Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 24, 2007

Het eerste lente weekend

Zaterdag

Na een lange week met heel vroeg opstaan zag ik ernaar uit eens lekker uit te slapen. Maar het mocht niet zo zijn. Om half zeven hoor ik Cosmo overgeven. Hij is de laatste tijd veel buiten geweest, dus ik onderdruk een ongeruste gedachte, dat hij iets giftigs heeft gegeven. Het is nog donker buiten, als ik hem uitlaat, en ik ben moe!

Na een korte wandeling lijkt Cosmo zich weer beter te voelen en ik ga nog even terug naar bed. Het is buiten dampig en mistig, dus nog even lekker onder de wol voelt goed.

Rond acht uur sta ik toch op en maak koffie voor mezelf. Het is niet hetzelfde, zo'n zaterdagmorgen zonder Rick! De kinderen slapen nog, als Christine om half negen komt. Zij heeft Mallory voor een workshop afgezet bij Madison High School, waar Kai en Katja heen gaan.

We drinken even samen koffie (Caffe Verona van Starbucks, mijn favoriet) en gaan dan lopen. We nemen Cosmo mee voor een paar mijl, hij leert al om niet op zijn riem te kauwen, want daar word ik heel boos om!

Dan brengen we Cosmo thuis en gaan Christine en ik er "serieus" op uit om te lopen. Bij elkaar lopen we meer dan tien kilometer door een druilerig en mistig Vienna. De tekenen van de lente zijn er nu gelukkig wel overal: narcissen en krokussen bloeien, forsytia is uit en alle bloesembomen staan op het punt van uitkomen.

Natuurlijk wist ik van tevoren, dat het weer vandaag minder zou zijn, dus ik heb al een gang naar de mall met Kai en Saskia gepland. Beiden hebben nieuwe schoenen nodig (Kai's ene paar nu valt uit elkaar!) en kunnen ook wel wat zomers voor volgende week in L.A. gebruiken.

Katja werkt dit weekend heel veel, ze wordt zelfs vanochtend opgebeld of ze vroeger kan komen. Ze heeft echter heel wat huiswerk, zowel van school als van hier thuis (haar taak is de was van de kinderen (waarvan 90% haar kleding is) en het netjes houden van haar kamer). Ik adviseer haar om te zeggen, dat ze een uur eerder kan komen, zo laat ze haar goede wil zien en houdt toch nog veel tijd over om zich van haar taken te kwijten.

Toch heb ik soms met Katja te doen, veel tijd om gewoon leuke dingen te ondernemen, heeft ze op het moment niet. Maar ze wil dit zelf en als je zo'n verantwoording op je neemt, moet je ook doorzetten, wat dat betreft leert ze een goede les.

Kai en Saskia willen als eerste naar PacSun. Hier hebben ze "skate" schoenen, in bij hun leeftijdgenoten. Het neemt wat tijd in beslag, want Kai heeft maat 12 en niet veel schoenen komen in die maat. Saskia vindt al gauw leuke Etnies (maar dan in bruin en turquoise) en ook nog in de uitverkoop voor de halve prijs!

Kai vindt ook een paar korte broeken en drie t-shirts. En na lang zoeken vindt hij (gelukkig, want ik begon al te wanhopen) ook schoenen, die hij leuk vindt.

Bij het betalen krijg ik vijf coupons van $25 om later te besteden (bij een aankoop van $50 krijg je dan halve prijs met zo'n coupon). Ik geef de mijne aan Leah, die er ook aan het shoppen is. De kans, dat wij tussen nu en 7 april nog bij PacSun gaan winkelen is vrijwel nihil.

Inmiddels is het bijna een uur en we hebben honger. We zijn vlak bij de McDonald's in de mall en Saskia en ik halen daar lunch. Hun Asian salad met gegrilde kip vind ik heerlijk.

Maar Kai heeft recentelijk de film "Supersize Me" gezien en weigert McDonald's. Hij haalt zijn lunch bij Steak Escape. Deze film ontketent interessante discussies in ons gezin, leuk!

Als we genoeg gegeten hebben gaan we naar Limited Too. Hiervan heb ik een 20% kortingsbon (en vele anderen ook, want nogal wat vriendelijke mede-shoppers, die niets vinden, bieden hun coupons aan) en Saskia mag twee outfits uitkiezen.

Ze vindt een vrolijke geruite bermuda en een jeans capri. Daarop een groen topje en een wit topje met rode stippen, ze staan erg leuk! Ook vindt ze een leuk zwempak, dus met een blijde elf jarige loop ik de winkel uit. Daar heeft Kai geduldig staan wachten.

We rijden naar huis en Kai maakt zich klaar voor het verjaarspartijtje, waar hij voor is uitgenodigd. Ze gaan bij Five Guys eten, dan de film "300" bekijken en dan blijven ze logeren. Op zijn leeftijd hoeven we niet naar cadeautjes te zoeken, geld is goed genoeg, Kai geeft Michael $15, die ongetwijfeld richting een of ander electronisch spelletje zullen gaan.

Terwijl wij bij de mall waren, is onze tuin opgeruimd door Fidel en zijn mannen en het ziet er weer keurig uit. Als ik ergens een hekel aan heb, is het tuinieren en we hebben toch best wel een lap om te onderhouden.

Nu Kai en Katja weg zijn en Rick op reis, laat ik Saskia kiezen waar we zullen gaan eten. Natuurlijk valt haar keuze op haar favoriete restaurant: P.F. Chang's.

Het is nog steeds "Nederlands" weer buiten (sorry, maar zo noemen wij druilerige, mistige dagen). Het is niet koud, zo'n 12 graden, maar ik ben blij, dat dit maar een dag zal duren.

Bij P.F. Chang's kunnen we zo plaatsnemen, we zijn ook vroeg, net voor vijven. Saskia kletst me de oren van het hoofd, zo gezellig! We bestellen calamari vooraf en dan neemt zij haar favoriete honey chicken en ik de spicy chicken, maar ik bestel er nu ook broccoli bij. Dat doe ik voortaan altijd, want de portie is zo niet enorm en erg lekker!

Thuis haalt Saskia me over om Tabatha te laten logeren. Of ik nu een of twee meisjes hier hebt maakt ook niet uit. Ik vermaak me met de tv, al is er op zaterdagvond niet veel soeps.

Maar op het Travel Channel speelt een heel vermakelijke show over bizarre etenswaren. Andrew Zimmern proeft vanavond onder meer cavia's. Fascinerend!

Als Katja eindelijk net na middernacht thuiskomt gaan we naar bed. Rick zou rond die tijd landen, maar heeft allerlei moeilijkheden op zijn weg naar huis. Zo zag hij eerst zijn koffer niet, die bleek met een vroegere vlucht al gearriveerd. Ook daarna heeft hij nog allerlei nachtelijke escapades. De mist op de weg is zo erg, dat hij maar tien meter voor zich kan zien en langs de weg ziet hij allerlei ongelukken. Het is dus heel fijn als hij zonder kleerscheuren om twee uur vannacht naast mij komt liggen!!

Zondag

Uitbundige zonneschijn straalt me tegemoet bij het wakker worden. Wat een verschil met gisteren en hoeveel makkelijker opstaan! Rick ligt natuurlijk nog helemaal voor Pampus om 9 uur, maar ik ga eruit.

Saskia en Tabatha zijn ook al op en gaan buiten touwtje springen. Dat is echt de rage op het moment, eigenlijk voor het eerst, dat ik hier een rage zie.

Mary Ellen komt om te gaan hardlopen. Ik vind het heerlijk om op zondag een hardloopmaatje te hebben! Het is warm buiten, zegt ze, dus ik verkleed me gauw in korte broek. De eerste keer dit jaar!

We lopen 3,5 mijl, iets meer dan vijf kilometer. Mary Ellen moet zo af en toe stoppen om gewoon te lopen, maar dat deert me niet. We lopen de 5k in 32 minuten, twee minuten sneller dan vorige week. En ik weet zeker, dat dat met de tijd een betere tijd wordt.

Meteen als ik thuiskom roep ik Kai. Hij wil graag wat kikkerdril vangen om kikkers in onze vijver te introduceren. We nemen Cosmo mee en parkeren de auto bij het stationnetje (al lang niet meer in gebruik) in Vienna.

Het is zulk lekker weer en we hopen Cosmo goed moe te maken, het lijkt alsof hij zich de afgelopen paar dagen verveelde, want hij knauwde en groef. Het is druk op het pad met allerlei wandelaars (veel gezinnen met kinderen), joggers en fietsers. Cosmo gedraagt zich echter prima, al zou hij graag iedere hond begroeten.


De rode gloed over de bomen is hier goed te zien

Voor mij is dit genieten, want dit is de manier om dichter bij mijn zoon te komen. Hij en ik delen de interesse in de natuur en dit is iets, dat hij prachtig vindt. Al zegt hij weinig, hij geniet duidelijk van de wandeling.

Bij het kikkerdril is Kai helemaal stil. Zoveel had hij niet verwacht! Maar hij schept er een heel stel uit en dan lopen we heel langzaam en voorzichtig terug naar de auto.


Meer kikkerdril, dan ik ooit in mijn leven heb gezien!



Een gelukkige Kai met zijn "oogst"

Onderweg hoort Kai geritsel in het riet en ziet twee ribbonsnakes. Hij is helemaal buiten zichzelf van enthousiasme. Aangezien ik gewoonlijk enkel "uh" en "ah" uit deze bijna vijftienjarige krijg, is zijn hele verhaal over kikkers en slangen goud waard!


De magnolia voor ons huis bloeit uitbundig, voor het eerst in jaren niet "verbrand" door vorst!



