Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 27, 2004

Zo mooi als het gisteren was, zo slecht begon het vandaag. Het regende pijpenstelen toen we opstonden. Met moeite sleepte ik me naar de sportschool, maar eenmaal daar vond ik de step klas toch wel weer heel leuk.

Vandaag had ik Katja beloofd met haar te gaan winkelen. Ze heeft haar "cijfers" (ze krijgen hier geen cijfers maar letters) op school enorm verbeterd en ik had haar beloofd haar mee te nemen voor nieuwe kleren als dat het geval was.

Grappig hoe anders het winkelen met een tiener is, dan met een jonger meisje. Natuurlijk zijn de winkels anders (behalve Old Navy, waar ook Katja rond wilde kijken, maar weinig vond), maar de tiener heeft ook eindeloos uithoudingsvermogen en de mall is echt wel enorm! Van 12:30 tot 5 uur winkelden we non-stop!

Katja vond kleren bij Wet Seal, Pacific Sunwear, American Eagle en Forever 21 in Fair Oaks Mall. En ik merkte dat ik echt oud word, want ik was alle luide Rock muziek meer dan beu aan het einde van de middag! Maar ik had het bije gezicht van Katja er helemaal voor over. Verder werd ik uitgebreid ingelicht over welke andere tienerzaken te "preppy" waren of te "ghetto". Vooral dat laatste was nieuw voor mij. Kennelijk proberen sommige kinderen "ghetto" te zijn, m.a.w. eruit te zien als arme kinderen, maar dan met merkkleding. Um, ok, zeer interessant! Gelukkig heeft Katja een leuke smaak en kon ik me in haar kledingkeuze goed vinden.

Halverwege pauzeerden we van het kleding gewinkel en aten een ijsje van Coldstone Creamery (ik had Nights in White Chocolate, een heerlijke combinatie van witte chocolade ijs, witte chocolade chips en caramel), opvallend was, dat de ijsscheppers telkens begonnen te zingen over Coldstone (bijvoorbeeld "When the moon hits your eye it's cold ice cream pie, that's at Coldstone..."), een meisje begon telkens en dan zongen alle medewerkers half enthousiast mee. Daarna kocht Katja nog een CD bij Fye.

De mall was flink druk, maar nog altijd niet zoals ik me Hoog Catharijne in Utrecht op zaterdag herinner. Er waren misschien 2 mensen voor ons in de rij voor de kassa's, maar meer ook niet. Er was geen rij voor de kleedkamers, dus dat schoot ook lekker op. We ontmoetten Katja's vroegere kleuterleidster daar en zagen ook Christine en Mallory, op hun eigen kledingspeurtocht.

"Shop till we drop" is wat we deden. Na twee hele middagen door malls lopen voelde ik mijn voeten goed!

Saskia, Kai en Rick waren intussen bij de Frozen Custard shop om Saskia's einde van het Odyssey of the Mind seizoen te vieren. Rick is niet zo dol op zulke "partijtjes", maar ik vond het wel eens makkelijk, als hij de kinderen daarheen nam.

Kai logeert vannacht bij een vriendje, als deel van diens verjaarspartijtje. Ze zijn ook Lasertag gaan spelen, iets wat de pre-teens heel leuk vinden (en hun ouders ook!).

Saskia heeft een vriendinnetje (het zusje van Kai's vriendje) hier te logeren en Katja babysit bij een Frans-Spaans gezin.

We hebben Saskia en Laura meegenomen om bij Chevy's te eten, mijn favoriete Tex-Mex restaurant in dit gebied. Tex-Mex is altijd een goede en goedkope maaltijd. Ten eerste krijg je overal eerst gratis tortilla chips en salsa (die van Chevy is helemaal vers gemaakt). Verder versgeroosterde tortilla's (de kinderen krijgen een bolletje deeg om aan tafel mee te spelen) en overheerlijke fajita's of quesadilla's en nog veel meer. Van harte aan te raden!

Dit was de eerste avond van het jaar, dat we buiten konden eten, jippie! Uiteindelijk hield het vanmiddag op met regenen en werd het toch nog 20+ graden.

Vandaag begon het Cherry Blossom Festival in DC. Er was een vliegerwedstrijd, die gelukkig nog doorgang kon vinden ondanks de regen. Ook zijn er talloze Japanse dingen te bekijken in de stad, omdat de boompjes in 1912 door Japan aan de stad geschonken werden. Hopelijk wordt het deze week mooi weer, want we staan allemaal te popelen om de pracht te gaan aanschouwen. Zowel Katja als Saskia vertelde me vandaag zeker te willen gaan.

0 reacties: