Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 03, 2008

Teacher Work Day

Dit weekend is voor de scholen een vier daags weekend. Vandaag zijn de scholen gesloten voor een "teacher work day", zodat de leerkrachten de rapporten kunnen samenstellen en vergaderen. Morgen is het natuurlijk verkiezingsdag en de scholen hier in Fairfax County worden als stembureaus gebruikt.

Kai en Saskia slapen dus lekker uit, maar Rick en ik staan vroeg op. Ik ben blij met het extra uur van gisteren, want nu voelt het niet zo vroeg en het is licht! Dat maakt opstaan toch een heel stuk makkelijker.

Na een uur core training haast ik me naar huis, douche en ga naar Spaans. Dit is de laatste les van dit kwartaal en ik schrijf me gelijk ook weer in voor het tweede gedeelte in januari. Ik vind echt, dat ik heel wat heb geleerd, en ik vind dat Senor Diaz heel goed les geeft.

Tijdens de les sms't Saskia me, dat ze zin in macaroni met kaas van Noodles & Company heeft. Ik heb inmiddels ook flinke trek en zin in hun pasta, dus ik schrijf terug, dat dat goed is.

Noodles is zo'n restaurant, waar je heen gaat, als je een slechte dag hebt. Het is er vrolijk en de pasta's zijn goedkoop en lekker. Ik bestel de Indonesian Peanut Sautee met kip. Stiekem zou ik ook graag macaroni met kaas willen, want die is verrukkelijk bij dit restaurant! Maar mijn gerecht is ook heerlijk, lekker pittig met veel groentes.

Na de lunch vertrekken Saskia en ik naar Tysons Corner. De mall is al helemaal voor de Kerst versierd! Gelukkig horen we nog geen Kerstmuziek, want dat zou me toch te gortig zijn!

Saskia heeft de afgelopen maanden hard gespaard en opgepast en nu genoeg geld bij elkaar om een paar Ugg laarzen te kopen. Helaas voor haar is de beige kleur, die ze graag wilde, nergens meer voorradig. Bij Nordstrom probeert ze grijze aan, maar vindt die kleur niet leuk. De keuze valt uiteindelijk op een paar lichtbruine bij Lord & Taylor.


Een trotse Saskia in Uggs

Zelf ben ik op zoek naar een lange broek. Ik heb de grootste moeite leuke, modieuze broeken te vinden, die lang genoeg zijn. De zaken in Tysons Corner, die "long length" of "tall" verkopen, zijn op een hand te tellen. Heel frustrerend!

Bij Dockers vind ik wel de simpele zwarte broek, waar ik naar zocht. Niets bijzonders, gewoon recht toe recht aan zwart. Saai, dus, maar aan te kleden met leuke topjes. Hij is in ieder geval lang genoeg.

Saskia kijkt bij Delia's, waar we $30 korting krijgen met een "frekwente shopper" kaart van $20 en $10, omdat Saskia een trui aan probeert, die ze niet eens leuk vindt. Rare promoties heeft deze zaak soms. Maar Saskia koopt een broek van $50 voor $20, dat is natuurlijk nooit weg.

Mijn kruistocht om een leuke broek te vinden zet zich voort. De Gap heeft niets, The Limited ook niet en de broeken van Express staan me helemaal niet goed.

Gelukkig zie ik dan Lucy. Dit is een zaak met sportieve kleding en ik vind er twee broeken. Een sportbroek, want die zijn ook altijd te kort voor mij, waardoor ik de halve dag met hoog water loop. En de andere is leuk voor de hele dag. Daarbij nog een paar topjes en dan is het meisje in mij toch weer tevreden.

Met een in haar nieuwe Uggs huppelende Saskia loop ik terug naar de auto. Haar mond staat niet stil, want er is van alles gaande in haar tienerleventje. Op de terugweg vallen Saskia zelfs de vlammende herfstkleuren op. De maples zijn felgeel en -rood. Het is bewolkt, maar de kleuren daardoor diep. Iedere fotograaf zal je vertellen, dat de kleuren met bewolkt weer intenser zijn. Ik probeer wat foto's door het autoraam te nemen, maar die brengen het geheel niet echt over.


Thuis kijk ik naar Life and Cooking op RTL Gemist. Michelle, die hier in 2006 logeerde, was daar zondag te gast om te spreken over hoe zij al op haar dertiende wist, dat ze homoseksueel is. Het is erg leuk om haar en haar vader (die ik vorig jaar heb ontmoet) en haar moeder en vriendin te zien. De laatste twee heb ik wel op foto's, maar nooit in persoon ontmoet. Heel bijzonder om hen zo op tv te zien!

Op deze vooravond van een heel spannende verkiezingsdag kijken we naar een speciale uitzending van Saturday Night Live. Even wat humor voor de serieuze dag morgen. Rick en ik hebben ons stembiljet al afgedrukt en weten beiden onze stemmen, dit keer allebei hetzelfde. Maar ook als dat niet zo is, zijn we net als dit paar.

Veel schrijf ik in dit blog niet over politiek. Ik houd niet van politieke discussies en het is over het algemeen ook niet mijn interesse. Maar deze presidentsverkiezingen vind ik wel heel belangrijk en ik heb me er ruimschoots in verdiept en nagedacht over wie voor mij de beste president zou zijn.

Om te proberen uit te leggen, hoe ik deze verkiezingen beleef, heb ik het stukje hieronder geschreven. Ik vind dit verreweg de spannendste verkiezingen, die ik heb meegemaakt. Vooral ook omdat de nieuwe president, ongeacht wie er morgen wint, te maken zal hebben met ongekende wereldwijde problemen.

Mijn stem staat vast, die gaat naar Obama en de andere Democraten op mijn stembiljet (ik ben helemaal voor Mark Warner en Gerry Connelly). Maar ik ben over het algemeen een "swing voter". M.a.w. ik stem niet a priori de ene of de andere partij.

Nu hebben wij "onafhankelijken" geluk in Virginia, want we hoeven onze affiniteit niet officieel te verklaren. We mogen dus in zowel de Democratische als de Republikeinse voorverkiezingen meedoen, maar niet in beiden. Ik heb dit jaar meegedaan in de Democratische voorverkiezingen en was daarbij een erge Hillary Clinton fan. Dat zij heeft verloren zit nog steeds niet lekker en daarin ben ik niet de enige.

Maar nu Obama de Democratische kandidaat is, met Biden als running mate en grote naam fans als Warren Buffett en Colin Powell, en McCain Palin als running mate heeft gekozen, die zo ongeveer staat voor het omgekeerde van alles, waar ik voor en tegen ben, is mijn keuze gemaakt.

Van harte? Nee. Aan de andere kant lijkt mij de eerste zwarte, jongere president van de VS wel spannend. Mijn beste vriendin is het helemaal niet met mij eens en engageert mij constant in eindeloze McCain loftuitingen. Ik kan niet wachten tot het 5 november is. Ik houd niet van politieke conversaties en vrijwel ieder telefoontje met haar gaat daarover en wel om mij te overtuigen, dat Obama de duivel is.

Maar goed, ik blijf ervan overtuigd, dat Obama de betere keuze is. En dan zie ik een reclamespotje van het McCain kamp: Zou je je kind toevertrouwen aan iemand, die nog nooit voor kinderen heeft gezorgd? Zou je een vliegtuig overleveren aan iemand, die nog nooit een vliegtuig heeft gevlogen? Ik moet toegeven, het doet me wat. Het maakt me onzeker.

Maar dan bedenk ik me: hoeveel landen heeft McCain bestuurd? Geeft zijn lange tijd in de senaat hem zoveel meer praktische kennis? Wat hebben zijn ervaringen in de Vietnam oorlog mentaal met hem gedaan, gezien de vele problemen, die veel Vietnam veteranen hebben? Ook allerlei onzekerheden, maar ik weet zeker, dat zo'n reclame anderen ernstig aan het denken zet.

Daarom denk ik, dat niemand nu kan voorspellen, wie de president zal zijn op 5 november. Ik hoop, dat Obama met grote voorsprongen wint, zodat er geen herhaling van 2000 zal zijn. Maar een deel van mij vreest dinsdagavond. Hoe zal het onze toekomst bepalen en hoe zullen de markten reageren en hoe zal de wereld reageren. Dat is wat deze verkiezingen zo historisch en spannend maakt.

14 reacties:

Anoniem zei

Ben het (bijna want ik hou helemaal niet van Hillary) helemaal met je eens over de verkiezingen, vind het superspannend, denk wel dat als Obama een andere huidskleur had gehad (en zeker hier waar wij wonen speelt dat een erg belangrijke rol) hij de verkiezingen op zijn sloffen zou winnen. Maar tjonge wat een taak ligt er voor de nieuwe president weggelegd pfff

Veel verkiezingsplezier morgen !

Anja zei

Een spannnende dag morgen, helaas mogen wij niet stemmen.
Zou Amerika de 1e zwarte president krijgen??
Succes morgen!

Anoniem zei

Ik heb enkele weken geleden per post gestemd. Ik hoop dat Obama wint, maar ik zie weinig verandering in al onze problemen in de toekomst. Een van de redenen dat ik hoop dat Obama wint is dat hij een langdurige en hele belangrijke verandering kan brengen in het Supreme Court.

Jasmino zei

Ik ben het helemaal met je eens, Petra! Ook ik zou liefst gehad hebben dat Hillary nu in de race was, maar helaas. Spannend is het zeker, en ook ik hoop op Obama.

Margo zei

Ja, het is een goede dag vandaag. Ten eerst omdat 'we' vanaf vandaag eindelijk weten wie W gaat opvolgen. Nog 77 dagen en dan is hij definitie terug naar Texas opgehoepeld. Ten tweede omdat we na 8 lange jaren hopelijk verlost zijn van de Republikeinen.

Het lijkt mij heel speciaal om te mogen meedoen met deze verkiezingen, betekent dat dat je je Nederlandse staatburgerschap hebt opgegeven? Toen wij nog in de USA woonden, dachten sommige Amerikanen in mijn omgeving dat omdat wij belasting betaalden in de USA wij ook gewoon mochten stemmen! Zou mooi zijn geweest en ook eigenlijk wel 'n beetje logisch, ook ons geld gaat naar het beleid van de president...

Veel plezier vandaag en ik hoop dat je heel lang in de rij moet wachten bij het stemkantoor ;-), je begrijpt wel wat ik bedoel!!! Dan zijn er dus heel veel mensen in VA, die willen stemmen.

Anoniem zei

Het wordt wel een heel spannende dag vandaag voor jullie! Het is zeker een van de belangrijkste verkiezingen ooit. Ook hier in Nederland wordt er uitzonderlijk veel aandacht aan besteedt.

Ook ik hoop op Obama, al moet ik toegeven dat hij niet de meest ideale president zou zijn. Maar bestaat die eigenlijk wel??

Anoniem zei

Tja zo is dan eindelijk 4 november geworden, hier in Ned. duurt het tot 5 november voordat wij de uitslag weten als de uitslag ten minste heel duidelijk is en niet zo'n nek aan nek race als in het verleden zodat de uitslag pas later komt!
Wat leuk dat je Michelle bij Life & Cooking hebt gezien, inderdaad best wel bijzonder!

Anoniem zei

Wat is internet toch geweldig - dat mijn eenmalige tv-optreden zelfs een paar duizend kilometer gezien kan worden... Ik vond het in ieder geval erg leuk om te ervaren, en ik vind het ook heel leuk om te lezen dat je Life&Cooking hebt gezien!

Ik ben erg benieuwd naar je verslag over de verkiezingsdag, wil graag weten hoe jij deze dag/de komende uitslag hebt beleefd!

Anoniem zei

Ik ben ook erg benieuwd naar wat de definitieve uitslag gaat zijn.

De twijfel na een spotje begrijp ik ergens wel aan de andere kant kan je dat ook snel relativeren:

Zou je je kind toevertrouwen aan iemand, die nog nooit voor kinderen heeft gezorgd?
Wat doet Saskia, die past op bij kinderen maar heeft er zelf nog geen, is zij dan een slechte oppas.....

Zou je een vliegtuig overleveren aan iemand, die nog nooit een vliegtuig heeft gevlogen?
Ik heb werkelijk geen idee wie er als piloot in het vliegtuig zit als ik vlieg.... Ik weet dat ze andere vliegtuigen bedoelen ed maar ik weet als leek niet hoeveel vluchten de piloot heeft gemaakt voordat hij mij van Amsterdam naar Washington vliegt...

Ach het is bedoelt om twijfel te zaaien en het werkt dus....

Ben heel benieuwd hoe jullie vandaag doorbrengen en beleven.

Anoniem zei

Gave Uggs heeft Sas! Deze kleur is mooi warm.

Een historische dag zal het worden!! Persoonlijk denk ik (hoop ik) ook dat Obama het wordt. Sterkte als je in de lange (veel mensen die stemmen) rij staat.

Anoniem zei

Soms verbaast het me waar jij je allemaal druk over maakt. Wat mij is opgevallen in deze verkiezing campagne is dat de twee kinderen van Obama constant aanwezig zijn. Op de meest vreemde tijden komen ze het podium op. Moeten die kinderen niet naar school? Dat lijkt me veel belangrijker als dat je met een vriendin gaat wandelen die een (in jouw ogen) een broek met vlekken aan heeft. Misschien heeft ze de broek in een verkeerd wasmiddel gewassen en gaan de vlekken er niet uit.Zo kan je het ook zien!

Anoniem zei

Ook wij zullen met spanning voor de buis zitten vanavond (en ja hopen toch echt op Obama) Alleen ben ik weer bang dat als hij het gaat worden dat hij een keer een kogel tegenkomt. Allemaal enge gedachtes, maar McCain is wellicht nog veel enger. We wachten rustig af, wij kunnen er toch niks aan veranderen want stemmen mogen we niet.
Die speciale uitzending van Saturday night live was wel leuk gister, vind het sowieso wel speciaal om het nu van dichtbij mee te maken en niet alleen van de NL tv.

Petra zei

@Margo - Omdat ik met een Amerikaan getrouwd ben mag ik een dubbele nationaliteit hebben.

@Petr@ - Gisteren hoorde ik het goed gezegd, de perfecte president bestaat net zo min als de perfecte mens.

@Yvette - Je hebt helemaal gelijk, hoor!

@Herna - Blijf je fijn verbazen, meid. De vorige keer heb ik de moeite genomen op je te antwoorden. Dat doe ik niet meer, want ik kan niets met je opmerkingen. Ik ben ik, like it or not.

Ineke zei

Wat een leuke laarzen van Saskia!

ben heelook benieuwd hoe de verkiezingen af zullen gaan lopen.