Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 30, 2004

Het is weer winter. Van 25 naar 8 graden in een paar dagen, hoe is het toch mogelijk! In ieder geval hebben we de bloesems op de mooiste dag kunnen bekijken, dat scheelt weer.

Vandaag waren de supermarkten van Safeway en Giant (die van Ahold is) gesloten, omdat alle werknemers moesten stemmen voor nieuwe arbeidsvoorwaarden. Het was nog spannend, want als ze tegen gestemd hadden, zou er gestaakt worden. Giant had al tijdelijke werknemers ingehuurd, voor het geval dat. Maar gelukkig stemden ze voor en gingen de winkels na 3 uur vanmiddag weer open. Gelukkig kon ik naar Shoppers Food Warehouse voor mijn inkopen, want natuurlijk had ik onverwacht dingen nodig, zoals toiletpapier.

Dat toiletpapier is ook nog leuk om het eens over te hebben. Want het toiletpapier hier is zacht, zachter, zachtst. Wij gebruiken Cottonelle van Kleenex, want Rick vindt dat het fijnst. Mij maakt het niet veel uit. Er is natuurlijk weer eindeloze keus en ieder heeft zijn voorkeur: Charmin, Angel Soft, Quilted Northern en Scott's (het budget merk) zijn de andere grote merken. Ik moet toegeven, dat het altijd weer even wennen is in Europa met het schuurpapier wat je daar in de wc's aantreft! Die zachtheid is wel luxe, hoor.

Katja heeft haar examens goed gedaan, maar ze voelt zich allerbelabberdst. Dus ze zal morgen wel weer thuis blijven, want het was vandaag moeilijk. Ik geef haar telkens Cold Calm een homeopathisch middel van Boiron. De anderen en mijzelf geef ik Echinacea, want ik wil verder niemand ziek hebben, aangezien we volgende week op vakantie gaan!

Ik zag vandaag op BVN een deel van de uitvaart van Prinses Juliana, erg mooi. Ik moet toegeven, dat ik er wel even flink nostalgisch van werd. Ik moest weer terugdenken aan de Koninginnedagen, met hun reveille en lampionnenoptocht. Ik heb zelfs ooit een prijs gewonnen met mijn "kostuum": een vriendin en ik hadden over verkleed als straatvegers en veegden tijdens de optocht de straat schoon. Mijn moeder liet me nooit kostuums kopen, dus moesten we wel creatief zijn. Maar nu koop ik lekker iedere Halloween wel een kostuum en draag het met veel plezier. Ik ben wat dat betreft nog helemaal kind. Rust zacht, Prinses Juliana, u was een bijzondere koningin (en de enige voor mij, want ik verliet 4 jaar na Beatrix' kroning Nederland al).


0 reacties: