Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 31, 2004

31 maart...Dat betekent, dat we hard moeten gaan denken aan een "April fools" grap. Ik weet nog, dat ik helemaal verbaasd was, toen ik uitvond, dat dat hier ook bestaat: de 1 april grap. Tot nu toe is het nog niet gelukt met iets leuks op de proppen te komen, dus we zullen zien.

Vanochtend kwam Christine hierheen. We besloten, ondanks de bewolking, tot een lange wandeling als oefening. Brynna was er erg dankbaar voor, die liep het hele uur happy te snuffelen. De buurt is op het moment erg mooi, met alle bloeiende bomen. Helaas heb ik er wel last van, hooikoorts, dus. Gelukkig kunnen we nu de anti-hystamine Claritin bij CVS kopen. Voorlopig helpt dat nog, maar als het erger wordt, zal ik naar de dokter moeten voor iets sterkers. Allergieen zijn in dit gebied heel erg. Mijn moeder had er nooit last van, tot ze hierheen verhuisde en nu begin ik hetzelfde te reageren. Maar mooi blijft het, al die tere bloempjes!

Na de wandeling was het eindelijk tijd voor mij om lentekleding te gaan kijken. Samen met Christine ging ik naar Tysons Corner. Misschien omdat zij ook een Nederlandse achtergrond heeft hebben we vrijwel dezelfde smaak! We moesten echt kiezen bij wie de kleding het best stond en die kocht het, want anders zouden we hetzelfde dragen. Ik vraag me soms af hoe verschillend de mode hier is van Nederland. Je hebt natuurlijk wel de vreselijke polyester oude vrouwen kleding, maar over het algemeen kan ik leuke dingen vinden en ik denk niet, dat mijn smaak erg veranderd is. We hebben hier nu ook H&M, hoewel ik daar niet veel van mijn gading vind. Wel leuke kleuren, maar de kwaliteit vind ik maar minnetjes.

Iedere lente moet er in de tuin ge"mulched" worden, houtzaagsel neergelegd in de bedden. Wij hebben nogal een grote tuin (1/2 acre) en het is allemaal te zwaar voor ons om te doen, dus huren we Fidel in. Fidel komt uit Honduras. Hij heeft een groepje van mannen, die voor hem werken en ze doen prachtig werk. Ik vind het altijd heel wat om een "tuinman" te hebben. Maar dat is in dit gebied tenminste heel normaal. De tuinen zijn zo enorm, dat de tijd gewoon ontbreekt om ze bij te houden. "Moonlighters" (mensen, die bij een tuincentrum werken en er zo bijverdienen) zoals Fidel adverteren en krijgen zo heel wat clienten. Het ruikt buiten heerlijk naar vers hout en het ziet er weer heel netjes uit. Door de hoge vochtigheid en warmte groeit er onkruid bij de vleet. Fidel zal dus enkele keren deze zomer terugkomen om dat te trekken. Verder onderhoudt ik de tuin, want Rick heeft er helemaal geen interesse in! In de lente is het het leukst, met alle bloemen. In de zomer overleeft niets, want het is te warm, tenzij het net als vorig jaar is met veel regen, dan groeit alles de pan uit. Maar die nette tuintjes zoals in Nederland zie je hier zelden. Het is meer het wilde idee.

Mijn vader is een grote tuinier en heeft hier ook een flinke tuin. Maar zelfs hem lukt het niet de nette bloemenbedden zoals hij in Nederland had hier te creeren. Dat wil niet zeggen, dat de tuinen niet mooi zijn, alleen anders.

Vanavond kwam mijn vriendin Mary op bezoek om te werken aan de website voor Parent-Teacher Association van de school van Kai en Saskia. Als die klaar is, zal ik hier een link plaatsen. Het heeft heel wat voeten in de aarde, hoewel het een simpele taak is. Maar de school heeft zoveel regels, dat we het al vele malen opnieuw hebben moeten doen.

Terwijl zij hier was keken we naar een aflevering van American Idol. Tot nu toe lijkt het publiek meer op uiterlijk, dan op zangvermogen te stemmen.

0 reacties: