Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 03, 2006

Bye bye bloesems

De dag begint bewolkt, maar gelukkig droog en met een aangename temperatuur van 18 graden. De voorspelling was, dat het de hele dag zou regenen, maar uiteindelijk vallen er alleen rond het lunchuur een paar druppels. Het is werkelijk veel en veel te droog voor de tijd van het jaar!


Prille dogwood bloemen

Bij gebrek aan gezelschap ga ik maar alleen hardlopen als Saskia naar school vertrekt. Het gaat heel lekker, ik voel gewoon, dat ik harder loop dan gewoonlijk en op een helling naar beneden klok ik zelfs 8,5 mijl per uur, wat voor mij heel snel is. Uiteindelijk loop ik 6,8 mijl in een uur en drie minuten, absoluut een persoonlijk record! Yeehaw!

Tijdens het lopen bedenk ik me, dat het slot aan de voordeur niet meer open gaat en dat dat rampzalig is voor volgende week, als Laura voor de katten komt zorgen! Gauw bel ik bij thuiskomst de slotenmaker, Baldino's, die nog vandaag iemand zullen sturen.

Tien minuten later, als ik net uit de douche stap, wordt er al opgebeld, de technicien komt eraan! Oeps, gauw haren drogen en aankleden en een half uur, nadat ik gebeld heb, staat hij inderdaad al voor de deur! Dat is nog eens service!

Helaas kan het slot niet gemaakt worden en moet hij morgenochtend terug komen met een nieuw slot. Gelukkig zal onze oude sleutel er nog wel oppassen, anders zouden we meer dan een slot moeten vervangen.

Terwijl er aan de deur wordt gewerkt vermaak ik me op de computer. Onder anderen met het live kijken naar een adelaarsnest in British Columbia. Fantastisch, die vogels zo close up te zien en te horen van zo'n afstand. Wat is het internet toch veelzijdig!

Natuurlijk "moeten" Katja en Leah vanmiddag nog even naar de mall, kleding voor volgende week in Florida zoeken. Terwijl ik ze daarheen rijd geniet ik zoals gewoonlijk van hun conversaties. Waar tieners het al niet over hebben! De intiemste details komen voorbij en ik voel me eigenlijk wel vereerd, dat ze het niet erg vinden, dat ik die ook hoor.

Inmiddels schijnt er een heerlijk zonnetje en is het 22 graden, dus ik neem mijn boek en ga voor het huis zitten lezen. Moeilijk voor te stellen, dat er zwaar onweer wordt verwacht en we een Tornado Watch hebben tot middernacht.

Als Rick thuis komt zien we al dreigende wolken in de verte. We gaan bij Tequila Grande eten vanavond, want 10% van de opbrengst van vanavond gaat naar Saskia's school. Saskia vindt het prachtig om uit eten te gaan met haar halve klas en hun families! Het is er een drukte van jewelste, maar we krijgen tot onze verbazing toch meteen een tafeltje binnen. Op het terrasje zitten mensen buiten te eten, maar het rommelt en bliksemt al vervaarlijk in de verte. Tien minuten later moet iedereen naar binnen vluchten en begint de zondvloed!

Katja, die thuis is gebleven omdat ze te veel huiswerk heeft, belt angstig waar de zaklantaarn ligt, want de stroom is (gelukkig maar even) uitgevallen. Horen en zien vergaat ons letterlijk, zelfs in het restaurant. Als het hier onweert, dan doet het dat ook goed!

Na het eten is het alweer droog en lijkt het wel of we door de sneeuw rijden door alle afgewaaide bloesemblaadjes. De kersenboompjes in Washington zullen nu vast ook een stuk kaler zijn en na de voor morgen voorspelde harde wind helemaal. Gelukkig hebben we er ruimschoots van kunnen genieten.

0 reacties: