Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 12, 2006

MGM Studios en hop, hop

Steevast om kwart over zeven gaat de wekker van Ricks horloge. Ik heb mijn acht pond gewichten helemaal van thuis meegesleept, dus ik besluit vanochtend gewoon een gewichtenroutine-tje in de kamer te doen.

We willen voor het openen van het park bij MGM Studios zijn, dus we halen snel wat ontbijt beneden en gaan dan op weg. Met het openen van de hekken staan we bij de ingang. We willen de rijen bij de Rockin Roller Coaster en Tower of Terror voor zijn.

Helaas zijn we niet de enigen met die gedachte en beide attracties hebben meteen een drie kwartier wachttijd. We besluiten een fast pass voor de Rockin Roller Coaster te nemen en voor Tower of Terror in de rij te gaan staan.

Saskia is helemaal opgewonden, want ze heeft besloten de Rockin Roller Coaster te gaan doen. Ze is er minder gecharmeerd van met ons in de rij te moeten voor Tower of Terror en in de bibliotheek, waar je een filmpje met het hele verhaal te horen krijgt, begint ze paniekerig te huilen.

Gelukkig neemt een vriendelijke Disney mevrouw haar mee naar beneden en kan ons avontuur beginnen. Dit is voor mij de eerste keer in de Tower of Terror. Ik hou er nooit van keihard te gaan gillen in achtbanen en andere sensationele attracties, maar hierbij schreeuw ik me te pletter! Iedere keer als je denkt beneden te zijn vliegt die lift weer naar boven en valt dan weer keihard. Voor mijn gevoel (en misschien ook echt wel, want Kai dacht het ook) wel zeven keer! Ik zou dit ritje niet meerdere keren achter elkaar doen, maar het is wel erg leuk!

Als we naar buiten komen is het tijd voor de Rockin Roller Coaster met dappere Saskia naast Kai. Haar evaluatie nadien: "Awesome!" en ze wil nog een keer, dus we kopen de foto (dit is tenslotte haar eerste echte over de kop achtbaan) en halen nog een fast pass. We kunnen tussen tien voor twee en tien voor drie terugkomen. Saskia is zo trots op zichzelf, dat ze Katja en Leah opbelt.

Inmiddels is het bijna lunchtijd en we gaan kijken of we nog in de Sci Fi diner plaats kunnen krijgen. De gewone "auto's" zijn vol, maar we kunnen een limousine krijgen. Dit restaurant is opgezet als een drive-in theater en er spelen stukjes oude film op het doek. Het is erg leuk en ook het eten is lekker.

Tijdens het eten zegt Saskia, dat ze zo graag op de Rockin Roller Coaster wil met Katja en Leah. We bellen Katja dus, die nog in het hotel is, en stellen voor, dat Rick en ik onze fast pass opgeven voor hen. De tieners beloven voor de Fast Pass tijd in het park te zijn.

Wij hebben nog een uur, dus we gaan in de Great Movie Ride. Deze attractie is wel aan vernieuwing toe, vinden Rick en ik. De animatronische figuren zien er verouderd uit.

In de Magic of Animation krijgen we een grappige "interactie" tussen een Disney cast member en Mushu, het draakje uit Mulan, te zien. Daarna zien we een Disney tekenares in actie. Vroeger kon je hier de animators aan het werk zien, maar die zijn nu allemaal naar Californie verhuisd, helaas. Wat ik erg leuk vind om te weten, is dat er in 2008 weer een sprookje uitkomt: Rapunzel.

Om kwart voor twee belt Katja, dat ze bij de Rockin Roller Coaster aangeland zijn. Wij lopen er gauw heen en het is een happy weerzien met onze oudste. Leah wil uiteindelijk toch niet gaan, dus ik ga met mijn eigen kroost de coaster in. Saskia's dag kan niet meer stuk, want al vanaf het begin heeft ze geroepen, dat ze dit met Katja wilde doen en nu is dat dus gebeurd.

Na wat foto's voor de grote Aerosmith gitaar nemen we weer afscheid van Leah, JB en Katja en gaan door naar Star Tours. De wachttijd valt mee, slechts 20 minuten, dus we wachten gewoon in de rij in gezelschap van R2D2 en C3PO. De attractie zelf is grappig en gelukkig landen we na veel capriolen weer veilig.

Als laatste hier in MGM Studios gaan we terug naar de Animatiestudio. Hier kun je namelijk les krijgen in het tekenen van een Disney stripfiguur. Wij leren, hoe je Donald moet tekenen tot Ricks grote vreugde, want dat is zijn favoriet.

Dan is het tijd om de auto opnieuw te parkeren bij de Magic Kingdom, waar we vanavond willen eindigen. Dan nemen we de Monorail naar Epcot, waar we reserveringen hebben voor het Marokkaanse restaurant. Het is me deze week opgevallen, hoe moeilijk het is reserveringen te krijgen! Volgende keer ga ik die voor we op weg gaan al maken, we hebben nu niet in sommigen van onze favorieten kunnen eten (aan de andere kant hadden we zo de gelegenheid eens wat nieuws te proberen, wat ook nooit verkeerd is, natuurlijk.).

Het eten en de bediening in het Marokkaanse restaurant zijn allerbest. Kamal, onze serveerder, schrijft Saskia's naam voor haar in het Arabisch. Rick bestelt de biefstuk kabob en ik de couscous, want dat is het echte Marokkaanse gerecht. Ik smul er dan ook van, het is zo goed klaargemaakt!

We hebben geluk, want net als we aan het hoofdgerecht beginnen, komt de buikdanseres. Het is een mooie show en we hebben goed zicht.

Na het eten nemen we de monorail naar de Magic Kingdom. Saskia wil namelijk nu met haar nieuw gevonden dapperheid ook per se Space Mountain in. De fast passes zijn helaas vergeven voor de dag, dus wachten we maar de 40 minuten in de gewone rij. Ik ben ervan overtuigd, dat de linker route voor Space Mountain leuker is, dan de rechter en die krijgen we. We genieten allemaal!

Het oorspronkelijke plan was om de verlichte parade van 9 uur te bekijken, maar de kinderen willen niet, want ze zijn doodmoe, en de menigte is vele rijen dik, zodat we toch nauwelijks iets zouden kunnen zien.

We lopen dus gauw het park uit tot Ricks enorme teleurstelling. Hij geeft zelf toe, dat hij wat dit betreft net een kind is. Met een lang gezicht zit hij in de Monorail, helemaal niet zijn vrolijke zelf. Ik herinner hem eraan, dat hij Kai gisteravond tot middernacht mee heeft genomen en dat het joch nu duidelijk is uitgeput. Als we uitstappen is Rick er alweer overheen, maar ik moet inwendig wel lachen, hoe Disney van volwassenen weer kinderen maakt!

Wat de kinderen betreft, die slapen zodra hun hoofd het kussen raakt en Rick en ik volgen niet veel later!

De eerste foto's: Epcot en Universal Studios

0 reacties: