Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 21, 2007

Onderzoek in Alexandria

De dag begint nogal chaotisch. Toen Katja op school aankwam, realiseerde ze zich, dat ze een heel belangrijk boek voor Engels is vergeten. Gauw belt ze mij om te vragen of ik het nu kan komen brengen!

Nu??? Ik ben nog in pijama, dus kleed me gauw aan en ga op zoek naar het boek. Eerst zie ik het nergens, maar gelukkig kan Saskia beter zoeken dan ik. Net voor de eerste bel gaat loop ik de high school binnen om het boek te overhandigen. Pfff!

Zoals bijna iedere ochtend combineer ik Cosmo's wandeling met het naar school brengen van Saskia. Hij loopt een stuk beter met zijn gentle leader en springt ook minder tegen de kinderen, die hem willen aaien, op.

Christine's derde boek zal in dit gebied spelen, zowel in Washington als in Alexandria. Op het moment zit ze ervoor in de "research" phase en heeft me gevraagd of ik vandaag zin heb om mee te gaan naar Alexandria.

Nou, dat laat ik me natuurlijk geen twee keer vragen, het is een van mijn favoriete plekken in deze buurt. Om half tien rijden we door druk verkeer in Christine's Ford Escape richting "Old Town", zoals het plaatsje in de volksmond heet.

We parkeren onder City Hall en lopen eerst via het oude straatje Queen Street naar de waterkant. Al is het droog, het is flink bewolkt en waterkoud. Niet bepaald goed weer voor de eerste lentedag, maar lekker wandelweer.


Queen Street



Langs de Potomac

Langs de Potomac lopen we door een parkje naar de Torpedo Factory. Hier hebben allerlei artiesten kleine ateliers en het is leuk om er doorheen te lopen. Vandaag verkiezen we echter buiten te blijven en verder te lopen naar de verschillende historische bezienswaardigheden.


Langs de waterkant



De Torpedo Factory

Al is Christine al vaker in Alexandria geweest, ze heeft de wandeltour langs de historische gebouwen nog nooit gedaan. Omdat ik die al zo vaak heb gedaan, dat ik geen kaart meer nodig heb, laat ze zich door mij leiden. Onderweg maak ik foto's en zij aantekeningen van dingen, die ze in haar boek wil gebruiken.


Een van de plakkaten op de huizen, die het brandweerhuis, waar het toe behoorde, aanduidden

We lopen over de kinderhoofdjes van Prince Street langs Captain's Row richting het Old Presbyterian Meeting House.


Kleurige huisjes aan Captain's Row

Dit vind ik een fascinerende plek om te bezoeken. Het dateert zo uit de Coloniale tijd, toen alleen de Episcopal (Anglicaanse) kerk zich "Church" mocht noemen en alle andere diensten in "Meeting Houses" werden gehouden.

Het graf van de dokter, die George Washington tijdens zijn dodelijke keelontsteking behandelde, is hier, alsmede het graf van Onbekende Soldaat uit de Revolutionaire Oorlog. De meeste grafstenen zijn zo oud, dat ze niet meer te lezen zijn.


Het graf van de Onbekende Revolutionaire Soldaat

Van hieruit lopen we via King Street naar de Christ Church, de kerk, waar zowel George Washington als Robert E. Lee een bank hadden (nu gekenmerkt door bordjes met hun namen).


De Christ Church

Als we het kleine, alweer heel oude, begraafplaatsje oplopen ruik ik meteen het typische Boxwood. Die struiken kom je veel tegen in de tuinen van historische landgoederen hier.


Een van de weinige leesbare grafstenen

Dit keer gaan we de kerk niet binnen, maar lopen door over King Street. Dit is de hoofd-winkelstraat van Alexandria met allemaal leuke unieke winkeltjes en kleine gezellige restaurants. We lopen tot de George Washington Masonic Memorial en gaan dan terug om lunch te eten bij de European Bakery.

Behalve de Franse brioches en de "Duitse" pankuchen is het menu niet erg Europees. We bestellen een Amerikaanse kip wrap, die wel erg lekker smaakt. Het is een gezellige afsluiting van onze "onderzoek" ochtend. Hopelijk heeft Christine wat goede ideeen opgedaan.

Thuis neem ik Cosmo mee voor een lange wandeling. Het is nog steeds zeer koel vergeleken bij gisteren, maar morgen schijnt het zo'n vijftien graden warmer te worden!

Katja komt helemaal blij thuis, ze is verkozen tot editor van het Jaarboek van volgend jaar. Ze zal de Senior advertenties (advertenties, die ouders voor hun kinderen, die in het laatste jaar zitten, kopen) gaan regelen.

Het Jaarboek van de high school is een prachtig boekwerk en vooral voor de Seniors een fantastisch aandenken aan hun middelbare school tijd. Het was een heel proces om te solliciteren naar de "baan" van editor, dus het is zeker een veer in Katja's hoed! Verder staat dit baantje erg goed op haar aanmeldingen voor college (waar ook erg naar leiderschapskwaliteiten wordt gekeken).

Een groot deel van de middag besteden we met het inschrijven voor verschillende zomerkampen. Zo zal Kai half juli met vriend Charlie naar een zeilkamp gaan.

En Katja heeft eerst half juli een yearbook editor kamp in Philadelphia (bij Penn State University) en vlak daarop is ze uitgenodigd voor een medisch kamp. Ook dit is in Philadelphia (bij Villanova) of bij Georgetown University hier in Washington DC, afhankelijk van waar nog plaats is. Zo zal ze meer dan twee weken achter elkaar op kamp zijn!

Vanavond ga ik uit eten met vriendin Katja B. We kiezen Sweet Ginger hier in Vienna, want we houden allebei van Japans. Als we het restaurant binnenlopen krijgen we volgens mij het laatste tafeltje voor twee, want het zit flink vol!

Katja kiest de tempura en ik de chirashi (dat gerecht met rauwe vis en groentes is zo lekker en voor $20 krijg je zoveel, dat ik het vrijwel altijd kies). Als het eten op is komt de afrekening, maar we willen nog verder kletsen. Nu zou dat bij Sweet Ginger best kunnen, maar liever willen we naar een bar.

Om de hoek is That's Amore en daar is een leuke bar. Vanavond blijkt het er vrijwel leeg, maar Katja mag er een sigaretje roken. Onder het genot van nog een glas Pinot Grigio zetten we onze geanimeerde conversatie voort.

Eerder op de avond heb ik Rick gevraagd vooral te bellen, als hij meer weet over zijn vader. De vriendin van zijn vader is niet erg medewerkzaam, maar gelukkig belt ze uiteindelijk om te zeggen, dat de operatie goed is verlopen. Een pak van ons hart, want ik heb er toch wel de hele dag aan gedacht. Het is tenslotte niet niks! Hopelijk helpt dit Ricks vader genoeg om zijn actieve levenstijl weer te hervatten!

Als het personeel van That's Amore duidelijk maakt, dat ze klaar zijn om te sluiten en Katja en ik nog de enige gasten zijn, besluiten wij ook maar op te stappen. Jeetje, wat is het leuk om zo met een vriendin erop uit te gaan! En wat zijn mijn kinderen al groot!

Bij thuiskomst is Saskia al in bed, Kai heeft de poezen al eten gegeven en Cosmo uitgelaten en Katja heeft iedereen van eten voorzien en is nu klaar om naar bed te gaan. Ik voel me bijna overbodig, tot ik van alle drie een grote knuffel krijg. Dit was een dag met niet enkel een sterretje, maar een mega ster!

14 reacties:

Anoniem zei

Wat leuk dat Katja de "baan" heeft gekregen.
Heerlijk om er zo even op uit te zijn met een vriendin!

Gr Petra

Anoniem zei

Leuk zo'n "historisch"dagje. Wat voor soort boeken schrijft Christine? Saskia nog te jong voor een kamp?

Anoniem zei

Wat is het altijd leerzaam om jouw blog te lezen.
Ik krijg altijd meteen zit, om in het vliegtuig te stappen en die kant op te vliegen om alles met eigen ogen te bekijken.
Al eerder gezegd, maar je zou al die stukjes eens moeten bundelen, lijkt me sterk dat er geen uitgever voor te vinden is !!
Groeten aan Rick & The Kids,
Eric

Anoniem zei

Zo vreselijk leuk om de foto's van Alexandria te zien! Net of ik er zelf weer loop.
Fijn dat de operatie van Rick's vader goed is gegaan.
Super voor Katja dat ze editor mag worden.
Rauwe vis met groenten...je hebt zeker niets over gelaten? Heerlijk.
Liefs!!

Anoniem zei

Hoi Petra,
ik heb lange tijd niets van me laten horen (weinig tijd) maar lees nog steeds je blog en ik vind dat een heerlijk begin van de dag (al vinden ze dat op kantoor misschien niet altijd even leuk maar ach even een paar minuutjes voor mezelf moet kunnen)
je maakt toch altijd weer leuke dingen mee. Alexandria lijkt me een leuk plaatsje.
wat ik je wil vragen is waar haal jij de recepten vandaan voor de crockpot? ze lijken me erg lekker hier verkopen ze een slowcooker en ik neem aan dat dat hetzelfde is als een crockpot?! Indien dit hetzelfde is ga ik er eentje aanschaffen. en wil ik ook een kookboekje kopen.
groet Marjolijne

Becs zei

Wat fijn voor Katja zeg! Moet toch wel een grote eer voor haar zijn. Overigens een leuke trip weer die je gemaakt hebt!

Anoniem zei

Wat goed dat Katja de job heeft gekregen!
Leuk zo'n vriendinnenavond kan je nog lekker een tijd op teren.

Anoniem zei

Wat een mooie tocht hebbenjullie gemaakt. Prachtige omgeving hoor enleuke foto's. Dat zeilkamp voor Kai lijkt me geweldig. Is het ookniets voor Saskia met vriendin?

Annemiek zei

Weer een leerzaam en historisch dagje heb je gehad.
Leuk dat je alleen even met een vriendin op uit kunt. Het voordeel van grote kinderen die je even alleen kunt laten.
Is dit de eerste keer dat de kinderen naar een kamp gaan? Ik kan me niet herinneren dat ze voorheen ook gingen.

Anoniem zei

He... wat een heerlijke dag heb je weer gehad, en dan nog zo'n gezellig avond als afsluiter.

Anoniem zei

Wat een super leuke dag Petra en dan ook nog met een grandioze afsluiting!

Zo, "jouw" Katja is wel een ondernemende tante hoor! Leuk dat ze de job heeft gekregen.

Fijn dat de operatie van je schoonvader goed is verlopen; nu nog een voorspoedig herstel!

Anoniem zei

Wat leuk dat je je soms even 'overbodig' voelt, dat de kinderen voor zichzelf kunnen zorgen. Soms snak ik daar ook wel naar....

En wat goed van Katja! Ik kan me inderdaad voorstellen dat dit later goed op haar CV zal staan...

Groetjes,

Petra zei

@Ineke -- Christine schrijft romannen (steamy ;)) en Saskia wil niet weg op kamp. Als kind had ik ook heimwee, dus ik respecteer dat van de kinderen.

@Eric -- Dank je wel, ik denk erover na, hoe ik die columns dan zou verkopen.

@Marjolijne -- Email me even, als je eenmaal een slowcooker hebt (ja, hetzelfde!) en ik kan je wegsite en ideeen voor recepten geven. Ineke en Nel, die mijn blog ook lezen, gebruiken beiden ook heel regelmatig een slowcooker en posten recepten op hun blog.

@Sally -- Nee, Saskia wil (nog) niet op kamp, ze vindt het thuis fijner

@Annemiek -- Inderdaad, dit zijn de eerste kampen (behalve Kai's voetbalkamp en een aantal andere dagkampen). Maar "sleepover" camps zijn nieuw, voor ons en voor hen...

Anoniem zei

Leuke rondleiding weer Petra. Ik geniet echt van je log. Vooral om te zien hoe het er aan toe gaat aan de andere kant van de wereld.