Cosmo is helemaal uitgeteld als we terug bij de auto zijn. Gelukkig staat daar een bak met water voor honden. Ik verwacht hem verder de hele dag niet veel te zien en die verwachting wordt bewaarheid.

De rest van de middag besteed ik aan mijn nagels. Het weer in L.A. zal redelijk warm zijn en ik zal sandalen aanhebben. Dan moeten de tenen er natuurlijk ook goed uit zien!!

Om van de laatste zonnestralen genieten zitten Rick en ik op de warme bakstenen voor ons huis. We hebben Los Angeles boeken bij ons en maken een los schemaatje.

Katja heeft beloofd ons voor het eten te ontmoeten. Ze moet tot 19 uur werken, dus een restaurant bij de mall is het meest logisch. Gewoonlijk zijn er bij Coastal Flats lange wachttijden, maar vanavond is het er rustig. We hebben dus een heerlijke maaltijd bij dit prima restaurant. Vooral mijn tonijn salade is superieur, de tonijn is inderdaad vrijwel rauw, zoals ik hem heb besteld.

Het was een heerlijke weekend en ik bij dolbij mijn mannetje weer hier te hebben! Volgend weekend (raar om zo te denken) zullen we in Californie zijn!

13 reacties:

kastelke zei

Dat zag er een druk maar leuk weekend uit!
Is die film (300) geschikt voor 8th graders? Onze zoon zou dolgraag gaan zien, het is een tijdsperiode die bij hem erg tot de verbeelding spreekt.
Petra, ik kreeg nog een link door met allerlei leuke zomerprogramma's voor kinderen:
http://www.cogito.org/programs/programslist.aspx?summerprograms

Becs zei

Wat moet het toch heerlijk zijn om een vakantie in het vooruitzicht te hebben! En ja, daar hoort wel eens was nieuws bij qua kleding. FIjn dat jullie in ieder geval wel geslaagd zijn!

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je mannetje weer heelhuids thuis is! Ik vind mistig weer altijd heel eng als ik in een auto zit, bah!!
Groetje van Henny uit Spijkenisse

Annemiek zei

Fijn dat Rick weer thuis is.
Hopelijk doen de kikkertjes het goed in jullie vijver!

Anoniem zei

oh fijn bijna vakantie. en tjonge wat eenkikkerdril. Dat zal straks een hele boel kikkers (en gekwaak) geven.

saskia zei

Je kan trouwens thuis vertellen, dat het weer momenteel in Tennessee beter is dan California :)

ilse zei

Grappig dat jullie ook over Nederlands weer spreken. Als hier de zon eens niet schijnt zuchten wij ook altijd dat we terug in België beland zijn.
Ben blij voor je dat Rick terug thuis is. In het weekend is het toch maar niets eh.

Anoniem zei

Oh lekker bijna vakantie! En staat een bike tocht langs de beach ook al op het lijstje? Vonden wij toen wel een hoogtepuntje...

Anoniem zei

Leuke schoenen heben de kids uitgezocht!
Wat een enorme berg kikkerdril. Ik zie Cosmo er al achteraan lopen.....
Op de webcam zie ik Sas buiten spelen, lekker buiten genietend van het heerlijke weer! Hier ook...super!
Welcome back Rick!!

Anoniem zei

Hier was het schitterend "niet typisch" hollands weer het afgelopen weekend én vandaag. Het zonnetje scheen hoog aan de hemel. Het is ook heerlijk de kinderen buiten te zien spelen tot net voor ze naar bed gaan. Weer veel vitamientjes opdoen..
Hoeveel kikkertjes krijgen jullie straks?? Worden het toch geen brulkikkers, hoop ik dat ze niet onder je raam zitten haha.
Groetjes Ludy.

Anoniem zei

Jeetje wat een kikkerdril !
Fijn het gezin weer compleet, jullie hebben een lekker weekend gehad, ik had weer veel om bij te lzen. Lekker vakantie in het vooruitzicht. Wij noemen dat druilerige weer ook NL weer hahaha. Geniet van het voorjaar Petra !

Anoniem zei

Gezellig verslag weer van het weekend met mooie foto's. Wat de bloesem en kikkerdril betreft, lopen we parallel.
Goed om jouw mannetje weer heelhuids thuis te hebben, maakt het gezin volmaakt compleet!
Leuk hè Petra, een uitstapje met Kai.
Ik geniet nog altijd van een dagje uit met om de beurt één van de kinderen; krijg je toch andere gesprekken.
Fijne week verder!

Anoniem zei

Goeie grutten wat een lappen van verhalen heb je elke keer weer. Ik ben al helemaal uitgeput van het lezen, laat staan dat ik dat allemaal zou moeten doen, lekker verhaal weer hoor, bedankt.
Hier is het Nederlands weer af en 22 graden C alsof iemand een schakelaar heeft omgezet.