Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 21, 2008

Gezellig samenzijn

Kennelijk verwerkt Saskia wel een of ander virusje, want ze heeft vanochtend nog steeds wat last van haar ingewanden. Ik houd haar nog maar een dagje thuis van school.

Tijdens de core training werken we enorm aan onze buikspieren. De mijne trillen helemaal na afloop en dat wil wat zeggen! Het is buiten weer ijskoud, dus ik doe er nog een half uurtje elliptische machine achteraan. Ik realiseer me, dat het alweer bijna het einde van de maand is, dus boek voor volgende week de gratis personal training, die bij het lidmaatschap hoort. Dat is te waardevol om er geen gebruik van te maken (ik denk, dat het gros van de mensen dat dus niet doet!).

Bij Giant haal ik melk en mijn favoriete yoghurtjes en zoek ook weer wat om in de schoenen van de kinderen te doen. Die mogen ze iedere zaterdagavond zetten, maar ik vind het best moeilijk iets kleins te vinden om erin te doen. Uiteindelijk koopt deze "Sint" wat felgekleurde nagellak voor de meisjes en een doosje met "moppen" voor Kai.

Bij Amphora haal ik vervolgens Ricks cake op. Die ziet er werkelijk uit om zo aan te vallen. Later blijkt hij ook inderdaad zeer naar meer te smaken, maar goed, dat we niet zo vaak cake kopen, daar!

Saskia voelt zich inmiddels wat beter en heeft een non-fictie boek nodig voor Engels. Ik heb geen idee, wat een goede keuze is voor een zevende klasser, dus ik plaats die vraag op Facebook. Een heel aantal van mijn "friends" heeft kinderen in diezelfde leeftijdsgroep en er komen, terwijl ik Cosmo uitlaat, heel wat reacties! Toch handig, dat Facebook!

Bij Barnes and Noble gaan we op zoek naar een paar van de aangeraden titels, maar die kunnen Saskia toch niet echt bekoren. Of het onderwerp trekt haar niet, of het boek is te dik.

Het is belangrijk, dat ze zelf iets uitkiest, want ze is niet dol op lezen. Een boek moet haar dus wel een beetje aanspreken. Uiteindelijk valt haar keuze op "Yes Man", een boek, dat verfilmd wordt met Jim Carrey in de hoofdrol, zo blijkt. Het heeft bijna 300 bladzijden en moet voor 8 december uit. Dat gaat hopelijk lukken.

Katja slaapt letterlijk een gat in de dag en staat pas om kwart voor drie op! Die moet duidelijk even bijtanken van het harde studeren van de afgelopen week.

Met zijn allen gaan we Ricks officiele verjaarsdiner eten bij Rustico in Alexandria. We moeten even wachten op een tafeltje en Rick doet zich tegoed aan enkele van de meer dan 300 biersoorten, die ze hier hebben!!! Katja heeft beloofd terug te rijden, zodat Rick kan genieten. Hij is een enorme bierliefhebber.

Het wordt een gezellige maaltijd als volledig gezin. Het eten is lekker, de bediening goed en de prijzen redelijk. Ik geniet volop van het gesprek. Iedereen stelt Katja op de hoogte van zijn of haar reilen en zeilen de afgelopen weken en we krijgen natuurlijk ook heel wat verhalen van haar te horen.

Bekwaam rijdt Katja na afloop naar huis. Daar wacht een heel groepje vrienden haar al op. We krijgen grote hugs van Leah en Raffi en dan gaan ze de basement in voor een film. Heerlijk om ze weer (even) hier te hebben!

9 reacties:

Anoniem zei

Kijk, dat klinkt weer heel gezellig. Met z'n allen uit eten, lekker bij elkaar zijn, schoen zetten. Nog een heel prettig weekend verder!

Anoniem zei

Klinkt erg lekker, vooral die taart mmmm
gelukkig verkopen ze hier in de winkels alleen mierzoete felgekleurde taarten die alleen naar suiker smaken ;-) Zelfs voor mij veel te zoet.

Prettig weekend !

Anja zei

Gezellig om met hele gezin uit te gaan eten en bij te praten.

Ik vind het ook heerlijk om de kinderen thuis te hebben. Helaas gebeurt dit maar 2 maal per jaar.

Hopelijk knapt Saskia snel op!

Anoniem zei

Ja fijn he je hele gezin weer (ouderwets) bij elkaar te hebben.
Nog een fijn weekend samen.

Anoniem zei

He, mijn eerdere geschreven reactie verschijnt niet?

In elk geval leuk om zo gezellig met je gezin weer samen te zijn. Geniet nog maar lekker van het weekend.

Jasmino zei

Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om je hele gezin compleet te hebben, vooral als ze langzaam uitvliegen uit het nest. Het klinkt in elk geval als een heel gezellige dag.

En heel veel succes met je fybromyalgie-pijnen, Petra. Ik kan je niet helpen met advies of tips, maar wil je wel even een hart onder de riem steken.

Anoniem zei

Petra, je schreef dat je weer een aantal van je favoriete yogurts hebt gehaald. Laatst had je ook iets geschreven over Griekse yogurt, dat die veel lekkerder zou zijn dan de Amerikaanse yogurt.

Wij hebben (door jou) vorige week ook eens Griekse (plain) yogurt gehaald, ondanks wij de Amerikaanse (plain) yogurt toch best wel lekker vinden smaken en je had gelijk: Dit (de Griekse yogurt) is echt onzettend lekker en is nu ons favoriete yogurt geworden. Alleen jammer dat de bekertjes Griekse yogurt zo ontzettend klein zijn in vegelijking met die grote 'emmers' Amerikaanse yogurt. Wij eten nogal was, dus zelfs zo'n mega 'emmer' yogurt is vaak in 1 of 2 dagen helemaal leeg gegeten! LOL!

Nu ik toch bezig ben: heb je je verwarmde fleece vest al binnen? Zo ja, helpt het? :-)

Anoniem zei

Gezellig om Rick's verjaardag met het complete gezin te vieren!

300 pagina's lezen voor 8 december is nogal wat voor iemand van Saskia's leeftijd. Nou maar hopen dat het boek leuk genoeg is voor haar, om dit voor elkaar te krijgen.

Petra zei

@Martin -- Ja, het vest is besteld, ik ben benieuwd!!