Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 09, 2007

Hittegolf

Rick staat vanochtend al om zeven uur op, maar ik draai me nog een aantal keer om! De zon schijnt wel weer fel de kamer binnen. Als Christine om acht uur belt om naar onze loodgieter te vragen sta ik ook maar op.

Rick vertrekt naar zijn werk en Cosmo en ik gaan gauw wandelen. Het is al bijna dertig graden en ik blijf zoveel mogelijk in de schaduw. We lopen door Southside Park, een kleine oase van natuur in onze buurt.

Het ruikt hier heerlijk, het pad bestaat uit houtsnippers. Het stroompje naast het pad is wel vrijwel droog, veel regen hebben we de laatste tijd niet gehad. Een chipmunk schiet recht voor mijn voeten het pad over. Een knalrode cardinaal vliegt op. En even later zit Woody Woodpecker recht voor ons op een boom. Zo even in de natuur zijn is zo ontspannend!



Heel warm en bezweet komen we weer terug en ik bedenk me, dat het misschien niet zo'n goed idee is om morgen om half elf tien kilometer met Kirsten te gaan lopen. Ik bel haar om te kijken, of ze een andere dag tijd heeft, maar dat lukt niet. We besluiten dan om kwart over acht morgenochtend af te spreken, dat wordt dus "vroeg" opstaan!

Het hele huis ligt nog in diepe rust en ik doe wat hard nodige huishoudelijke taken. Om half twaalf heb ik met Katja B. afgesproken om te gaan lunchen. Zij is hier voor een lang weekend vanuit North Carolina.

We ontmoeten elkaar bij Sweet Ginger, nadat zij haar beugel heeft laten bijstellen. We praten bij over de afgelopen weken. Ze vertelt, hoe ze Petra heeft ontmoet en hoe dat meteen klikte. En het Nederlandse groepje vrouwen, waar Petra haar mee in aanraking bracht. Het internet is zo wel heel bijzonder en maakt een verhuizing des te makkelijker.

Het wordt een erg gezellige lunch en Katja en ik zijn het erover eens, dat mijn sashimi werkelijk een kunstwerkje is. Dit is een heel goed restaurant!

Met moeite nemen we een uurtje later weer afscheid van elkaar. Ik ben vast van plan in september of oktober Katja's kant uit te gaan, maar het is toch niet hetzelfde als dicht bij elkaar wonen. Ik krijg meteen weer een naar gevoel over Christine's verhuizing naar Alabama volgende zomer, maar het leven is nu eenmaal zoals het is. Er zijn ook voordelen aan, zoals het bezoeken van nieuwe en onbekende plaatsen.

Giant ligt tegenover het restaurant en hier ga ik wat leuke dingen kopen om naar Petra in Nederland te sturen. In de supermarkten hier is veel meer, dan alleen levensmiddelen te koop.

Niet lang nadat ik thuis ben gekomen, komt Rick ook. Hij pakt en dan is het wachten op zijn vertrek naar New Orleans. Dit vind ik altijd heel moeilijk, want ik heb een hekel aan afscheid nemen en dat gewacht maakt me nerveus. En natuurlijk wil ik ook niet, dat Rick denkt, dat ik hem wegbonjour.

Om kwart voor drie rijdt hij weg van de zinderende oprit. Het wordt zijn eerste bezoek aan New Orleans sinds de orkaan Katrina. Dit is een stad, die we allemaal een warm hart toedragen en waar we een heel aantal leuke momenten hebben doorgemaakt. Ik ben benieuwd naar Ricks ervaringen nu.

Zelf ben ik klaar om naar het zwembad te gaan. Ondanks het warme weer heb ik nog heel wat "hot spots" in mijn spieren en het dagelijkse zwemmen helpt heel erg om die los te maken.


Zo "druk" is het, als ik om drie uur wil gaan zwemmen (dat zou in Nederland met 35 graden toch wel anders zijn)

Het is absoluut niet druk en ik zwem op mijn gemak 40 banen (1 kilometer). Ik merk wel, dat het steeds beter gaat, want mijn tijd wordt telkens beter, terwijl ik me niet meer vermoeid voel. Vijfentwintig minuten later zit de kilometer erop.

Onder een parasol vind ik een lekker schaduwrijk plekje en heb eindelijk wat tijd om de tijdschriften, die Petra me heeft gestuurd te lezen. De Libelle is leuk, maar ik moet toegeven, dat Vriendin meer dingen heeft, die ik echt helemaal wil lezen. Libelle en Margriet hebben veel interviews met mensen, die mij hier in den vreemde niets zeggen.

Helaas wordt er om kwart voor vier omgeroepen, dat het zwembad over een uur dicht zal gaan. Er is vanavond een "meet" (wedstrijd) tegen het Dunn Loring zwembad.

Saskia gaat daar even heen met Tabatha, die er wedstrijd moet zwemmen. Maar ze komt al gauw weer terug, met hoofdpijn. Ze heeft dat op het moment bijna dagelijks, als het zo blijft moeten we toch eens een dokter bezoeken. Maar ik denk, dat het vooral de warmte en te weinig eten/drinken is.


Tot na het eten computer ik op het deck met dit uitzicht, ik blijf het groen om ons heen prachtig vinden

Katja komt terug uit haar werk en we eten vanavond makkelijk, pizza van Vocelli. Hun pizza is verreweg de lekkerste hier, de mijne heeft spinazie, tomaten en knoflook en arriveert zo vers alsof hij net uit de oven komt!

We eten buiten, maar dan wordt het ons te warm en binnen kijken we onder anderen Hell's Kitchen. En Kai laat zien, hoe hij Cosmo vandaag "roll over" heeft geleerd. De hond vindt al het geklap voor zijn nieuwe kunstje prachtig en rolt zich te pletter. Kostelijk!

6 reacties:

Anoniem zei

Hi Petra,

Daar moet natuurlijk een filmpje van komen (roll over van Cosmo)!

Groetjes,
Sandra

p.s. wil je eens op deze site kijken (en dan helemaal naar onderen scrollen). Als je nog tips hebt.... we houden ons aanbevolen!
http://blogger.xs4all.nl/djb

Anoniem zei

Leuk dat je Katja al zo snel weer hebt gezien. En fijn dat ze haar draai al heeft gevonden in North Carolina.

Anoniem zei

Wat een moed om in die hitte te gaan lopen!

Anoniem zei

Stroompjes droog? Hier zijn ze vol met water, niet te geloven zo vol! Jij een beetje van ons en wij een beetje van jullie.....?
Leuk dat je Katja weer even gezien hebt.
Superlief dat je een pakje stuurt, ik (ehm Lisa) zou niet anders kunnen bedenken dan de popcorn met boter.
Zwem ze, lees ze en geniet maar van de zon, in gedachten doen wij het dan ook.

Anoniem zei

Leuk voor Katja dat ze meteen een Nederlandse vriendengroep krijgt... Inderdaad fantastisch hoe het internet mensen dichter bij elkaar brengt.

Bij ons is het zwembad wel dichter bevolkt, maar we zitten dan ook in een buurt met enorm veel kinderen...

Groetjes,

Anoniem zei

Ha die Petra,
Ik ben blij dat het zo leuk met Katja en "mijn" Petra klikt en fijn voor haar dat ze meteen een ploegje dames kent. Ik heb ook mee mogen koffieleuten en het is idd een leuke ploeg dames. Als je haar Katja/Petra in oktober bezoekt wij gaan van 18 t/m 21e bij Petra langs, wie weet zien we je dan misschien. Ook ik ben in afwachting van het filmpje "roll over" van Cosmo gauw maken dus. En waar ik eigenlijk even over reageer is de hoofdpijn van Saskia. Let er ook op met het warme weer, dat ze genoeg zout tot zich neemt (door zweten raak je veel kwijt) hier kun je je vreselijk naar van voelen en idd behoorlijk hoofdpijn van krijgen. Broodje kaas met tomaat en wat zout erop tussen de middag doet wonderen in dat geval. En idd genoeg vocht nemen. Nou geniet maar van t mooie weer hier is het ver te zoeken. Hoewel de voorspellingen voor het weekend eindelijk beter lijken te zijn met wat minder regen. Groetjes uit Soesterberg