Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, april 15, 2006

Een laatste Disney dag

Onze laatste dag in de pretparken willen we zoveel mogelijk uitbuiten en dus staat de wekker nog een kwartiertje vroeger, om zeven uur. We hebben expres onze vierde dag Disney op de laatste dag gezet, want, laten we wel wezen, er gaat niets boven de kwaliteit en efficientie van de Disney parken. De andere parken zijn erg leuk en mooi, maar bij Disney is alles (bijna) perfect!

We beginnen in Animal Kingdom. Het park opende om 8 uur, maar dat halen we niet, net over half negen stappen we binnen. Het lijkt druk, maar dat is het nog niet en we stevenen meteen af op de nieuwste attractie, Everest. Daar halen we fast passes voor half elf en zien dan, dat de wachttijd maar 20 minuten is. Hoewel Katja en Leah Saskia ervan hebben geprobeerd te overtuigen, dat Everest minder snel is dan Rock ’n Roller Coaster lukt het ons niet haar mee te krijgen. Ze wacht wel in de winkel.

Everest is echt prima opgezet, je loopt door hutten met allerlei dingen, die je op zo’n expeditie ook zou hebben en met gegevens over het gebied van de Himalaya’s. In de rij staan is dus geen straf bij deze attractie. Ver binnen de twintig minuten kunnen we plaats nemen in de “trein”, twee mensen kunnen naast elkaar zitten. Het begint allemaal heel rustig en dan kunnen we opeens niet verder en gaat de coaster achteruit. Dat is even een vreemde gewaarwording! We zien een yeti (abominabele sneeuwman) op een filmpje en gaan dan vooruit weer terug. We horen de yeti telkens weer en zien hem nog een keer in animatronische vorm voorbij komen. Dan is het ritje alweer voorbij. We zijn alle drie blij, dat we straks nog een keer mogen!

Vanaf Everest, dat natuurlijk in “Azie” ligt met zijn mooie berg (jammer, dat er een kraan op de achtergrond te zien is, dat doet toch wat aan de echtheid af!), lopen we door naar Dinoland. Hier gaan Rick, Kai en ik miljoenen jaren terug in de tijd en racen om de grote meteoor, die de dinosaurussen trof, voor te zijn. Een intens ritje, waar Saskia terecht uit blijft.

Dan proberen we de Primeval Whirl, een leuk futuristisch uitziende rit, waarbij de veel ronddraait, naar beneden “valt” en plotselinge scherpe bochten maakt. Deze hebben we nog nooit geprobeerd en we vinden hem alle vier leuk!

We lopen, via de Tree of Life, met allerlei dieren erin gebeiteld, waarin het 4D avontuur “It’s Tough to be a Bug” speelt (de kinderen willen dat niet zien, ze hebben het twee jaar geleden al gezien en hebben een beetje genoeg van 4D), naar Afrika. Hier halen we fast passes voor het safari ritje, zo kunnen we direct na onze tweede Everest rit op safari gaan.

Na mijn opmerkingen over ons negerende Nederlanders moet ik ook schrijven, dat ik hier een leuke ontmoeting heb. Ik hoor, terwijl ik de Fast Passes haal, een Nederlands stel met een kindje van een jaar of een bespreken, waar het meiske wel en niet in mag. Het kindje lacht lief naar mij, dus ik praat Nederlands met haar. Waarop de ouders leuk reageren, het blijkt een Nederlands-Amerikaans gezin te betreffen, dat in Jacksonville woont. Het is hun eerste keer in Animal Kingdom, dus ik vertel ze over de attracties, die wel leuk zijn met kleintjes.

Om de tijd tot onze Everest fast pass verder door te brengen lopen we door het Pangani Forest. Hier zien we allerlei exotische insekten, vogels en vissen, maar het hoogtepunt zijn de gorilla’s, die er een prachtig habitat hebben.

Dan is het tijd voor de tweede Everest, die ik nog leuker vind, want de eerste keer wist ik niet, dat ik mijn nek moest beschermen bij het achteruit gaan. Nu gaat ie lekker.

Het park is nu zo druk, dat je echt voort moet schuifelen, iets waar we een hekel aan hebben. Je kunt niet eens een fles water kopen zonder in de rij te staan. We besluiten dus dit bezoek af te sluiten met de safari. Daarna hebben we de hoofdattracties van dit park goed gezien.

De safari is heel erg leuk, we zien meer dieren, dan ik me van de vorige keer herinner. Nijlpaarden, giraffes, allerlei herten en antilopen en, wat het leukst is, olifanten met hun babies, die lekker in de modder liggen te rollen. Disney heeft een prima park opgezet voor de dieren, het ziet er helemaal als West-Afrika uit (ik kan het weten, want als kind tekende ik baobab en palmbomen, i.p.v. loofbomen).

Bij het Rainforest Cafe strijken we neer voor de lunch. Zo jammer, dat die bij ons in de buurt is opgeheven, het blijft een bijzonder restaurant en hun eten is ook erg lekker. Om de zoveel tijd begint het te onweren, of beginnen de apen of olifanten te bewegen. Om ons heen zien we een aantal bange kleintjes, vooral als het onweert, Saskia kijkt begrijpend toe, want vroeger was zij hier ook doodsbang van.

Na de lunch rijden we naar Epcot. Er zijn hier nog maar een paar dingen, die we willen doen, verder willen we gewoon genieten van het mooie park en het schitterende weer.

Als eerste lopen we door Innoventions West, waar Saskia en ik een foto laten maken en naar Wendy en Yannick emailen (die hadden er nog een te goed). Verder vinden we weinig aan dit paviljoen, de Innoventions zijn aan innoverende vernieuwingen toe, want later vinden we Innoventions East ook maar erg matig.

In het paviljoen van de Living Seas gaan we in de rij staan voor “Turtle Talk with Crush”. Er staat een enorme rij, maar we hoeven maar 20 minuten te wachten en het is de moeite waard. “Crush”, de zeeschildpad uit “Finding Nemo”, praat live met het publiek. Hoe ze het doen is Rick en mij een raadsel, want zijn mond beweegt precies goed en hij spreekt de kinderen in het publiek persoonlijk toe. Er zit een grote dosis humor bij, werkelijk bijzonder goed gedaan.

Bij Club Cool lessen we onze dorst met allerlei verschillende Coca Cola produkten van over de hele wereld. Helaas zijn er een heel stel op, ik had het watermeloen drankje uit China wel willen proberen.

Opeens voel ik mijn benen enorm en ik ga buiten op een bankje in de zon zitten. We lopen (en vooral staan, wat voor mij funest is, ik ben degene in de rij, die raar staat te hoppen) ook wat af deze week!! Terwijl ik zit beginnen de fonteinen te dansen op een prachtig liedje. Wat een genot! Epcot blijft mijn favoriete park, het heeft van alles wat en is nooit te druk.

We lopen richting World Showcase (de verschillende landenpaviljoenen) en zien, dat er allerlei nieuwe “topiaries”, beeldjes van planten gemaakt, zijn neergezet. Vooral die van Minnie en Mickey met een grote boog met hartjes erboven is erg mooi.

In plaats van het hele end door Canada, Engeland, Frankrijk etc. te lopen, besluiten we voor de verandering eens de boot naar “Duitsland” te nemen. We hebben dit nooit eerder gedaan en het is even ontspannen en veel sneller, dan lopen. Aan de overkant lopen we naar het Amerikaanse paviljoen en komen net op tijd om de show “The American Adventure” te zien. Hier vertellen Benjamin Franklin en Mark Twain over de geschiedenis van dit jonge land. Het is een indrukwekkende presentatie, vooral het lied, dat op het laatst wordt gespeeld, met filmclips van allerlei bekende mensen en gebeurtenissen, vind ik prachtig. Alleen moet de meest recente geschiedenis hier ook eens in op worden genomen.

Het is half vijf en om kwart voor zes hebben we een reservering voor het avondeten in China. We vinden in Duitsland een bankje in de schaduw en genieten van een wijntje en biertje en delen met zijn allen een van de superlekkere pretzels. Gewoonlijk vind ik pretzels maar matig, maar deze zijn zo licht met een knapperig korstje, het is smullen geblazen!

In een van de winkeltjes zit een kunstenares, die kippe-, ganze- en struisvogeleieren beschildert. Voor een van mijn fotografie groepen luidt de opdracht deze week “Een ei op zijn mooist”. Nu zullen wij dit jaar Pasen niet thuis vieren, dus dit lijkt mij een prima gelegenheid om een mooi ei te fotograferen. De schilderes, Jutta, poseert ook vriendelijk voor met haar mooiste struisvogelei.

In China kijken we nog even naar de kinderacrobaten, die heel knap al touwtje springend, allerlei moeilijke kunsten doen. In de winkel bekijken we de prachtige jurken en dan is het tijd om te gaan in de “Nine Dragons”. Van alle kanten hoorden we, dat dit een heel erg goed restaurant is en dat is beslist niet gelogen. Alles wat we bestellen smaakt even lekker, zelfs de kinderen en Rick, die gewoonlijk geen Chinees liefhebbers zijn (dit restaurant was het enige, dat nog plaats had, toen ik wilde reserveren voor vanavond), eten alles op. Of we hier bij een volgend bezoek weer zullen eten, weet ik niet, maar aan de kwaliteit van het voedsel zal dat niet liggen.

Na het eten kijken we nog even in de MouseGear winkel en ik vind een leuk grijs Tinkerbell jasje. Dan rijden we naar MGM Studios, want we willen de Fantasmic show van tien uur daar meemaken. Dit is de eerste keer, dat we deze show zien en hopelijk niet de laatste! Wat een spektakel! Filmschermen van water, vuurwerk, verlichte boten, Mickey en al zijn compagnons. Het valt niet te beschrijven en niemand kon dat ook ooit voor ons, vandaar, dat het zo lang duurde voor we gegaan zijn. Wij zijn altijd dol op de “Illuminations-Reflections of Earth” show in Epcot, maar deze show evenaart die, wat mij betreft.

Het was vermoeiend om zo laat nog te blijven, maar zelfs Saskia, die werkelijk doodmoe is, is het ermee eens, dat het dubbel en dwars de moeite waard was. Een zeer gepast einde van een fantastische week in het magische gebied, dat Orlando heet! Vol indrukken en met honderden foto’s gaan we morgen weer huiswaarts.

Een klein lijstje van mijn persoonlijke favorieten deze week:

Beste roller coaster: Kraken – Seaworld (Hulk in Islands of Adventure 2 en Rock ’n Roller Coaster 3)
Beste 4D show – Philharmagic – Magic Kingdom (Shrek in Universal Studios 2 en Spiderman in Islands of Adventure 3) (we hebben Honey I shrunk the Audience in Epcot, de “Bug” show in Animal Kingdom en de Muppets in MGM overgeslagen, je kunt dus eindeloos 4D doen)
*Mooiste attractie – Soarin in Epcot (de dolfijnen “Blue Horizons” show in Seaworld 2)
*Engste attractie – Tower of Terror – MGM Studios (geen andere was eng)
*Grappigste attractie – de introductie van Magic of Animation met Mushu – MGM Studios (Turtle Talk with Crush in Epcot 2)
*Leukste restaurant – SciFi diner -- MGM Studios (Marokko in Epcot 2)
*Lekkerste restaurant – Wolfgang Puck – Downtown Disney (China in Epcot 2)
*Beste avondshow – Illuminations in Epcot (Fantasmic in MGM Studios eigenlijk wel op een gedeelde eerste plaats, de parade in de Magic Kingdom, waarvan we een paar floats zagen 3)
*Nieuw ontdekte dingen – Een boot huren om het vuurwerk van Epcot te bekijken,
alle verborgen Mickeys, de linker rit op Space Mountain is veel leuker, dan de rechter en (voor een volgend bezoek), dat je een Segway tour kan boeken in Epcot.

0 reacties: