Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 04, 2004

Om aan te geven hoezeer het weer van plaats tot plaats kan verschillen hier: in Richmond, ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van hier was het vandaag zonnig en 27 graden en hier, ten noorden van het warmtefront, slechts 13 graden. Snik! Maar morgen schijnt het hier ook 25 graden te worden, hoera.

Toen ik van de sportschool naar huis reed, was een straat helemaal afgezet met politie en brandweer: er was uitslaande brand in een van de huizen. Later op weg naar Saskia's dansles zag ik de bewoners dingen inpakken. Al hun ramen waren gebroken. Zielig vind ik dat. Ik hoop, dat dat ons nooit zal gebeuren!

Terwijl ik wachtte tot Saskia klaar was met dansen besloot ik benzine te gaan tanken bij Mobil. Mobil heeft de heel handige Speedpass, een ronde plastic sleutelhanger, die je alleen even voor de pomp hoeft te zwaaien en je kunt tanken. Het totaal wordt op je credit card gezet.

De benzine is hier op het moment "duur" (het haalt volgens mij nog niets bij Europa) en men klaagt steen en been. Ik betaalde vandaag voor een gallon "regular" (3,78 liter) $1.67 (super en premium zijn duurder, natuurlijk). Er is zelfs op verschillende radio stations een "pomp patrouille", mensen, die alle benzinestations in het gebied afgaan om de goedkoopste te vinden. Maar volgens het nieuws gaan de OPEC ministers binnenkort besluiten meer te produceren en zullen dus de prijzen omlaag gaan. In een land waar je zulke afstanden moet afleggen, is het voor velen flink moeilijk de benzine kosten op te hoesten.

Ik merk trouwens, dat ik toch wel erg aan de Amerikaanse maten gewend ben, al. Ik gebruik Convert-me.com om ze in dit blog in Nederlandse maten om te zetten, maar voor mezelf zet ik ze al jaren niet meer om. Het was makkelijker voor mijn broers en zus om eraan te wennen, want die leerden ze nog op school. Ik kwam hier na mijn studie, dus moest het zelf allemaal leren.

De kinderen leren het metrische systeem wel op school en op de meeste produkten staan beide maten, maar ik zie dit land als geheel nooit helemaal omschakelen. De mijlen, gallons en Fahrenheits zitten er te diep in. Het is wel heel grappig om naar Canada te gaan, zoals wij tenminste een keer per jaar, want dan is alles opeens wel metrisch en heet Exxon opeens Esso. De twee landen hebben zoveel gemeen, maar zijn ook zo ontzettend verschillend!

Nog even een leuk nieuwtje voor mij: de schrijver van een wiskundeboek wil mijn foto's van anthodites gebruiken. Er zijn al kaarten van mijn foto's gemaakt en nu ook in een boek. Ik moet zeggen, dat ik dat wel heel leuk vind!


0 reacties: