Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 26, 2007

Puppy graduation



Omdat Rick zaterdag op reis was, heeft hij vandaag vrij genomen. Heel gezellig vind ik dat, zo'n gewone doordeweekse dag samen doorbrengen. Hij ziet zo ook eens, hoe mijn dagen er in het algemeen uit zien.

Samen brengen we, natuurlijk ook in gezelschap van Cosmo, Saskia naar school. Rick kan er (na driekwart schooljaar) nog niet over uit, dat Saskia in een trailer les krijgt. Hij vraagt haar lerares of dit volgend jaar weer het geval zal zijn, maar het arme mens weet dat natuurlijk ook niet. Wel zit zij zelf al twee jaar in deze trailer. Het lijkt me helemaal niets!

Na zo'n twee mijl met Cosmo verder gewandeld te hebben gaat Rick Starbucks lattes halen, terwijl ik nog verder wat gewichten hef op het deck. Maandag is tegenwoordig mijn lichte sportdag, vanwege Cosmo's training om tien uur.

Als Rick terug is met de lattes laden we Cosmo in de auto en rijden naar Petsmart. Rick treft het, want vandaag is het een speciale dag voor de puppies: Graduation! Ze hebben nu alles geleerd, wat er in de puppy klas wordt onderwezen en mogen verder naar de "Beginners" klas.

We beginnen de les met een soort eindexamen door te laten zien, hoe goed de honden luisteren naar de geleerde commando's. Ze gedragen zich alle vier zo voorbeeldig, dat Carol, de trainer, aan Rick zegt, dat het vast zijn aanwezigheid is.


Cosmo wacht op een treat voor het gehoorzaam blijven zitten



Zitten kan hij echt heel goed!


Dan begint de "graduation ceremony". Cosmo mag als eerste zijn diploma ontvangen. Dat wordt aan het raam gehangen en dan mag ik op een kruk gaan zitten en proberen hem een traditionele graduation cap op te doen.





Dat dit duidelijk voor het plezier van de baasjes is en niet voor de honden laat Cosmo duidelijk zien. Hij vindt die cap maar niets, maar als ik nou zo graag wil, dat hij gaat zitten en hem opdoet, wil hij dat best een paar seconden voor mij doen. Hij kijkt er echt lijdzaam bij!




Gelukkig voor hem is het na een paar foto's gepiept en is Zoe aan de beurt. Op haar kop blijft die cap nauwelijks zitten, de trainer moet erbij te pas komen. Lucy laat alles ook met tegenzin toe en kleine Guinness zit keurig voor haar baas (die me later in de winkel opbiecht, dat hij zijn andere (standaard) poedel liever heeft, ach gos! Deze toy poedel is hem vast door zijn vrouw opgedrongen, neem ik dan maar aan.).


Zoe en bazin(als ik het goed heb is haar voornaam "Boo"!) en Carol, de trainer



Lucy, een schattige sheltie, met bazin



Guinness zit ook lief voor haar baas

Als beloning voor het lieve zitten en cap dragen mogen de hondjes vervolgens door de grote blauwe tunnel lopen. Cosmo, die dat hier thuis al gewend is, vindt het prachtig en rent zo heen en weer erdoorheen.

De andere honden vinden het maar eng en Zoe wil er zelfs helemaal niet in. Een paar keer mag Cosmo laten zien, hoe het dan wel moet en dat doet hij met graagte! De rest van de tijd kijkt hij niet begrijpend toe hoe zijn klasgenootjes dat leuke speeltje maar niets vinden.

Een paar tunnel filmpjes:


Cosmo doet het wel even voor!



Samen met vriendin Lucy erdoorheen

Na de les kopen we nog een aantal benodigdheden in de winkel. Vooral vlooien- en tekenspul vind ik belangrijk, want dat seizoen is nu weer begonnen. Verder merkte ik, dat Cosmo gisteren tijdens onze wandeling erg dorstig was, maar hij dronk moeilijk uit een waterflesje. Daar heb ik nu iets fantastisch op gevonden: een flessenhouder, die je om je schouder hangt, waar ook een opvouwbaar waterbakje bij zit! Ideaal!!

Inmiddels is het lunchtijd en ik wil Rick graag de enorme Whole Foods (klik de link voor een foto en lijst van wat die winkel allemaal te bieden heeft) hier in Fairfax laten zien. Na de verschillende "bars" met allerlei van het lekkerste eten te hebben bekeken, kiest Rick uiteindelijk een werkelijk gigantische panini met kip en Goudse kaas. Ik kies verschillende van de exotische salades (zoals met "verboden rijst"). Verder delen we een sushi roll en het smaakt allemaal even prima.

Saskia komt vroeg uit school op maandag en heeft morgenmiddag een verjaarspartijtje. Daarvoor moet dus een cadeautje gekocht en de jarige heeft aangegeven Magnetix leuk te vinden.

