Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 07, 2004



Straatjes in Old Town Alexandria


Ok, vandaag was het echt de laatste lentedag (en ik weet het, want het regent nu en is 3 graden buiten). Toen we wakker werden was het staalblauwe lucht en 10 graden buiten. Mijn vader vond het zulk mooi weer, dat hij zijn fiets pakte en naar ons kwam fietsen. We dronken een gezellige kop koffie samen.

Ik had helemaal geen zin in mijn gewoonlijke oefeningen, maar ook niet om een hele dag binnen rond te hangen. Kai is ook altijd wel voor een uitje te vinden en we besloten Dyke Marsh Wildlife Habitat, langs de Potomac rivier, eens te gaan verkennen.

Dus stapten we rond 11 uur de auto in op weg naar Washington en de Potomac. Ik kon de weg naar de George Washington Memorial Parkway niet meteen vinden, dus kregen we nog een leuke rit langs het Lincoln Memorial en Jefferson Memorial en over de Memorial Bridge, voor ik er was.

Het park was mooi, de natuur dichter bij de stad is al verder met uitkomen, dan bij ons in de koude voorsteden. Helaas zagen we geen dieren, zoals de beloofde bever. Maar Kai vond wel een heel mooie schelp en we liepen langs de kalme golfjes van de rivier en zagen tenminste een paar futen en meeuwen. Na 45 minuten waren we weer terug bij de auto.

Omdat we honger hadden reden we naar Old Town Alexandria, parkeerden de auto en liepen naar Gadsby's Tavern. Bij de tavern, die nog uit 1785 dateert, konden we een heerlijke brunch krijgen. De bediening is gekleed in coloniale kleding en het decor is ook van die tijd, met tinnen borden bijvoorbeeld. Kai bestelde French toast en ik Highland Eggs (roerei met gerookte zalm). Beiden waren voortreffelijk bereid. De French toast was zo lekker, we konden er niet afblijven. Ook de corn muffins, die erbij geserveerd werden waren helemaal vers en knapperig.

Nadat we weer energie hadden opgedaan met die maaltijd, wilden Kai en ik nog wat meer van Alexandria zien. Het was prachtig weer, ongeveer 15 graden en staalblauwe lucht. Sommige van de straatjes in Alexandria zijn nog kei straatjes en daar liepen we langs. Het is ook grappig, dat de straten in volgorde van belangrijkheid genoemd zijn: Duke Street, Prince Street, King Street, Queen Street, Princess Street etc. De oude huisjes met alle verschillende kleuren waren erg leuk om te zien. Aan de haven lag een Mississippi paddleboat, zo'n schip met een draaiend rad. Kennelijk kun je daarmee ook de Potomac op.

Kai wilde op onderzoek uit naar de Ghost Tour in Old Town. Die gaat iedere avond om 7 uur op pad. Dus dat gaan we zeker een keer proberen. Na nog een paar winkels gezien te hebben en de Discovery Channel Store, waar ik een 8 pond bal kocht, begaven we ons weer naar de auto. Alexandria heeft zoveel te bieden, we hebben het nog lang niet allemaal gezien!

Het verkeer op de terugweg was vreselijk! Gelukkig had Kai een boek over spoken en geesten in Virginia gevonden, dus die verveelde zich niet. Ik kon geen kant uit, overal stonden files. Nog niets vergeleken bij Nederland, denk ik, maar hier zijn we gewoon helemaal niet gewend waar dan ook vast te staan!

Intussen was Rick met de meisjes naar Sports Authority gegaan en had daar een Tetherball spel gekocht. Nu staat dat in de voortuin, helaas is het weer intussen veel slechter. Van 62 graden Fahrenheit naar 40 graden Fahrenheit gevallen, die 22 graden klinken erger, dan de ongeveer 10 graden celsius verschil.

Vanavond zijn we met zijn allen naar de Cheesecake Factory geweest. Als er iemand ooit in dit gebied vakantie houdt (ik kan het van harte aanraden!), dan is dit een heerlijk restaurant om te bezoeken. Ook erg sfeervol. De Cheesecakes namen we mee naar huis, want we hadden daar geen plaats meer voor na de hoofdgerechten!!

0 reacties: