu extreem druk ben met werken ga ik met plezier zitten voor een paar dagen van "pottenkijken". Mijn grote dank hiervoor.

Corry

Anoniem zei

Wat zien ze er allemaal mooi uit! Super dat je het feestje er toch nog 'even' kon plannen.

Haha, ik zie een poes op de drive-way bij de auto....

Becs zei

Wat een leuk feestej moet dat geweest zijn! Het ziet er allemaal reuze gezellig uit! Ik heb ook genoten van ons feestje afgelopen weekend en kan niet wachten tot morgen!

Hilde zei

Ja, die feestjes zien er rustig uit... Met onze twee rakkers en hun vriendjes is dit heeeeeel anders. Dit is ook de reden waarom wij het bijna altijd buitenshuis doen. Dan kunnen ze lekker sportief zijn (skates, springkastelen, bowlen enz) en erop los ravotten... Heel wat anders dan die rustige meisjes bij jullie ;-)

Groetjes,

Anoniem zei

Wat een leuk feestje, de meisjes zijn mooi verkleed. Veel plezier morgen!!