Gelukkig verkoopt Michael's dat, want zin om weer helemaal naar Fair Lakes terug te gaan hebben Rick en ik niet. Bij wijze van grote uitzondering gaat Rick ook mee naar Michael's en dat is heel fijn voor Saskia, want hij heeft grote moeite haar dingen te ontzeggen. Ze "scoort" een heel aantal knutseldingetjes, ook voor in het vliegtuig straks, en ach, eigenlijk heb ik er nooit moeite mee creatieve dingen te geven. Maar Saskia weet Daddy-O wel goed te bewerken, ha ha!

Inmiddels is het weer een zeer aangename temperatuur buiten en schijnt het zonnetje lekker. Kai, Saskia en Rick spelen frisbee, terwijl ik de "graduation" foto's voor op het stoepje in de zon bewerk.

Cosmo is helemaal happy met zijn graduation cadeautjes: twee overheerlijke botjes. Die ligt hij met dichte oogjes op het deck te knauwen. Hij ziet de tuin al helemaal als zijn speelplaats, overal liggen zijn speeltjes op het gras verspreid.

De heren hebben zich inmiddels voor de X-Box geinstalleerd en Rick zal vanavond de kinderen van eten voorzien. Ik ga zo naar de maandelijkse Nederlandse damesavond, waaraan Karin vanavond een Italiaans tintje heeft gegeven.

Volgende maand ben ik aan de beurt en het lijkt mij ook leuk om een thema te doen. Vorige maand heb ik Katja's Indonesische maaltijd helaas gemist en nu dus Italiaans. Wat is een makkelijke cuisine (mijn kookkunsten zijn niet optimaal) om een hoofdgerecht voor acht personen van te maken? Enfin, ik heb nog een maand om me daarover te beraden.

16 reacties:

Petra zei

Cosmo (en baasjes) gefeliciteerd!!
Leuk die tunnel he? Vinden ze hier ook ;-)

Anoniem zei

Wat een leuke foto's van Cosmo, op die eerste foto kun je ook goed die verschillende oogkleuren zien. Eigelijk is zo'n hondenklas eigelijk meer voor de baasjes, die leren er het meeste.
Ik wordt ook altijd helemaal hyper van slangen maar niet om dze te vangen hoor. :)

Anoniem zei

Grappig zo'n puppy graduation! Fijn dat Rick er ook bij was.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Cosmo's 1ste diploma. Dik verdient hoor. Schitterende foto's.

Anoniem zei

De Nederlandse keuken?
en dan (in de zomer dus) een buffet met Erwtensoep, Zuurkoolstamppot, Unox Rookworst, en wentelteefjes toe....
Succes, Eric

Anoniem zei

Wat leuk om die filmpjes te zien. Leuk om te zien dat Rick en Cosmo wel even zullen laten zien hoe het moet.
Ga je nu verder met een vervolgcursus?

Hebben jullie al een keertje een Spaanse avond gehad. Zo niet, wat dacht je van allerlei Tapas.

Becs zei

Gefeliciteerd Cosmo!!!Wat leuk zeg zo een puppy graduation!

Anoniem zei

Gefeliciteerd Cosmo! Dat heb je samen met je baasje toch maar mooi gedaan.
Mijn kids vinden de tunnel ook geweldig:)

Anoniem zei

Knappe Cosmo!! Eerst een graduation hat op en dan lekker door de tunnel crossen! Grappig om te zien...het andere hondje durft niet en Cosmo is er al 2 keer doorheen geweest...
Whole Foods....superwinkel! Je hebt er een plattegrond bij nodig! En al die verukkelijke broodjes...zucht!
Gezellig je man thuis op een doordeweekse dag.
Was het leuk en lekker bij Karin?
Is iets uit de crockpot een idee om te maken?

Anoniem zei

Ach wat schattig die caps bij de hondjes:)
Op naar het volgende diploma.

Kook tip: Misschien worteltjes met aardappelpuree en een stukje witte vis daarbij... en als toetje een lekkere sorbet:)

Anoniem zei

leuk die graduation, gefeliciteerd.
wat denk je van de mexicaanse keuken, veel keus en lekker makkelijk!

Anoniem zei

Knappe Cosmo...nu al een diploma; gefeliciteerd hoor en zijn baasje natuurlijk ook!

Tip voor de volgende bijeenkomst:

hete kip met rijst, heerlijk en makkelijk te bereiden voor 8 personen.

Als je geïnteresseerd bent, stuur ik het recept op!

Groetjes, An

Anoniem zei

Leuk om die filmpjes te zien, zo komt het echt tot leven! Gefeliciteerd. En wat het eten betreft: wat dacht je van Spaans, allemaal verschillende tapa's? Niet moeilijk, en ontzettend gezellig eten (hoort lekker wijntje bij natuurlijk) :)

Anoniem zei

Gefeliciteerd Cosmo. Leuk dat Rick erbij kon zijn. op naar de beginnerscursus.

Anoniem zei

Wat een gewéldige foto's van Cosmo! Gefelicitered met Cosmo's eerste diploma! En nu op naar de volgende! (onze hond heeft duidelijk zijn opgedane kennis van de puppycursus ver achter zich gelaten)

Petra zei

Bedankt voor alle cuisine suggesties, de Mexicaanse trekt me op het moment nog het meest, of de Amerikaanse (steak op de grill) als het weer meewerkt.